Diferenta mare de varsta intre parteneri

Diferenta mare de varsta intre parteneri | Autor: Mariana Cata

Link direct la acest mesaj

Ce parere aveti despre relatiile intre intre parteneri in care diferenta de varsta este mare (sa spunem mai mult de 15 ani)?...(evident ca "el" este mai in varsta) Ce ar fi rau si ce ar fi bun intr-o asemenea relatie?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Din punctul meu de vedere nu cred ca e o problema. Atata timp cat se iubesc mi se pare totul ok.

Nana Motoc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Citeste si aici pareri pe un subiect asemanator:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72735

Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii

Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
de obicei oamenii de diferite varste au si preocupari diferite. la 20 de ani oamenii vor sa se distreze, la 25 sa isi faca o cariera, la 30 se gandesc la familie, etc...

Addinell, nu cred ca e chiar asa.
Daca ar functiona teoria ta, o femeie de 20 de ani n-ar fi atrasa de un barbat de 40 - si viceversa - pentru ca ar avea criterii, preocupari si idealuri paralele.

Eu cred ca si la 40 de ani poti f. bine sa vrei sa te distrezi, si chiar asta ar fi motivul pentru care ai alege un partener de 20: este pe aceeasi lungime de unda, nu te simti bine printre cei de aceeasi generatie...sau pur si simplu ai imbatrinit sufleteste mai incet.

In aceeasi masura, o fata de 20 de ani poate fi mult mai maturizata decit un tip de 20. Si atunci se orienteaza spre un anturaj/ un partener mai "copt".

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariana Cata spune:

"Evident" a fost un cuvant care mi-a scapat...oamenii sunt scandalizati de astfel de relatii asa zis nepotrivite, chiar si daca ea este mai mare decat el...am citit si la topicul celalalt despre chestiunea asta si banuiam ca in RO oamenii au prejudecati...Oare cand vom scapa de ele?
Si eu am intalnit un "el" mai mare cu ceva ani ca mine (eu am 38, el 55) si am fost placut surprinsa sa vad ca este mai "openminded" decat multi alti barbati de varsta mea, mult mai relaxat in gandire si cu puterea de accepta o femeie independenta, divortata, cu un copil de 18 ani, adica contrar tipicului de "frumoasa si superficiala, dar tanara"...Nici eu nu vad un impediment intr-o astfel de relatie si banuiam ca fetele de pe DC sunt adevarate prietene, chiar daca sunt "virtuale'...
Va multumesc pentru suport!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

elise, de acord. poate fi foarte bine cum ai spus tu, asta semnifica acel "de obicei" cu care incep paragraful. acelasi paragraf in care spun, pe la mijloc, ca mie mi se pare asta o falsa problema. deci nu este teoria mea, este doar o opinie pe care am auzit-o candva. sau crezi ca as afirma despre propria-mi teorie ca "e o falsa problema"?

quote:

Daca ar functiona teoria ta, o femeie de 20 de ani n-ar fi atrasa de un barbat de 40 - si viceversa - pentru ca ar avea criterii, preocupari si idealuri paralele.

ba da, sunt atrasi, dar relatia merge cu hopuri.

repet, ca sa intelegi: parerea mea e ca aceasta e o falsa problema.

nunta mea

Mergi la inceput

ok, erata: Daca ar functiona teoria expusa de tine(ca fiind falsa) o femeie de 20 de ani n-ar fi atrasa de un barbat de 40 - si viceversa - pentru ca ar avea criterii, preocupari si idealuri paralele.

asa e bine?

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns forte spune:

quote:
Initial creeata de Mariana Cata

Ce parere aveti despre relatiile intre intre parteneri in care diferenta de varsta este mare (sa spunem mai mult de 15 ani)?...(evident ca "el" este mai in varsta) Ce ar fi rau si ce ar fi bun intr-o asemenea relatie?

Ce ar fi rau? Cel mai in virsta va incerca sa-l modeleze, sa-l contoleze pe cel mai tinar. In special cind femeia este cea mica.

Ce ar fi bun? poate maturitate (se presupune ca are cel "batrin") combinata cu expansivitate celui tinar.

Dar daca se combina 30 cu 45 de ani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

elise...

astept inca raspunsul de la autoarea subiectului... chiar sunt curioasa. la mine nu e atat de evident ca "el" e mai mare .

si adresez intrebarea tuturor: nu e acelasi lucru daca el sau ea e mai mare?

nunta mea

Mergi la inceput

addinel, nu. Nu e acelasi lucru. Pentru ca barbatii sint altfel construiti: un barbat de 45 de ani poate arata ca unul de 30 fara chirurgie plastica si alte minuni.

Pe cind o femeie trebuie sa faca mari eforturi sa tina pasul cu un partener cu 15 ani mai tanar, ca aspect.
Iar o femeie e influentzata de aspect.
Indiferent cit de desteapta si de open mind ar fi ea, e femeie, ii pasa daca arata ca mama barbatului pe care il iubeste.

In plus, eu raman la ideea mea ca un barbat trebuie sa fie barbat - si asta inseamna sa fie cel putin egal cu tine ca "dominantza". In cazul in care il iei sa il cresti, nu cred ca mai poti ajunge vreodata sa il privesti ca egal sau superior.
Compara tu versatilitatea unei femei de 35 de ani cu a unui tip de 20. Cum ti se pare? Sint la acelasi nivel?

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns forte spune:

Elise, se poate. Exista barbati extraordinari la 20 de ani si exista femei care au ajuns degeaba la 35 de ani. Din pacate.

Dar nu inteleg cum se poate incurca o femeie de 27 de ani cu propriul ei elev de 13 ani. Ce-ti poate oferi un pustan care abia deschide ochii pe propriile-i senzatii...ce relatie poti avea cu un puber din asta. Acele femei mi se par efectiv bo;nave.

Mergi la inceput