apiterapia si infertilitatea feminina

apiterapia si infertilitatea feminina | Autor: piatra lunii

Link direct la acest mesaj

Din ziarul Evenimentul:

Apiterapia si infertilitatea feminina
• de vorba cu prof. Vasile Andritoiu, apiterapeut, membru al Asociatiei Nationale de Terapii Complementare din Romania

– Dle profesor, in ce masura pot ajuta produsele stupului in rezolvarea unor probleme care tin de infertilitate feminina?
– Atit infertilitatea feminina, cit si cea masculina, se pot vindeca in totalitate cu produse apicole. Este vorba, in primul rind, de laptisorul de matca si de apilarnil. Mai intervine si asocierea de propolis, polen si miere. Laptisorul de matca are foarte multi hormoni feminini si determina la femei o anumita ovulatie care, inainte de tratament, nu a fost. Apilarnilul contribuie la vindecarea unor afectiuni genitale feminine, cum ar fi fibroamele sau chisturile ovariene. Impreuna, laptisorul si apilarnilul contribuie la inlaturarea unui pH prea ridicat, a unui mediu acid genital care ar omori spermatozoizii, i-ar "arde", sa zicem asa, in drum spre fixare.
– Care sint cauzele frecvente ale infertilitatii feminine?
– In foarte multe cazuri, infertilitatea feminina are la baza aparitia unor chisturi sau micro-polichisturi ovariene. Ovarul este imbracat intr-un chist mai mare sau intr-o retea de micro-polichisturi unite intre ele, fapt care impiedica ovulatia. In aceste situatii, tratamentul apiterapeutic este cred unic, dind o vindecare sigura si fara efecte secundare. Nu toate persoanele raspund la tratament in acelasi timp chiar daca urmeaza riguros o reteta apiterapeutica, dar rezultatul este acelasi – vindecarea.
– Ce ati mai constatat in legatura cu infertilitatea la femei din cazurile avute pina acum la tratament?
– Dintr-o lunga experienta am constatat ca exista o legatura directa intre aparitia unor anomalii genitale precum chisturile sau micro-polichisturile ovariene si hipocalcemie (lipsa de calciu). In toate cazurile, hipocalcemia influenteaza secretiile hormonale si, prin urmare, determina aparitia infertilitatii. N-am cunoscut femeie cu chisturi sau micro-polichisturi ovariene care mai inainte sau in acelasi timp sa nu fi fost hipocalcemica. Unele sint hipocalcemice din nastere si ar trebui sa se insiste pe analiza singelui inainte de casatorie. Acel certificat prenuptial n-ar trebui sa se dea ca un document de la primarie, stampilat, parafat si buna ziua! Atit timp cit femeia este hipocalcemica, atunci, cu siguranta, fatul va fi hipocalcemic. Copilul se va naste deja cu o lipsa de calciu. Or aceasta lipsa de calciu este un precursor al tuturor bolilor imunitare.
– Ce mai pot sa apara din cauza lipsei de calciu, pe linga chisturile ovariene?
– Fibroamele uterine. Dar acestea nu interzic o sarcina. Sigur ca este vorba si de volumul pe care il au. In general, un fibrom uterin se poate resorbi chiar si in cursul unei sarcini. Dar el poate fi vindecat, mai ales, prin actiunea laptisorului de matca. Acesta, impreuna cu propolisul, interzice inmultirea unor cresteri celulare nedorite, straine de ordinea normala a corpului omenesc. Propolisul are rol in stingerea infectiilor genitale dar si in fixarea calciului, pe care oamenii este bine sa-l asimileze din alimente si nu administrat intravenos.
– Cam care ar putea fi alte cauze de infertilitate feminina, in afara de hipocalcemie si chisturi ovariene?
– O cauza de infertilitate la femei o este si endometrioza. Endometrul este un fel de "imbracatura" a uterului femeii, care se "renoveaza" de fiecare data in timpul ciclului menstrual. Cind nu are loc un ciclu normal, regulat, parti din endometru ramin in interiorul aparatului genital. O alta cauza de infertilitate o constituie anexita. Aceasta este o raceala la nivel genital dar cu mult mai greu de vindecat decit un chist ovarian. De pilda, un chist ovarian de 7 cm se poate vindeca prin apiterapie intre 35 si 60 de zile. El se resoarbe. Or, anexita, tratata chiar si cu produse apicole, are o anumita rezistenta, ce-i drept mai slaba decit la antibiotice dar are totusi o rezistenta mai mare la vindecare. Iritatia care se produce in aparatul genital din cauza anexitei produce un fel de gel care astupa trompele. Femeile se sperie mai tare cind aud ca au un fibrom sau chisturi ovariene dar anexita este un inamic mult mai redutabil al fertilitatii.
– Poate avea infertilitatea feminina si unele cauze care tin de partea masculina a unui cuplu?
– Sigur, in multe cazuri, infertilitatea nu se afla numai in terenul femeii, ci si in cel al barbatului. In aceasta directie, factorul numarul unu in tratament este apilarnilul, iar un rol important in reglarea hormonala masculina si in calitatea spermei il au polenul si pastura. Polenul este elementul mascul al florilor. Prin urmare, consumat de catre barbati, duce la imbunatatirea calitatii lichidului seminal. Nu are aceeasi valoare ca si apilarnilul, care se recolteaza de la trintori si contine testosteron dar atunci cind vorbim de fertilitatea masculina, apilarnilul si polenul nu trebuie sa lipseasca.
– Cum se administreaza toate aceste remedii?
– Dupa regulile generale dar este bine sa fie consultat si un specialist in domeniu. Eu recomand ca apilarnilul, laptisorul de matca, propolisul, polenul si pastura sa fie amestecate direct in miere in momentul recoltarii. Astfel, pastrarea proprietatilor terapeutice se face suta la suta. Toate prelucrarile, inclusiv cele pentru obtinerea de medicamente, duc la scaderea proprietatilor curative ale produselor apicole. "


Piatra lunii



Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura miu spune:

Multumesc foarte mult pentru acest articol ....este foarte interesant ...chiar voi aplica ce am citit
mult succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Din experientza proprie, va pot spune ca anul trecut, in vara, m-am captusit cu o sinuzita care nu a trecut definitiv nici dupa doua sapt de antibiotice puternice. Si, ce-mi zic eu: ia sa o iau si pe naturiste! Zis si facut! Mi-am cumparat polen si miere cu coriandru si am luat zilnic la greu, cateva linguritze de polen si miere. Ei, dupa vreo saptamina nu mai aveam nimic. Asta m-a incurajat sa continui periodic, mai ales iarna, pentru cresterea imunitatii organismului.
Asta a fost introducerea, dar legat de subiectul cu fertilitatea, eu cred ca acest "tratament" m-a ajutat si la fertilitate. In sensul ca, din fericire, eu am ramas din prima, cum s-ar zice, si sunt sigura ca o contributie importanta a avut si cura cu miere si polen (pe linga ceaiurile de cretisoara si coada soricelului pe care le beam zilnic).
Puteti incerca, nu strica nimanui!
Bafta la produs !

danat

Mergi la inceput