Fibrom uterin (12)
Raspunsuri - Pagina 5

paul_nrw spune:
Prietena mea are 42 de ani (neimpliniti) si a nascut de 2 ori pana acum. Mai vrem odata, dar a fost depistata cu un "uterus myomatosus" (asta cred ca spune si tipul miomului, dar nu stiu sa traduc). In urma cu 2 saptamani a fost la un alt ginecolog care dupa un control cu ultra sunete (?) a concis, (si o citez pe ea acum, traducand din germana): "Intregul uter este un Miom. Uterul este marit in volu de ca 11 ori. Trebuie sa va opresc in clinica pentru operatie."
Operatia=extirparea uterului.
Nu sunt femeie, prietena mea nu e romanca, si in trecut am fost suficient de misogin pentru a avea remuscari acum.
Nu as cere ajutorul nici intr-o mie de ani. Dar disperarea m-a facut sa imi cumpar manuale de medicina.
Daca stie cineva... LUCRURI CONCRETE, nu zvonuri, daca exista vreun medic ginecolog sau cineva care sa stie despre ce vorbesc si a auzit de o solutie pentru a trata fara a renunta la sansa de a mai avea copii..
va rog

mioritaus spune:
ARRINA, OARE CE VA AFECTA DUPA OPERATIE DEREGLAREA HORMONALA?CAT AM CITIT TOT NU AM AFLAT IN MOD SIGUR.INTRADEVAR, OVARUL STANG SI TROMPA SUNT EXTIRPATE, AM MAI RAMAS CU CEL DREPT.
ARRINA , NU POT SA ITI SPUN CA DIN CE CITESC MAI MULT CU ATAT SUNT MAI NEDUMERITA, AM CITIT DE MULTE BOLI LA CARE ESTI PREDISPUS DUPA EXTIRPAREA UTERULUI, POTI FACE SI AIA SI AIA.NU POT SA CRED CA NU EXISTA CINEVA CARE SA NU DEPISTEZE CAUZA LA ACEASTA DEREGLARE HORMONALA, PARCA SUNTEM IN EVUL MEDIU.MAI ERAU CATEVA METODE DE INCERCAT CUM AR FI BIOENERGIA, REFLEXOTERAPIA, TRATAMENT CU PRODUSE APICOLE....DAR SE PARE CA NUMAI AM TIMP.....CRED CA TREBUIE SA IMI IAU INIMA IN DINTI SI SA ACCEPT SITUATIA ASTA, SA O REZOLV SI PE URMA VAZAND SI FACAND.
AM CATEVA INTREBARI PE CARE VREAU SA I LE PUN DR HAMID MAINE LA CONTROL SI PE URMA CHIRURGULUI BEURAN INSA NU MA ASTEPT SA PLEC IMPACATA CU SITUATIA.STII, PROBABIL CA, CE ITI ESTE SCRIS IN FRUNTE ITI ESTE PUS.
PAUL DIN GERMANIA, ITI INTELEG SITUATIA, SI POT SA ITI SPUN CA SI EU AM INCERCAT TRATAMENTE NATURISTE CARE AU REZOLVAT O PARTE DIN PROBLEME.
EXISTA PE FORUM-UL ACESTA O FATA LIVIA CARE A REZOLVAT PRIN TRAT NATURIST PROBLEME CU FIBROMUL, EXISTA ACUPUNCTURA, REFELXOTERAPIE, BIOENERGIE, TRAT HOMEOPAT, SI MULTE ALTE METODE....TOTUL ESTE SA AI INCREDERE SI SA INCEPI SA FACI UN TRATAMENT, IN PREALABIL NISTE ANALIZE HORMONALE, ANALIZE DE SANGE SI INCEARCA SA STAI DE VORBA CU PROF. VALENTINA LICIU - 650.62.96.
NU SUNT EU TOCMAI PERSOANA POTRIVITA SA DAU SFATURI PT CA SI EU TREC PRINTR-O PERIOADA DIFICILA IAR FETELE IMI MAI RIDICA MORALUL,INSA CUM NUMAI EU SUNT PE AICI AM ZIS SA ITI AMINTESC CA EXISTA METODE PE CARE LE POATE INCERCA PRIETENA TA.SE PARE CA FETELE SUNT IN WEEK-END, DAR INCEPE SAPTAMANA SI SAR ELE IN AJUTORUL TAU.SUCCES MULT IN CAZ CA VA HOTARATI LA O METODA.ORICUM, NUMAI PIERDETI TIMPUL....
NOAPTE BUNA,
MIORITA

arinna spune:
Mioritza, nu stiu ce boli se fac dupa histerectomie dar eu n-am auzit pe nimeni, sincer, sa patesca ceva grav...Dupa cum ti-am spus, mama a facut pe la 34 de ani histerectomie subtotala si nu avea decat un fibrom dar a preferat sa scape de probleme si nu are nici o problema speciala in afara de sani, iar astea le putem avea oricum...Iar dereglarea hormonala poate afecta sau nu ceea ce ramane- ovar, sani...Stii ce cred eu, uterul insusi fiind bolnav, chiar el intretine si alte dereglari, ca acele hemoragii sau cicluri extrem de abundente...daca faci histerectomia subtotala nu vad ce probleme deosebite pot aparea...
Stai linistita ca nu te operezi maine, pana atunci vei vedea care e situatia la histeroscopie ...Si mai vorbim intre timp, desigur...
Ai mare dreptate cu Evul Mediu, pana si la tratamentele de atunci sau mai dinainte ne intoarcem acum...Ar trebui sa le aplice si-n spitale, chestiile astea naturiste si homeopate...
Iti tin pumnii pentru maine la medic si te astept cu vesti...relaxeaza-te putin si mai vedem ce va fi...
Ei sa ma fi vazut pe mine cat am tras la embolizare, crede-ma ca n-as mai face inca o data, as prefera Diphereline si operatia de scoatere a fibroamelor...
Paul, imi pare rau ca nu-ti pot spune ceva concret cum ti-ai dorit dar nici zvonuri, ci doar ceva din experienta proprie ...in general si un simplu fibrom - miom mic poate duce la infertilitate...in plus, exsita risc mare de avort...ce stiu eu din experienta proprie, avand vreo 5 fibroame mai mici, e ca nu s-ar putea dezvolta sarcina din cauza duritatii uterului,care este fibromatos tot, adica am si fibroame dar si structura lui este fibromatoasa- probabil asa are si prietena ta... deci ar urma un avort...iar ceva care sa dizolve aceste fibroame nu prea exista, noi toate ne straduim aici sa ramanem intregi, si mie mi s-a propus histerectomia dar am refuzat pentru ca nu am nici un copil si nu se stie niciodata......Daca prietena ta are uterul atat de mare probabil ca ii creeaza si probleme, apasa pe organele vecine, are hemoragii sau alte complicatii si de aceea i s-a propus aceasta operatie...Din pacate asta cautam si noi, prin toate caile, naturiste, homeopate etc sa mai dizolvam aceste fibroame sau macar sa le tinem pe loc...Intr-un fel, desi nu il am atat de marit, si eu sunt cam in aceeasi situatie, in sensul ca e foarte dur, comparabil tot cu un fibrom...
Ce ai spus tu cu uterus myomatosus insemna uter fibromatos...unele persoane au doar niste noduli fibromatosi- fibroame, de diverse tipuri( localizari ) iar altele au toata structura uterlui cu tendinta de a crea alte fibroame...
Poti cauta pe google despre fibrom uterin, miom, uter fibromatos...dar medicii recomanda de cela mai multe ori operatia...
Fibromatos e un tesut intarit ca sa zic asa...dur...
Daca situatia actuala nu ii creeaza mari probleme ar putea incerca sa ramana insarcinata, numai ca trebuie sa stie ca sarcina este cu risc de a nu se putea dezvolta...
Poate ne mai tii la curent cand afli vesti...daca putem sa va ajutam cu experienta proprie o sa o facem...Sunt si fete care au ramas insarcinate avand cate un fibrom mai mare sau cateva mai mici...Nu se stie niciodata, important este, mai intai, sa nu fie absolut necesara operatia( un uter atat de mare poate creea probleme organelor din jur, vezica, colon etc pe care poate apasa si atunci se impune operatia) si sa ramana insarcinata...
Multa sanatate prietenei tale !
........................
Knowledge is power!

Tia spune:
mioritaus, te rog mult, nu mai folosi litere de tipar. multumesc
www.dropshots.com/laurentiub" target="_blank">sunt iute, nu ma prinde nimeni

mioritaus spune:
Tia[/red, sigur ca da, nu am sa mai folosesc..
[red]Arrina, am sosit de la consultatia cu dr.Hamid.Joi (pentru ca sunt in a 21 a zi de ciclu)ma internez la Filantropia pentru a-mi face un chiuretaj biopsic.A spus ca nu este necesar sa fac histeroscopie.Asta este daca mergi pe la mai multi medici.Dansul a spus ca vom vedea in functie de rezultatul chiuretajului biopsic ce operam si ce nu;o sa scoata pana la urma si colul pentru ca sa nu fie nici un fel de risc dupa operatie (colul poate dezvolta boli) sau ovarul, in functie de rezultat.Daca iese hiperplazie endometriala putem sa mai incercam cu trat (ex. Utrogestan), a zis ca daca mai reusim sa tinem uterul macar 1 an este ceva; daca iese hiperplazie atipica atunci lucrurile se schimba; si multe altele mi-a zis pe care nu le mai tin minte; a zis ceva si de scoaterea de ganglioni insa depinde de rezultatul analizei; trebuie sa intre in sala de operatie (daca o sa fie nevoie) bazat pe ceva concret.Mi-a facut si testul Papanicolau dar se pare ca o sa il mai repet pt ca am avut o sangerare si nu s-au putut preleva celule cum ar fi trebuit.
Acum, ce sa fac? Sa fac si histeroscopie? daca este chiuretaj biposic nu pot fi taiati de chiureta in caz ca sunt polipi? Miorita

MadaS spune:
Arinna,
Multam pt adresele de farmacii homeopate, e aceleasi Natrium Mriarticum si la mine, am scris eu gresit, sorry. Cea din Pipera e cea pe care o numesc eu Aviatiei, o stiu, merg mereu, nu aveau asta acolo. In Amzei am fost sambata, nu tin deschis sambata, au un program de gravide in restul saptamanii, 8-16 zilnic, o sa dau sorei mele sa-mi caute, lucreaza in zona.
PAul, din pacate raspunsul nostru e dezamagitor pt tine.Suntem pe forumul acesta de aproape 2 ani unele dintre noi, nu exista MEDIC sau MEDICAMENT, solutie miraculoasa in cazul acesta. Singurul sfat este sa repete ecografia si la alt medic (un singur diagnostic nu e niciodata relevant, de 11 ori fata de un uter normal mi se pare o utopie, ar inseamna sa aiba abdomenul imens, cred ca a gresit undeva medicul, si ar fi bine sa fie vazuta de mai multi medici, eventual sa faca o tomografie computerizata pt o masurare exacta. Sunt tehnici ale medicinei alternative care pot reda speranta unei vieti fara operatie, sunt fete care au nascut cu 1 sau mai multe fibroame, dar nu exista NICI un tratament minune. Homeopatie, fitoterapie, acupunctura, toate pot fi incercate, dar sfatul meu este sa aibe mai intai un diagnostic corect, ceea ce mi-e greu sa cred ca are tinand cont de dimensiunile aberante comunicate de respectivul medic.CAt despre sarcina, nu este imposibila la 42 ani, dar trebuie sa tina merau seama ca si varsta este un factor negativ in cazul ei. Iar 2 copii nu-s putin a avea, sunt fete -RICI -care au avut aceleasi probleme la 25 ani si dorinta pentru un singur copil era mai mare decat orice.Si au avut acest copil
Mioritza, cauza anemiei este strict homoragia menstruala? cred ca la asta trebuie sa primesti mai intai raspuns. Asa cum ti-am sugerat si eu si vad ca medicul ti-a confirmat, hiperplazia endometrului este problema ta, iar nu fibroamele. Am o prietena care are 4 fibroame intramurale, 35 ani, unul dintre fibroame are 3-4 cm si nici un fel de simptoame, sangerari pana acum. Cred ca problema ta este hiperplazia, iar nu fibroamele.O biopsie iti va da raspunsul si poate c in functie de asta vei lua decizia operatiei sau te vei mai gandi.Eu am 2 luni de cand n-am mai avut nici urma de durere cauzata de fibrom, ciclul este extrem de putin abundent.in ultima luna am facut si acupunctura, iar tratamentul homeopat il fac de aproape 1 an.

paul_nrw spune:
quote:
Originally posted by mioritaus
INCEARCA SA STAI DE VORBA CU PROF. VALENTINA LICIU - 650.62.96.
E medic ginecolog ?
Tratamentele naturiste dureaza pe putini "saptamani", nu ca as pune la indoiala rezultatele.
Niste prietene ale ei au rezolvat prin Homepatie (inca nu sant pe deplin lamurit daca fibrom=miom) cate 5-6 mioame. Nu stiu detalii. Dar cazul ei este acut.
Trebuie luata o decizie iar pana acum exista o singura optiune: extirpare uter. Intrebarea mea era daca exista alternativa. Adica ceva rapid. Gen cauterizare (daca s-o fi facand asa ceva), sau transplant de perete uter.
Nu luati in deradere scenariile mele in caz ca sunt sci-fi, insa in imaginatia mea profana, daca un ulcer perforat se trateaza .. atunci de ce nu ar exista ceva similar aici. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca de transplantul total de uter iar e un fel de utopie. Pun pariu ca niste medici ginecologi s-ar strica de ras sa ma auda vorbind. Dar le-as aduce aminte stimabililor ca in timp ce ei ridica din umeri alte ramuri ale chirurgiei transplanteaza din greu cam tot ce se poate. Si asta de zeci de ani.
In fine.. unii continua sa sparga seminte si sa zambeasca cu pseudo compasiune.
Le multumesc sincer celor care mi-au scris.
tot sincer imi pare rau pentru toate problemele pe care le aveti. Nu m-am gandit o clipa ca cineva ar putea trece prin asa ceva. Eu nu as reusi. Trauma psihica e prea mare.
Asa ca .. tot respectul meu.
Si va urez mult noroc

MadaS spune:
Paul,
Poate mirarea ta e fireasca, de ce nu se face si transplant de uter (si eu mi-am pus problema)
Pentru ca majoritatea cazurilor de fibrom apar dupa 35-40 ani, cand cel putin conform canoanelor medicinii anilor trecuti, femeile care isi doresc copii dupa acesta varsta erau rare. E doar o explicatie, in ziua de astazi un copil la 40 ani nu mai e o curiozitae stiintifica. Si atunci probabil ca nimeni nu si-a pus problema inlocuirii unui organ cu o functie limitata (reproductiva) in conditiile in care acesta functie nu mai e ceruta. Din pacate, din ce in ce mai des apar cazuri de fibroame la 25 -30 ani, si acesta varsta nu mai e deloc un moft pt aparitia unui copil in societatea noastra.
Exiata si alte solutii, in cazul in care fenomenul nu a atins dimensiuni alarmante. Pt fibroamele chiar si pana la 10 cm marime se face tratament cu Dipeheliene3-4 luni, si daca raspund conform statisficilor, adica scad muult in dimensiuni pe perioada tratamentului, se face scoaterea fibromului prin operatie laparoscopica, uterul ramand neatins si deci capacitatea fertila a femeii intacta. Acesta depinde de pozitia fibromului. Termenul de ueter fibromatos nu spune prea multe in cazul sotie tale.Probabil ca e vorba de un nodul de mari dimensiuni? de unde vine urgenta operatiei? singura urgenta care necesita extirparea uterului in intregime sunt hemoragiile abundente, timp indelungat, care duc la anemiere.In rest, ce motive are sotia ta sa se opereze de urgenta?
Tratatemtul homeopat poate dura luni de zile, nu saptamani. Cel mai adesea ani in sir.Si eu cunosc femeie care au scapat de operatie prin homeopatie +acupunctura, dupa 1 an de tratament, dar acolo era vorba de sangerari masive,asta impunea operatia, nu simpla prezenta a fibromului. O data oprite sangerarile, s-a renuntat la decizia operatie.
Asa ca gandeste-te bine, e cazul de operatie? existahemoragii masive, anemie? daca nu, decizia medicului e precipitata si nejustificata, fibromul e o tumoare benigna, nu afecteaza alte organe

mioritaus spune:
Marrina, dada, cauza anemiei este aceasta:sangerare abundenta la menstratia de 28 de zile.
Inteleg ca ma incurajezi sa fac chiuretajul biopsic .....inteleg ca este mai elocvent decat histeroscopia?Sau trebuiesc facute si una si alta?Inca nu imi este clar.Daca imi face chiuretajul biopsic ma curata si luna asta nu am sa mai am menstruatie?eu asa am inteles de la dr.Am citit ca rezultatul la chiuretajul biopsic iese in 28 de zile....ce ma fac eu pana atunci?Nu stiu de ce dar am impresia ca ma invart in jurul cozii, si ca pana la urma tot cutitul rezolva problema.Nu inteleg de ce dr generalista,hematologul si altii imi spun sa numai imi fac probleme cu extirparea uterului , ca nu este decat un incubator care si-a facut treaba si de ce doctorii ginecologi spun ca este important si daca il mai salvam macar 1 an.Feetelor am o mie de intrebari....nu reusesc sa ma linistesc deloc, cand vad ca tot imi apar intrebari in minte la care raspunsurile sunt sub asteptarile mele.
Paul am dat un copy-paste de pe un articol din "Formula As" ,poti cauta si tu date despre dansa, nu stiu daca este ginecolog insa cu siguranta are cunostiinte temeinice in vindecarea mai multor boli.Regret ca nu am vb si eu cu dansa.Eu am urmat trat naturist recomandat de alta dr naturista care au dat rezultate.
Ma numesc Mioara Vintila si locuiesc de 10 ani in Luxemburg. Romanii aflati departe de patrie asteapta, ca pe o emotionanta intalnire cu cei dragi, aparitia pe Internet a revistei „Formula AS”. Multi localnici ne cer sa le traducem continutul unor rubrici care ii intereseaza. In ceea ce ma priveste, eu caut in primul rand paginile privitoare la sanatate, caci teama de boala este mai teribila atunci cand esti in tara straina. Multumita stradaniilor dvs., dragi redactori ai revistei, gasim solutii salvatoare problemelor de sanatate cu care ne confruntam. Este si cazul meu: de mai bine de un an, m-am pomenit cu niste afectiuni ginecologice (anexita, chisturi ovariene si fibrom uterin), care m-au ingrozit cu atat mai mult cu cat medicii nu-mi ofereau alta sansa de vindecare decat interventia chirurgicala. La inceputul primaverii trecute, cu ocazia vacantei pe care am petrecut-o acasa, am apelat la tratamentele pe baza de propolis si pulberi de plante preparate de doamna profesoara Valentina Liciu, despre care am aflat din „Formula AS”. Am continuat tratamentele si dupa intoarcerea in Luxemburg si, dupa trei luni, in urma unor investigatii, cu bucurie am constatat ca afectiunile ginecologice au disparut. Revin asupra recunostintei ce v-o datorez, caci numai multumita dvs., iubita revista „Formula AS”, ma bucur de viata, chiar daca ma aflu departe de tara.
MIOARA VINTILA - Luxemburg
Prof. VALENTINA LICIU - Bucuresti, tel. 021/650.62.96
Miorita

paul_nrw spune:
quote:
Originally posted by MadaS
Asa ca gandeste-te bine, e cazul de operatie? existahemoragii masive, anemie? daca nu, decizia medicului e precipitata si nejustificata, fibromul e o tumoare benigna, nu afecteaza alte organe
Da.. asta e problema. Are sangerari abundente si dese. NEfiind in pielea ei si probabil nefiind capabil sa inteleg durerea respectiva nu am cum sa o descriu si nici nu pot stabili la ce intensitate se situeaza. Dar este o femeie care nu s-a vaitat niciodata de nimic si si-a pastrat intotdeauna stapanirea de sine in cazuri in care alte femei nu stiu cat de bine ar fi reactionat. Lucrul asta ma face sa inteleg ca durerea e mare, pentru ca in ultima vreme, cand o apuca crizele nu e in stare de nimic.
Mai mult, psihologic e foarte afectata. Chestia asta cu sangerarile nu are nici un pattern. Poate incepe oricand si e mai mult decat penibil. Ne-am anulat 2 plecari in vacanta pana acum. Odata s-a intamplat chiar dupa ce am coborat din avion, si a trebuit sa astept pe langa toaleta vreo 40 de minute pentru ca nu m-a lasat sa intru cu ea. Sangerarile sunt masive iar dupa fiecare episod incep durerile de cap (ceafa, tample). E mereu mai mult decat iritata, cu nervii jos de tot, nu vreau sa spun ca e isterica dar ma simt infect pentru ca nu pot sa o ajut si nu stiu ce sa fac.
Toata povestea asta a inceput in urma cu aproape 2 ani. Avea mici sangerari inafara menstruatiei. De agravat a inceput insa sa se agraveze acum ca 8luni. A fost in US intr-o vacanta la sora ei (nu stiu daca e vreo legatura intre zborul prelungit la altitudini mari si chestia asta) si acolo s-a intamplat prima hemoragie puternica. A durat 3 zile (se mai oprea dar incepea din nou) si a fost groaznic. Tot de atunci cred ca a ramas socata psihic, pentru ca e schimbata mult.. aproape altfel. O problema care am crezut la inceput ca e minora a ajuns sa ii distruga toata increderea in sine.
In momentele cand e calma, si ii este bine, vorbeste si o simt cat este de nefericita.
ca un alt fapt divers, face multa miscare, si practica genul ala de mers "nordic walking" o data de doua ori pe sapt, cate 12 km. In ultimele saptamani nu am mai lasat-o chiar daca ea afirma ca dupa ce merge atat se simte foarte bine. M-am gandit ca efortul ala fizic sa nu amplifice si mai mult hemoragiile. Normal ca se simte intr-un fel handicapata.. iar eu ma simt prost ca nu am reusit sa fiu suficient de subtil cand i-am sugerat ca e mai bine sa nu se oboseasca atat.
Am observat ca inainte de hemoragii, simte un fior prin piciorul sau bratul stang. Iar la o ora- doua incep sangerarile. Asta e singurul lucru bun. Stim cand sa plecam acasa....
Cand a venit de la ultimul control mi-a aratat o plansa ca alea de radiografii. Uterul este ca o chestie foarte nesanatoasa (scuze de exprimare) si mult marit. Nu am avut o alta radiografie cu un uter normal sa fac o comparatie, dar am printat o plansa in marime naturala. Am intrebat-o ce urmeaza si abia a reusit sa ingaime un "weiß nicht" dupa care a izbucnit in plans. D-na Doktor a incercat sa o opreasca la operatie in ziua respectiva spunandu-i ca uterul e marit in volum de ca11 ori (am mai spus asta) si ca defapt tot uterul e un intreg myom.
Stiu ca si-a pierdut toata increderea in ea, ca ii este frica si ca nu crede in minuni.
In ultimele zile aproape m-am chinui sa o fac sa mai astepte. Sa cautam altceva.. poate exista o alta cale. Pentru ca asa cum afirma ea "nici o femeie cu asa ceva nu poate ramane insarcinata" iar dupa medic, uterul trebuie scos.
Ca sa-ti raspund la intrebare.. Este o femeie curajoasa care a iesit singura dintr-o masina cu care ne-am rasturnat m-a ajutat sa ies si nu si-a pierdut cumpatul desi era mai grav sifonata ca mine. Iar daca spune "ma doare" atunci durerea e insuportabila. Iar sfatul doktorului a fost mai mult decat sfat.. "OPERATIE, si asta repede".