Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (41)
Raspunsuri - Pagina 8
Morgano spune:
Fetelor azi noi avem o zi nu prea buna, ne-am umplut iar de bubitze, ba de ieri avem si-o eczema in par, am fost maraite foc si aseara dupa baita (prima oara in aproape 5 luni!!!) si dimineata de pe la 10. Am totusi impresia c-o mananca bubitele si eczema, ca vad ca-i tot cu mainile in pozitie de scarpinata, bine ca inca n-a prins spilul sa le zgarie si intinda.
Afara e soare dar bate un vant destul de puternic si aducator de praf si mizerii, asa ca stam in casa ca nu ne trebuie motive de alergie in plus. Sper macar spre seara sa putem sta vreo ora in curte, ca-i pacat de vremea asta s-o vad pe geam.
Tati e de ieri la Bucuresti, i-au tras niste clienti o tzapa pe cinste, au plecat in Moldova cand stiau ca el vine pt ei, asa ca mai pierde timp si bani inca o zi, fara haine la el, fara cosmetice.... acum e la socru la Buau, ca sa nu mai si cheltuie pe hotel.
Eu am ramas cu fabuloasa suma de 20 de mii in buzunar, ca ieri m-am mancat undeva si am dat iama in librarii, stiind ca azi vine tati cu bani...
Evident, pediatra mi-a raspuns la tel dupa 2 zile, m-a programat lunea viitoare, desi normal era ca cu (scuzati!)tot cu eczema sa ne vada cat de repede... Am ajuns eu sa cer copro, ca poate e ceva de prin spital si totusi nu dermatita atopica, desi am citit azi-noaopte despre asta pana la 2 si aici pe site si pe alte site-uri si 99.9% ca aia avem. Asta a fost si diagnosticul pediatrei, insa vreau sa verific si alte posibile cauze.
M-am uitat la pozele tuturor, cu mare placere. Nu fac nominalizari ca sunt toti superbi, unul mai frumos ca celalalt. Evident Ana e mai frumoasa decat frumosii, ca doar e a MEA :))
Da' tot invidiez bandanele Rachelinei, ca tare bine sunt asortate. Si Ina, ii sta super in galben.
Prima poza a lu' Bic ramane pt mine fte. emtionanta, nu stiu de ce de cate ori o vad ma ia cu nostalgie.
Mai imi plac pozele mamicilor de 2 copii, sunt dragute si.... ma face sa zic a suta mia oara: vreau si eu si de-abia astept.
In concluzie, am o zi in care alterneaza nervii cu acalmia si auto-ironia, zi in care pierd timpul cu maaaare spor.
Va pup.
Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)
ioana_77 spune:
N-am chef de nimic azi...nu-sh ce am. Stau si frunzaresc si eu pozele si ma minunez de frumuseti:)
Ioana si Maria (29.11.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/tunsulica/my_photos
Gandacel spune:
quote:
Originally posted by maria_alexia
Sa va spun ce stiu si eu:
Mai, si al meu se mai invineteste in jurul guritei uneori, prima data am murit de firca, eram la plimbare in iarna si cam frig pe-afara, el incepuse sa se foiasca... Si uitasem sa ma ingrijorez de asta , dar poate tot pun o intrebare pediatrei, numai sa nu uit
Maria & Cristian (22 dec 2005)
Invinetirea in jurul guritei este semn de oxigenare defectuoasa. Primul lucru pe care trebuie sa-l verifici (si sa iei masuri) e sa nu aiba narile astupate, din orice motiv. Bineinteles scosul mucisorilor... Nu e nimic ingrijorator...
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)
Gandacel spune:
bb_alinus, ce fel de ochelari de soare vrei sa pui la bebe mic? Exista din cei care se prind cu elastic? Ca eu nu i-as pune nimic sprijinit de urechi, cand e risc mare sa faca urechi clapauge...
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)
joy04 spune:
cianozarea poate sesmnala si anumite probleme de inimioara...nu ca vreau sa sperii pe cineva, dar sigur asa este...
Gandacel asa este, cateodata nu este un motiv de ingrijorare.
joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut
bb_alinus spune:
Ripley draga de tine, cand se aduna vin toate odata! Oare dermatita atopica nu e semn de alergie? Parca asa citisem si in cazurile astea se recomanda diversificarea cat mai tarzie. Tu ai inceput-o deja?
Ii dai cu ceva pt bubite?
E cam ocupata pediatra ta dar si io zic ca aste o prioritate Ana in cazul asta! Pai pe mine m-a sunat pediatra alaltaieri la 21h30 ca o sunasem in timpul zilei sa vorbesc cu ea despre schimbarea lapticului missei! Si am stat la tel vreo 20 de min!
Gandacel, sunt ochelari pt bebei de toat felurile, si cu elastic si fara! Eu optez pt elastic pt ca sa nu ii cada la orice miscare! Important e sa fie de calitate lentilele! Aici in zona unde stau chiar se impune pt ca e soare aproape tot timpul, chiar si iarna! As putea sa numar pe degete de cate ori nu am purtat ochelarii de soare in decurs de 1 an, cand nu ii am in poseta ma intorc dupa ei! Eu nu prea cred in chestia cu urechi clapauge, adica eu cred ca te nasti asa si gata!.
Alina si Amalia 17.11.2005
Poze noi de aprilie 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
Morgano spune:
Alinuta, dermatita este de fapt alergie in toata regula, iar atopica se cheama pt ca nu are o cauza anume, sau se detecteaza fte greu, sau deloc. Diversificarea n-am inceput-o decat partial, inca astept storcatoru' minune ca am cumparat suc de morcovi de la Hipp si dupa ce-a baut 2 zile mi l-a respins, nu ma mir, e rau de tot la gust, nici nu seamana cu morcovii adevarati.
Am tras acum cateva min o spaima pe cinste, si asta aviz mai ales celor care invelesc copiii cu diverse si mai ales noaptea. Noi noaptea dormim in saculet, deci n-am motiv de griji. Ziua nu ne invelim decat cand suntem pe punctul de somn, am 2 paturici din bumbac 100%, subtirele, pe care le alternez. Ei acuma, eu in bucatarie curatam cartofi, am auzit ca maraie de mama focului si m-am gandit ca iar o apuca supararile, dar m-am gandit s-o verific. Era cu paturica in cap, pe fata si nu si-o putea trage jos ca si-o infasurase tot invartindu-se. Nu era sufocata, dar daca mai statea.... nici nu vreau sa ma gandesc. Am verificat si intra aer prin ea, dar cat sa respiri cateva min :( E prima oara cand vad ca o trage peste cap, am mai prins-o rozand de zor la ea. Asa ca Ana mea era rosie la fata de nervi si de cald, iar mie mi s-au muiat picioarele de nici acum nu-s buna de nimic.
De acum o invelesc dupa ce adoarme, ii bag paturica pe sub ea si cum da semne de trezire, dispare si paturica.
Morgano spune:
Nu merge netu nimanui sau haladui singura pe aici?
Ana e in crize de nervi.... of ce zi :((
miha2006 spune:
salutareee fetele
Noi tocmai ne-am intors de la plimbarica i-am dat sa mance la bubu si a adormit cu chiu cu vai ca tare e e fost azi maraita , nu stiu ce a avut.
Vreau sa va spun ca mi-a facut un circ in mijlocul orasului ca mai aveam umpic si imparteam bilete. Bineinteles ca nu a mai vrut in carut sub nici o forma si a trebuit sa o iau in brate. Imaginati-va eu cu bubu de 8 kg juma' in brate si impingand titamai carutul, am crezut ca mor pana acasa.
EIIIII.... dar sa va povestesc ceva... In parc am dat de o mamica cu un bebel de 5 luni. JOY draga mamica de la pediatru cu iaurtul la 2 luni e minciuna pe langa mamica asta. Nu numai ca de la 2 luni bb manca Danonino si branzica (biscuitele cu mar e afumat la varsta aia) dar acu la 5 bb papa fasole si conopida.....Am ramas proasta cand am auzit...ce sa mai zia... AAAAAA si carnita papam de la 4 luni.Cand i-am spus ca Iulia papa doar fructe si legume se uita de parca aterizasem de pe luna
MELKULE io' ii dau bubulinei in fiecare zi dupa masa principala 3-4 lingurite din apa ei sa se obisnuiasca incet cu ea.
Alinus draga bubu doarme sg in patut de la 2 luni, de brate nici nu vrea sa auda cand e vb de nani.Bafta, incetut se invata si ea.
mama, cat am scris, am obosit
ma duc sa-i trag la barbatu-miu o zama ca mai are putin si divorteaza.
ne mai auzim, pupici la toate si la multi ani sarbatoritilor de azi
ilenutza spune:
ripley ai incercat cu mustela pt piele atopica - stellatopia se cheama !noi avem si e super!face o piele curata - curata!
cand mi-a facut victor iritatie de la caldura cateva zile l-am clatit cu apa cu apret-adik intr-un litru de apa fiarta am pus o lingura de faina si am laat sa fiarba cateva minute si apoi am combinat cu 5 litri de apa .efectul este ca se usuca si nu il mai mancau bubitzele!reteta e de la medic!
Ile si bb Victor - 22 dec
Varsta Victor