Naturiste si homeopate (17)
Raspunsuri - Pagina 14

SilvanaPopovici spune:
Maria, multumesc pt raspuns, aveam nevoie sa stiu ca in cazul unui tratament naturist se poate intampla sa se acutizeze unele dureri, pt ca eu cred ca asta se intampla la mine. Tratamentul pe care il fac este special pt endometrioza. Culmea ca si in endometrioza exista simptomul de inflamare si durere (simptom care la mine se asociaza cu anexita) deci ajung la concluzia ca tratamentul meu este (sau ar trebui sa fie) eficient si in inflamatii si durerile generate de acestea.
In legatura cu endometrioza de care esti suspectata: nu exista posibilitatea de a vedea aceasta boala la eco! Doar laparoscopic.

maria_N spune:
Silvana, stiu ca singura certitudine a diagnosticului de endometrioza se pune doar laparoscopic, dar ma ma gandesc ca se va vedea macar ca e ceva inflamat pe acolo, sau poate vreun chist, sau poate altceva….Trimiterea la echo la Herghelegiu mi-a dat-o dr. mea (care este in prezent d-na Dinca), asta dupa ce i-am spus ca in cursul lunii ianuarie am simtit in partea dreapta jos, in dreptul ovarului, o durere care parca iradia un pic si pe picior, plus ca i-am povestit si de ciclurile mele foarte dureroase si hemoragice. Dupa ce mi-a pus o mie de intrebari, m-a palpat, mi-a facut colposcopie si vulvoscopie (pt ca am dureri la contactul sexual) mi-a dat trimiterea asta. Asa ca ma duc si ce o fi, o fi. Dupa simpotmele pe care le am, anul trecut Tutunaru ma suspecta tot de endometrioza. Si as apela fara frica la laparoscopie, dar din ce am cititi am vazut ca sunt sanse foarte mari sa dezvolti din nou aderente si alte minuni, proportia fetelor care au avut din nou probleme dupa laparo mi se pare mult mai mare decat acel procent de 20% vehiculat de medici. Asa ca daca exista cea mai mica sansa sa ameliorez macar problema, sunt dispusa sa incerc absolut orice, ramand ca laparoscopia sa fie ultima varianta.
Si inca ceva, am vazut pe cateva situri in engleza ca pacientele erau foarte multumite de tratamentul cu Red Clover (trifoi rosu), era chiar cel mai laudat produs naturist in lupta cu endometrioza. Cautand pe siturile ro un produs care sa contina asa ceva am gasit Menoporem:
MENOPOREM
Compozitie:
Trifolium pratense (trifoi rosu ) extract 100 mg
Administrare:
Se administreaza oral, cate un comprimat zilnic.
Prezentare:
Flacon cu 30 comprimate
Caracteristici:
Eficacitatea extractului de Trifoi rosu este rezulatul actiunilor sale: estrogenica si antiestrogenica. Menopauza este caracterizata nu numai printr-un nivel scazut al hormonilo estrogeni, ci si prin mari fluctuatii ale acestor hormoni, izoflavonele avand rol de modulatori ai activitatii hormonale.
Extractul de Trifoi rosu, comparativ cu alte surse de izoflavone are o actiune unica fiind mai bogat in agliconi izoflavonici, substante responsabile de activitatea estrogenica si avand o biodisponibilitate crescuta. Extractul de Trifoi rosu este foarte bogat in polifenoli (aprox. 200-250 mg/gram) substante care ii confera importante proprietati antioxidante si de neutralizare a radicalilor liberi. MENOPOREM contine izoflavone din extract de Trifoi rosu, fiind eficient in prevenirea si ameliorarea simptomelor asociate instalarii menopauzei: bufeuri, transpiratii nocturne, atrofie vulvo-vaginala, incontinenta urinara, tulburari de somn, astenie, perturbarea metabolismului lipidic. Izoflavonele din Trifoiul rosu au proprietati cardioprotectoare, imbunatatesc elasticitatea arterelor.
Nu vad cum ar putea ajuta in cazul endometriozei, poate doar activitatea sa de reglare estrogenica. Deocamdata nu m-am agitat foarte tare, astept sa vad ce rezultat am la echografie si daca cumva o sa fie ceea ce nu-mi doresc eu, atunci o sa incep o documentare puternica.

Bianca B spune:
quote:
Originally posted by adimercedes
Fetelor, am uitat sa va zic... Aseara l-am intrebat pe acupuncturist daca sa iau ceva vitamine. Si s-a uitat la mine asa dintr-o parte si a zis ca trebuie sa beau multa apa, cel putin 2L de apa pe zi, ca apa e cea mai buna vitamina!!!
Si are dreptate...
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Acelasi lucru' mi l-a spus si doctorul meu de chiropractica. Se pare ca au multe in comum chiropractica si acupunctura, nu doar stimularea centrilor nervosi
Bianca
http://photos.yahoo.com/bianca_gh2005

arinna spune:
Bianca si eu fac acupunctura zilnic de 3 saptamani, ma simt foarte bine, si imi "rupe" si oasele- pentru ca am probleme mari cu articulatiile, tie la sedintele de chiropractica ce si cat iti face? Mie la coloana si gat in special, dar si umeri cateodata...ma simt bine dupa un timp...dar imi face dupa acupunctura, in cateva minute...
........................
Knowledge is power!

adimercedes spune:
quote:
Originally posted by SilvanaPopovici
adimercedes, dar ce fel de apa? Plata si/sau minerala (din comert) sau de fantana? Oare chiar conteaza? Te rog sa intrebi tu pt ca ma intereseaza si pe mine. Nu am niciun acupuncturist la indemana prin orasul meusi chiar cred in chestia cu apa. Nu e prima oara cand aud ca e bine sa bei cat de multa. Eu beau ceaiul cu galbenele+urzica+coada calului (din tratamentul pe care il fac) dar numai un litru pe zi. As completa cu apa si in continuare cand o sa renunt la ceai (nu o sa beau la nesfarsit ceai, ca nu face f. bine pe termen lung) o sa incerc sa beau apa multa.
Silvana, e vorba de apa plata, adica NU minerala. Eu beau apa de chiuveta pe care o filtrez cu BRITA. Si in cei 2L intra doar apa. Ceaiurile, sucurile, supele si alte lichide sunt peste apa zilnica(!). Ideea cu filtrul e ca o mai purifica si, cat se scurge prin filtru iese din ea si clorul. Mie mi-a fost foarte greu sa ma obisnuiesc cu apa de chiuveta, insa incet-incet am reusit. Nu ca ar avea gust rau, cred doar ca ph-ul era diferit, insa mi se facea rau numai cand ma gandeam - inainte am baut doar apa plata, insa a trebuit sa renunt dupa niste scandaluri in presa.
Acum ma gandesc nu la cei 2L de apa, ci la cele 8 pahare de apa pe zi. Si nu e asa de greu de ajuns la 8 pahare pe zi. Trebuie sa le raspandesti pe parcursul zilei, ca daca vrei sa bei 4 o data, e cam greu... Pe mine ma ajuta asa. Si mi-am facut obicei, de cand eram mica, sa beau apa dupa orice - si dupa suc, si dupa lapte, si dupa ceai

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

SilvanaPopovici spune:
Adimercedes, de azi imi cumpar apa plata pt ca la noi nu a aparut inca niciun scandal in presa (glumesc). De la chiuveta nu pot sa beau pt ca nu am filtru si nu imi place nici gustul.
Maria, bafta la dr! Dar sa stii ca insist in a nu te lasa sa crezi ca poate sa-ti spuna ceva legat de endometrioza fara laparo! Stiu ca ti-e greu (pentru ca si mie mi-a fost) dar laparoscopia iti da o sansa in plus si nu pierzi nici timp pretios daca o faci.
In rest, mie mi-e o greataaa! Cred ca de la sucul de orz verde (are un gust de iarba dulce ) pentru ca altfel nu-mi explic. Ovulatia o sa fie la sfarsitul saptamanii acesteia (asta ca sa nu va ganditi la prostii).
Deh, bafta multa fetelor si sa mai auzim si noi de o gravidutza pe aici ca mi s-a facut dor!

adimercedes spune:
quote:
Originally posted by SilvanaPopovici
Adimercedes, de azi imi cumpar apa plata pt ca la noi nu a aparut inca niciun scandal in presa (glumesc). De la chiuveta nu pot sa beau pt ca nu am filtru si nu imi place nici gustul.
Maria, bafta la dr! Dar sa stii ca insist in a nu te lasa sa crezi ca poate sa-ti spuna ceva legat de endometrioza fara laparo! Stiu ca ti-e greu (pentru ca si mie mi-a fost) dar laparoscopia iti da o sansa in plus si nu pierzi nici timp pretios daca o faci.
In rest, mie mi-e o greataaa! Cred ca de la sucul de orz verde (are un gust de iarba dulce) pentru ca altfel nu-mi explic. Ovulatia o sa fie la sfarsitul saptamanii acesteia (asta ca sa nu va ganditi la prostii).
Deh, bafta multa fetelor si sa mai auzim si noi de o gravidutza pe aici ca mi s-a facut dor!
Silvana, ca sa o faci mai placuta la gust si mai energizanta, poti s apui in apa o ramurica de busuioc verde, rozmarin verde, sau in pahar o felie de lamaie.
Sunt de acord ca sucul de orz verde e gretos. Eu iau pulbere, pe care o bag cu lingurita in gura si o dau pe gat cu ceai fierbinte. Scap mai ieftin

adimercedes spune:
Fetelor, dupa multe capitole fara nici o veste de la barza, vreau sa va regasiti optimismul si speranta!!!!!
, pentru ca avem 2 gravidute
.
Nu pot sa va dau numele lor, pentru ca nu am acceptul de la ele si nu ar fi corect sa le identific eu fara ca ele sa fi zis ceva. Sper insa ca intr-un viitor foarte apropiat sa vina si sa ne dea cu manuta lor vestea cea mare si sa le putem trimite personal urarile noastre de bine, sanatate si sarcina usoara si sa le promovam la ragul de model .
SE POATE, GAGICI!!!

Amely spune:
Adimercedes, minunata veste! abia astept sa aflu cine sunt norocoasele!
Fetelor, eu, ca si Silvana, tin un regim pt. endometrioza si imunitate, de la care ma simt excelent.
Silvana, unde ai gasit tu suc de orz verde? eu am intrebat la plafar si mi-au zis ca au fie sub forma de praf (care se dizolva in apa) fie sub forma pe pastile ff concentrate care se beau cu multa apa (de la biovital parca). Au efect absolut identic, doar ca pastilele le inghiti si scapi de gustul ala care nici mie nu-mi place deloc. Nikeprop n-am gasit nici eu...ma batea gandul sa rog o prietena din Anglia sa-mi trimita crema cu progesteron natural, cica face minuni! la noi (eu cel putin) n-am gasit...
Fetelor, o intrebare (va rog eu, nu radeti!): voi cum puneti Carpiconul vaginal sau rectal? eu pana acum l-am pus vaginal, dar sincer as prefera rectal, daca efectul e acelasi. So, pls luminati-ma si pe mine, daca stiti, ca vreau sa-l incep de azi. Multam! toate naturistele si homeopatele deopotriva!
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi