Diferenta mare de varsta intre parteneri

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sunt_mamica spune:

katty cred ca viata ne poate oferi si momente tragice indiferent de varsta.daca ar fi avut un accident?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Off topic,
pt adrianai !!!
Ca intre femei cu sot-copil !!!

Laura mama lui Dimitrakis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

quote:
Originally posted by sunt_mamica

katty cred ca viata ne poate oferi si momente tragice indiferent de varsta.daca ar fi avut un accident?

Ai perfecta dreptate, am si zis ca se putea intampla si la o persoana tanara, dar totusi probabilitatea sa ramai singura (ev. cu un copil) datorita varstei e mai mare asa!

Catalina & Andrei (3ani si 8 luni)

"Imaginatia este mai importanta decat eruditia..."
(Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Si al meu barbatel e mai mic cu un an dar e mult mai matur decat mine, asa ca depinde......

Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Mi-a parut f rau ca nu l-am intilnit pe acel om drag matur, echilibrat si plin de forta,de vitalitate cum rar intilnisem mai demult. Poate nu l-as fi apreciat la adevarata valoare.

Citesc si nu pot sa cred ca exista persoane care ii desconsidera pe alti oameni pe criterul diferentei de virsta.

In primul rind- nimeni nu cred ca a incercat sa convinga pe cineva sa isi paraseasca partenerul/sotul pt altcineva mai mare ca virsta!

In al doilea rind- daca stam sa vedem in orice barbat ceva mai in virsta ca noi pe tatal nostru, atunci vom vedea in cei tineri pe fratele sau varul nostru. Asa ca (logic) vom evita apropierea de ei??!

In al treilea rind-daca am fi mereu atente la viitorul partener, la viitorul sot f tinar sau de virsta noastra si l-am analiza cu aceeasi asprime ca pe un barbat ceva mai mare decit noi, cite casnicii nu ar avea sanse maxime de reusita?

Problema unui copil rezultat dintr-o asemena casnicie, cind diferenta de virsta e ceva mai mare intre cei 2 parinti, e una serioasa -exista probabilitatea ca el sa ramina fara tata de mic....Dar copilul creste oricum. Iar faptul ca tatal lui nu mai traieste, desi e trist, nu cred ca il va impiedica sa se bucure de viata, in conditiile in care acel tata virstnic/batrin/carunt/albit etc s-a ingrijit de viitorul propriului copil, cit si al sotiei.
Ce te faci insa ca sint tati tineri nepasatori cu propriile odrasle , de viitorul lor, care nu au fost pregatiti sa isi asume raspunderea unei casnicii? Mi se pare mai trist.

De ce tinerete=energie, putere,potenta si virsta inaintata=lipsa de putere ,impotenta ?
In Biblie exista cazul Sarei care a ramas insarcinata si a avut copil la virsta inaintata-era deja o 'baba'(cum ar spune circotasii) , cind efectiv nu se mai astepta la asa ceva din partea Domnului.

Si pt mine mai e un aspect-chiar un 'test' : daca pe sotul meu tinar care s-ar imbolnavi/accidenta l-as ingriji cu toata dragostea, de ce la un sot ceva mai virstnic m-ar deranja acest aspect?

Apoi- apropos de alegerile din viata noastra-daca pe o fata nimeni nu a dorit-o/curtat-o cind era adolescenta,de-a lungul anilor...(nu e cazul meu, oricum) de barbati tinerei, nu cred ca e rau deloc sa aiba si ea sansa sa isi intemeieze o familie alaturi de un barbat mai mare decit ea!

Doar gindul care trece prin inima are putere (H. Miller)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:
Originally posted by lily

De ce tinerete=energie, putere,potenta si virsta inaintata=lipsa de putere ,impotenta ?
In Biblie exista cazul Sarei care a ramas insarcinata si a avut copil la virsta inaintata-era deja o 'baba'(cum ar spune circotasii) , cind efectiv nu se mai astepta la asa ceva din partea Domnului.

Si pt mine mai e un aspect-chiar un 'test' : daca pe sotul meu tinar care s-ar imbolnavi/accidenta l-as ingriji cu toata dragostea, de ce la un sot ceva mai virstnic m-ar deranja acest aspect?

Apoi- apropos de alegerile din viata noastra-daca pe o fata nimeni nu a dorit-o/curtat-o cind era adolescenta,de-a lungul anilor...(nu e cazul meu, oricum) de barbati tinerei, nu cred ca e rau deloc sa aiba si ea sansa sa isi intemeieze o familie alaturi de un barbat mai mare decit ea!

Doar gindul care trece prin inima are putere (H. Miller)

Iti dai seama ca exemplul biblic nu poate sta ca argument din moment ce lucrul acela a fost o minune de la Dumnezeu (pentru cei care cred) si nu uita ca Avraam a trait totusi mult si bine dupa nasterea lui Isaac, l-a vazut insurat ba si-a mai luat si o alta nevasta dupa ce a murit Sara cu care a mai facut alti copii. Doar a trait 175 de ani, nu?

Iar faza cu boala sotului tanar/in varsta, sunt iarasi niste diferente majore iar probabilitatea ca sotul tanar sa se imbolnaveasca nu e aceeasi ca in cazul unei persoane de 60 de ani.

Iar referitor la ultimul lucru, tocmai, ca e vorba de femei f tinere casatorite cu barbati in varsta, nu de femei care nu au fost curtate in tinerete si acum au si ele nu stiu ce sansa... deci e alegerea lor.

Nu are rost sa fortam argumentele. Pana la urma nimeni nu vrea sa convinga pe celalalt ca e bine asa si nu invers. Si daca toata lumea spune ca e fericita foarte bine.

It is not enough to be good. You must be good for something. You must contribute good to the world. The world must be a better place for your presence. And the good that is in you must be spread to others. In this world so filled with problems, so constantly threatened by dark and evil challenges, you can and must rise above mediocrity, above indifference. You can become involved and speak with a strong voice for that which is right.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau2toma spune:

Am stat atenta si am citit toate parerile voastre pana acum . Am vazut ca lui Jocelin nu i-ar comveni o relatie cu un barbat mai matur decat ea cu mai mult de 5 ani . Vorba cuiva de aici ,fiecare isi lauda ce are acasa . Eu vreau sa ma laud ca am un barbat mai mare decat mine cu 19 ani si ne simtim excelent inpreuna ;este tandru ,este frumos ,este inteligent . Nu ne certam ,nu ne batem ,ne iubim si cel mai important , avem un fiu inpreuna in varsta de 2 ani . Suntem inpreuna de 6 ani ,iar la inceput se faceau pariuri intre prietenii mei ca mai mult de un an nu o sa stau cu el . Ei uite ca au pierdut pariul . A,si cel mai de luat in seama este lucrul ca ma simt cea mai iubita femeie de pe pamant si ca nu am simtit niciodata ca ma insala chiar daca pleca cu saptamanile de acasa . Avem ce sa vorbim si lista as putea sa o continui .
Dar sa iti spun si despre relatiile cu diferenta mica de varsta ? Am avut un iubit mai mare decat mine cu 3 ani . Era tare frumos .Imi era mai mare dragul sa iesim ca sa ma etalez cu el . Era puternic [facea culturism] si era genul de persoana careia ii placea sa ma ia in brate [eu fiind slabuta si mica de inaltime] chiar daca nu eram in casa . Relatia noastra a durat cam 2,5 ani pt ca am avut proasta inspiratie sa ma intorc mai devreme de la servici si sa-l surprind in patul nostru inpreuna cu o cunostinta de gen fem . Daca nu il surprindeam atunci ,poate ca o mai duceam cativa ani sau poate ca si in ziua de astazi am fi fost inpreuna .
Dupa parerea mea ,barbatii pana la 40 de ani nu au copilarit indeajuns.
Iar asa cum afirma si Jocelin [eu contrariu] daca un barbat are mai putin de 42 de ani nu cred ca m-as simti in vre-un fel atrasa de el din nici un punct de vedere [eu avand 28 de ani ].

Sper ca nu am suparat pe nimeni sau daca am facut-o imi cer scuze .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Clau

corinadana mama Ralucai
The mother's heart is the child's schoolroom.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

vorba zice ca sa nu te kk in gusturile omului.....

io m-as marita cu unu foarte batran si foarte bogat

ii pun doua trei prisnite si il fac fericit

dupa un an imi permit sa-mi iau nu unu ci doi cu pilea fina

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Am intalnit marea dragoste cand aveam 26 de ani, el avea 44. Pot sa spun ca n-am iubit niciodata si nici n-am sa mai iubesc pe cineva asa cum l-am iubit si il iubesc in continuare pe "el". Si reciproca e valabila. Din pacate exista alte motive care ne separa fizic chiar daca sufleteste suntem in continuare foarte apropiati si foarte indragostiti.

Mergi la inceput