Fibrom uterin (12)
Raspunsuri - Pagina 13

arinna spune:
Din cate stiu fetele noi pe forum nu pot primi PM uri un timp si probabil nici sa trimita asa ca poate ar fi bine sa recurgem la emailuri, Blah nu mi-ai raspuns daca l-ai primit pe al meu?
Miorita iti tin puminii pentru marti, sa fie usor si sa se lamureasca odata cauza hemoragiilor !
Nu prea merge netul asa ca poate intru mai rar...
........................
Knowledge is power!

blahblah spune:
Arinna, nu l-am primit. Nici PM si nici mail. Incearca te rog la adresa lanico@gmx.de Multumesc!

mioritaus spune:
Arrina si Blah, va multumesc ca va ganditi la mine.
Cred ca am sa ma duc cu ochii cat cepele marti la histeroscopie .Nu ma pot linistii, traiesc intr-o continua incertitudine, nu stiu cum este posibil in zilele noastre.....
Miorita...va scriu joi sa va spun ce am facut.ok?

Sarienn spune:
Salut tuturor!
Eu am 24 de ani, sunt din Brasov si in decembrie anul trecut am descoperit ca am fibrom uterin de aproape 9 cm. In urma unui tratament cu Diphereline de 3 luni, dimensiunile fibromului s-au redus la 5.7 cm per 5.1 cm, moment in care m-am dus la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucurest pentru embolizare. Iata (mult mai) multe informatii despre aceasta procedura:
http://www.suub.ro/cazuri1.htm?nelu=sad
Informatii si aici:
http://www.mediculmeu.ro/IMAGISTICA/imagistica.html
De asemenea, chiar si un filmulet in josul paginii, aici:
http://www.mediculmeu.ro/
Despre embolizare am citit aici pe forum, dupa ce incepusem tratamentul cu Diphereline. Embolizarea nu implica acest tratament foarte scump si as fi facut-o mult mai devreme de as fi stiut de ea. Vreau sa multumesc din suflet celor de pe forum, altfel nu as fi aflat de aceasta metoda niciodata. Medicul meu ginecolog, un om extraordinar, nu stia ca la Bucuresti se practica. Ma gandesc ca mai sunt persoane in situatia mea, de aceea profit si eu de acest forum pentru a mai spune o data de aceasta embolizare, care se practica la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti.
Interventia este extrem de simpla, minim invaziva, veti sta in spital 2 zile, atat. Operatia dureaza aproximativ o ora, timp in care nu veti simti aproape nimic, iar dupa aceea veti avea dureri dar care trec in cateva ore. Echipa care se ocupa de aceasta metoda este extraorninara, eu am avut onoarea sa fiu operata de domnul doctor Dorobat care a stiut cum sa ma linisteasca si sa imi raspunda la toate intrebarile.

arinna spune:
Sarienn,, bine ai venit si eu am facut embolizare tot cu Dorobat...nu ne-ai spus insa cand ai facut-o si ce rezultate ai obtinut? La mine situatia e stationara cam de un an, de cand am facut-o, aveam hemoragii intre cicluri care erau si foarte abundente...dar fibroamele-s tot acolo...
Blah, ti-am trimis mail si la noua adresa...Incerca sa-mi trimiti tu unul...
........................
Knowledge is power!

kass06 spune:
Mersi de mail. L-am primit. Astept partea a II-a...
quote:
Originally posted by arinna
Kass, ti-am trimis un mail, sper sa-l primesti, ma grabesc acum dar revin...
........................
Knowledge is power!

MadaS spune:
Blah
Se pare ca esti singura pe care o intalnesc, dupa 1 an si jumatate de asteptari, care are un fibrom necrozat. Eu am citit mult despre necroza (pe site-uri straine in general) si pot sa-ti spun ca in ce ma priveste, la mine necroza fibromului s-a instalat inca de cand avea 2 cm, deci f mic (cauza- proasta vascularizatie a sa, ceea ce face ca tesuturile centrale (mijlocul) sa nu fie hranite si sa intre intr-un proces de necroza, moarte a tesuturilor. Si eu m-am bucurat ca tine – yes !, ma doare, dar macar moare !(durerea provine de la necroza –tu te-ai confruntat cu asta, un soi de durere locala, pulsatila, stila arsura, care de multe ori iradia in picior---cate nopti nedormite…)
Din pacate, in cazul meu nu a murit. Daca la prima eco fibromul avea o singura zona centrala necrozata, la a 3 a eco are 3 zone centrale de necroza (le-am vazut pe ecran de Doppler color, sunt 3 zone centrale necolorate, fara vascularizatie. La mine cel putin durerile sunt intermitente 2-3 luni de dureri urmate de pauze, uneori si 6 luni fara nici cea mai mica. Cred ca durerea se instaleaza strict cand o alta zona intra in necroza. Asta nu l-a impiedicat totusi sa creasca , a crescut cu 1 cm intr-un an (are acum cam 5-6 cm), si ce-i mai grav si vascularizatia lui a crescut (este paradoxal, dar zonele centrale se necrozeaza, si totusi creste vascularizarie pe zonele periferice, ceea ce-l face sa cresca.
Ca un comentariu : eu cand am fost la Municipal (ma gandeam initial sa fac embolizare) medicul de acolo (specializarea angiografie) nu auzise de necroza naturala a fibromului, ceea ce m-a cam dezamagit….
Cred ca verdictul lor nu e tocmai optimist, dar totul tine de tine, de curajul tau. Ei spun ca necroza poate avansa mult in sarcina. Tie durerile de care te plangi ti-au fost date de necroza (veneau din zona fibromului) sau de chisturi ? sau iti e greu si tie sa–ti mai dai seama de unde veneau ?
Alta intrebare : a corespuns vreo una din ecografii cu dimensiunile si localizarea data de tomografie ?

MadaS spune:
Blah
Acum am citit mai atenta primul tau mesaj : exact in zilele de dupa ciclu aveam si eu dureri (cam din ultima zi de ciclu pana spre ziua 14, cu mentiunea ca la ciclul nu aveam deloc dureri) atunci cand se necroza fibromul. Zilele 3-14 sunt perioade sub influenta estrogenica, cand fibromul creste mult (stiintific asa se spune, creste sub influenta estrogenilor) eu pot sa te asigur ca nu am avut nimic pe ovare in perioada asta, nici un chiost si am facut ecografii bune la 5-6 luni. Deci, in cazul meu durerea din primele 14 zile era stric localizata in dreapta, acolo unde e fibromul, si nu era durere de ovare ci de fibrom necrozat. Te-ai gandit la asta ?

arinna spune:
Mioritza, ce faci?Cum te simti dupa histeroscopie?
........................
Knowledge is power!