Cum procedez cand tipa???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mira_m spune:

Da, cred ca depinde de la copil la copil, daca merge o solutie sau alta. Sa tip mai tare decat ea ar fi o solutie, am sa incerc, sper sa nu ma reclame vecinii!

Don't talk unless you can improve the silence!

Mami & minunea mea ( mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

quote:
Originally posted by mira_m

quote:
Originally posted by daniella4

Cati ani are fetita?

Daniella, mama lu'Alexis

Doi ani!Ma gandesc ca e doar o faza, fiindca inainte nu facea asa, de obicei ne intelegem bine!

Cred ca e varsta ca si noi patim la fel.Uneori merge cu intrebatul , alteori cu ingnoratul si de cele mai multe ori eu ajung la disperare.
Cred ca va trece.

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Evenimentele importante
Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crig72 spune:

mariuca are 3 ani si 7 luni si ne confruntam si noi cu situatii in care vrea sa se impuna in fata noastra tipand.Ba chiar ne spune"ti-am spus de doua ori sa faci ...."Faptul ca nu tip si eu la ea ci ma uit la ea si-i vorbesc calm nu da nici un rezultat pe moment.Ii spun ca m-am suparat pe ea si ca nu-i mai vorbesc decat atunci cand se calmeaza.Uneori dupa cateva minute ii trece alteori se duce in camera si chiar sta bosumflata.Cred ca mai avem de asteptat pana cand va trece de faza asta.mamicile cu puiuti mai mari poate ne spun cand.
Noi deocamdata inca mai cautam metode.
Cand era mai mica mergea cu distrasul atentiei.Acum deja nu mai merge.
si apropo de tipat.Azi de dimineata o mamica tzipa atat de tare la un copil cam de clasa intai in plina strada incat ma gandeam oare cu ce a gresit saracul de este tratat asa (nu mai spun de mariuca care m-a intrebat de ce tipa mami ??)

www.babiesonline.com/babies/m/mariateodorag/" target="_blank">
patatina mea

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40902" target="_blank">File din povestea Mariucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Si Daniel al meu a avut faza din astea tot pe la 2 ani,le-am si uitat,doar citindu-va mi-am amintit.
Doar ca facea si mai urat,facea din senin o criza de plans inimaginabila,de exemplu obisnuia sa manance ou fiert care apoi i l-am taiat in 4,asa manca intotdeauna,pana odata cand dupa ce tiaseam oul i s-a nazarit ca-l vrea intreg si tipa si plagea: lipeste oul inapoiiiii,i-am spus sa termine ca-i fac altul pe care il las intreg si facea in continuare:nu vreau altul,asta il vreau lipeste-l si o tinea asa vreo jumatate de ora,la soacra-mea tot la fel a facut cu niste cartofi prajiti,care ii voia lipiti inapoi,altat data cu o masinuta penibila care o ratacise.
Mai rau era ca il apuca plansul si tipatul si treceau minute bune pana intelegeam ce vrea....apoi de-abia urmau negocierile incheiate fara succes din partea mea,se potolea cand obosea,il trimiteam si eu in camera si ii interziceam sa iese de-acolo pana nu se potoleste,dar pe bunici ii dispera efectiv.
I-a trecut de la sine,de asta am si uitat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redi spune:

Daca nu reactionam si noi , nu trece de la sine .Dupa un timp se agraveaza si mai rau .Orice metoda folosim trebuie sa o repetam de atatea ori de cate ori tipa sau urla .Si incetul se dezvata ,dar nu uitati ca trebuie repetat procesul de reactie .
Asa am reusit eu sa nu mai am tipete fara motiv .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Am citit mai demult pe forum ca o mamica isi convinsese copilul ca daca tipa ea pur si simplu nu-l aude.
Nu mai stiu cine, dar ideea mi s-a parut geniala. Imsi inchipuiam scena: copilul in criza de furie si mama cu o expresie pasiva, ca si cum nimic nu s-ar intampla, spunand calma: nu aud ce spui.... daca tipi nu aud!

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
O poveste cu trei gratii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Mi-am mai adus aminte de o faza,citind postarea lui Witchie.
Cand facea o criza din asta,maica0mea l-a imitat,s-a prefacut ca plange,Daniel enervat ia pus mana pe gura la maica-mea s-a oprit din plans,tipat si a zis: "nu tu plangi,eu plang",a dat sa continue sa planga dar nu i-a mai iesit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mira_m spune:

Da, aveti dreptate, dar la nici doi ani nu prea realizeaza nuantele astea. La copii mai mari cred ca da rezultate bune metoda!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Si nasturica noastra de 2,5 ani a avut si mai are (mai rar) crize din astea... incepe sa planga din nimic - plans fortat cu tipat - si incearca sa se uite la celalat de langa ea, sa impresioneze - le face de obicei cand suntem in vizita sau cand e cineva la noi sau cand sta cu mamaia (ca stie ca-i merge)...
Am aplicat si noi solutia cu dusul in camera ei si inchis usa... din cel urlet lunggg in cateva secunde nu mai ramane nimic... dupa vreun minut deschide usa si vine cu coada intre picioare si eu o intreb daca i-a trecut? si ea zice ca da... si atunci sigur ca ii explic ca nu este frumos sa tipe, ca mami vine obosita de la servici si o doare capul cand aude tipetele, sau ca suntem in vizita si nu e frumos sa facem teatru - ca daca continua plecam imediat acasa si alta data nu mai venim in vizita!
Sa mai intamplat si in magazin de vreo 2 ori sa urle ca ea vrea una alta - si a tinut faza cu: mergem acasa daca mai tipi inca o data si alta data nu mai ai ce cauta cu mami si cu tati la magazin pana nu ai sa cresti si ai sa fii cuminte!
Acum e din ce in ce mai cumintica si incepem sa ne intelegem...
Insa avem si noi o problema: nu vrea sa stea pe strada de manutza cu nimeni!! Nu vrea sa inteleaga ca poate fi periculos la strada.

www.babiesonline.com/babies/i/ioana%5Fnasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Noi si Ioana

Mergi la inceput