Grupa sanguina si dieta (dietele) 2
Raspunsuri - Pagina 10
coraly spune:
Fetele, voi sub ce forma mancati ovazul? Si eu tot gr. A :)
Fulgi preparati, fulgi de musli cruzi, fierti? faina de ovaz? sau cum? Ca pe mine de ex ma cam baloneaza fulgii.
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze
Marilena12 spune:
Buna, haideti sa va spun povestea mea. Pana sa ma casatoresc, acum 3 ani, si sa ma mut din Bucuresti in Craiova nu am depasit niciodata 55 de kg la 1.69. De regula aveam cam 52. De cand sunt cu sotul meu, am inceput sa mananc alaturi de el, care este destul de robust, exact ceea ce am citit ca nu este voie la grupa mea, B III. Si m-am ingrasat destul. Am fost si insarcinata si am mai pus ceva. Dupa ce am nascut am dat jos 15 kg, dar mai am mult. Inainte papam intamplator exact ceea ce era indicat, fara sa stiu insa. La sotul meu, care are destule kg in plus, observ ca are preferinte total aiurea, adica tot ce nu este voie la grupa lui, A II. Si ca atare are si probleme de sanatate, cauzate de ceea ce mananca.
In concluzie, acum am 70 de kg, pun mult pe fund si pe picioare si ma ingrozesc sa vad ca nu e chip sa dau jos prea mult, chiar daca fac eforturi si nu reusesc sa imbrac haine la care tin foarte mult.
Asa ca vreau sa ma apuc si eu de dieta, care nu mi se pare dificila, ba chiar cred ca ar fi bine sa constituie un mod de viata.
M-am documentat si o sa incep sa scot din cele rele. Tineti-mi pumnii, pt ca as da orice sa ajung macar la 60 de kg daca nu la cat am avut inainte.
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Seablack spune:
quote:
Originally posted by coraly
Fetele, voi sub ce forma mancati ovazul? Si eu tot gr. A :)
Fulgi preparati, fulgi de musli cruzi, fierti? faina de ovaz? sau cum? Ca pe mine de ex ma cam baloneaza fulgii.
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze
Eu mananc fulgii de ovaz cu salate, supe sau lapte de soia.Cand ii mancam cu iaurt ma balonau si pe mine.
Seablack spune:
quote:
Originally posted by Marilena12
Buna, haideti sa va spun povestea mea. Pana sa ma casatoresc, acum 3 ani, si sa ma mut din Bucuresti in Craiova nu am depasit niciodata 55 de kg la 1.69. De regula aveam cam 52. De cand sunt cu sotul meu, am inceput sa mananc alaturi de el, care este destul de robust, exact ceea ce am citit ca nu este voie la grupa mea, B III. Si m-am ingrasat destul. Am fost si insarcinata si am mai pus ceva. Dupa ce am nascut am dat jos 15 kg, dar mai am mult. Inainte papam intamplator exact ceea ce era indicat, fara sa stiu insa. La sotul meu, care are destule kg in plus, observ ca are preferinte total aiurea, adica tot ce nu este voie la grupa lui, A II. Si ca atare are si probleme de sanatate, cauzate de ceea ce mananca.
In concluzie, acum am 70 de kg, pun mult pe fund si pe picioare si ma ingrozesc sa vad ca nu e chip sa dau jos prea mult, chiar daca fac eforturi si nu reusesc sa imbrac haine la care tin foarte mult.
Asa ca vreau sa ma apuc si eu de dieta, care nu mi se pare dificila, ba chiar cred ca ar fi bine sa constituie un mod de viata.
M-am documentat si o sa incep sa scot din cele rele. Tineti-mi pumnii, pt ca as da orice sa ajung macar la 60 de kg daca nu la cat am avut inainte.
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Cam aceeasi situatie este si la mine. Eu am AII si sotul BIII.Cand am citit prima data despre aceasta dieta instantaneu faceam comparatii si ma gandeam la ce prefer eu sa mananc sau el. Si mi-am dat seama ca am mers pe drumurile bune. Sfatul meu (din proprie experienta) este sa incepi prin a renunta la dulciuri si sucuri. Nici nu-ti dai seama cat de mult ingrasa.
Sucurile facute la storcator,ceaiurile sau apa plata cu lamaiie sunt o minune!

Seablack spune:
Povestea mea a inceput cam asa: avem 20 si de ani, 170 si 62 de kg!
Si colac peste pupaza aveam si o celulita de toata frumusetea
. Un amic de pe vreme aceea imi spune sa incerc regimul vegeta. Bineinteles, la inceput cand am auzit am reactionat ca toata lumea "Fara carne? Si atunci ce mai mananc?" Si totusi m-am apucat de acest regim. Am inceput cu renuntarea la carne, zahar, fainoase,dulciuri. Asta se intampla in februarie. La sfarsitul lui aprilie deja eram la croitoreasa cu fustele la modificat.Acest regim a avut un impact fantastic asupra mea. Ajunsesem la 55 de kg greutate la care m-am mentinut pana in 2003 cand am ajuns la 52 de kg.Dar celulita era tot acolo. nu puteam sub nici o forma sa scap de ea. Acum, dupa ce am citit dieta pe grupe si facand o retrospectiva a regimului meu alimentar din ultimii 4 ani mi-am dat seama ca intuitiv am aplicat aceasta dieta. Pana acum 4 ani mancam foarte multa branza si lapte. Nu stiu cum dar la un moment dat n-am mai simtit nevoia de a manca aceste alimente decat foarte rar. In timp am realizat ca am inceput sa le mananc rar. In acest moment am inceput sa scad la 52 si un inceput de disparitie a celulitei. Pana acum patru ani nu puteam sa port blugi, de atunci port numai blugi elastici
, mulati pe fund

De cand sunt impreuna cu sotul (2 ani) nici eu nu am mai respectat regimul meu vegeta cu strictete si mancand mai des alimente interzise ajunsesem din nou (dupa atatia ani de mentinere si scadere) la 57 de kg 

pana la inceputul lunii mai anul acesta cand am zis 'halt'
trezeste-te!! si m-am trezit renuntand in acelasi timp si la cartofi si varza. Acum am 50 de kg si cu celulita disparuta in proportie de 80%. De aceea eu cred foarte mult in alimentatia pe grupe sanguine. ![]()

arinna spune:
Coraly,dupa cum spuneam, am citit pe ambalajul fulgilor, ii fierb cateva minute - cantitatea de apa sa fie dubla decat cea de fulgi. De regula pun o cescuta de cafea de fulgi doar...iese ca o pasta...apoi adaug musli de preferinta organici- daca gasesc si unii mai dulci, crocanti, cu fructe, dar foarte putini , sa dea gust...si lapte, cu iaurt ma constipa si nici nu se potriveste cu fiertura...
Daca nu se bea mult lichid cand se consuma fibre mai rau fac...
Seablack, am gasit si eu lapte praf de soia da nu prea imi place,n-are nici un gust- ori nu stiu eu cat sa pun, cat despre soia, am incercat in tara si a fost groaznica...parca citisem undeva ca poate fi modificata genetic ?Tu cum prepari laptele, tot din praf ?
Si eu port blugi mulati de cand cu dieta asta
Neaparat trebuie sa dau jos 5 kg, ca a venit iarna si le-am pus la loc ...
Una din mesele mere preferate - ananas si mere presarate cu fulgi de ovaz.
Marilena, mult succes! Dupa ce te obisnuiesti cu dieta, cand mananci altceva o sa ti se para otravitor si o sa-ti para rau ca introduci asa ceva in organism...Eram plina de energie si ma simteam foarte bine dupa primele saptamani de dieta si pana in vara...Desigurm casatorindu-ma si venind in Canada, nu am mai putut respecta dieta(alta viata) dar am introdus alimentele bune si am scos ce era mai rau din alimentatia sotilui, care e tot A si a slabit aproape 5 kg...slabesti incet dar sigur...Insa eu m-am ingrasat,am mai calcat si pe alaturti cu dulciurile, alte tipuri de carne etc...de acum trebuie sa revin ...
arinna spune:
Doua topicuri interesante despre chimicale si alimentatia sanatoasa
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71315&whichpage=5
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72292&whichpage=1
Page spune:
Eu am cumparat 3 carti scrise de Peter D'Adamo:
1. Alimentatia adecvata celor 4 grupe sanguine
2. Retete adecvate celor 4 grupe sanguine
3. Alimentatia adecvata celor 4 grupe sanguine pentru o sarcina sanatoasa.
In cartea cu retete, partea buna e ca sub fiecare reteta e trecut pentru ce grupa e benefica, neutra sau de evitat. In felul acesta poti folosi acelasi tip de mancare pentru persoane cu grupe sanguine diferite, fapt aparent imposibil.
Adevarata problema mi se pare faptul ca la noi nu exista magazine cu produse organice.
Luna75 spune:
vad ca subiectul vine in actualitate dupa un an bun de pauza -
sunt curioasa de impresii,pareri ale fetelor care au tinut dieta o perioada mai indelungata
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
pulsarxis spune:
buna, desi am citit destul de tarziu acest subiect pentru mine este interesant, eu acum sunt intr-o dieta de aproape 2 luni, perioada in care am slabit in jur de 13 kg
este adevarat ca am folosit un truct- pastilele naturale- http://www.herbalshop.ro/pastile-slabit.html, dar ma bucur ca am reusit intr-un timp atat de scut sa scap de 13 kg, fara sa am senzatie de foame si fara sa ma epuizez.
succes si ne mai auzim