ce protectie contra candida?
Buna fetelor!
Scriu in numele unei prietene foarte bune, care a patit-o de curand cu o infectie urinara urata cauzata de eliminarea de nisip.
Are E-coli iar doctorii i-au dat o gramada de antibiotice (Augumentin, ciprofloxacin, cefazolin, zanocin) timp de o luna.
Ii e foarte teama de candida, fiind sensibila din acest punct de vedere.
Ce parere aveti, ce ar putea sa ia ca sa contracareze efectul antibioticelor asupra florei vaginale??
Multumim frumos!
Silvana 
Raspunsuri
alionushca spune:
Eu am luat tratament pentru hlamidii si pentru a preveni candida
luam pastile micosist a doua zi dupa ce luam sumamed, iar a treia zi supozitorii pimafucin, in prezent ele /micosist si pimafucin/ puternice in prevenirea candidei. Oricum la mine nu a ajutata, cred sumamedul a fost si mai puternic, de aceea in prezent tratez candida mea nenorocita care totusi si-a aratat capul dupa, ma bucur doar ca am scapat de hlamidia din prima.
Aliona
miki-miki spune:
Silvana eu am luat Biotics cate una /zi . Tot dre la fetele de pe forum am aflat. Mai este un iaurt care contine bacteria asta dar eu nu am gasit in CV. Mie mi-au recomandat tot Biotics la farmacie (Sensi Blue de pe Unirii).
Te pupic.
Miki
Helenutza23 spune:
din pacate nu retin numele medicamentului pe care l-am luat eu la un mom dat, daca nu uit o sa ma uit maine si iti spun. dar eu nu inteleg de ce nu mai dau medicii, in mom in care prescriu antibiotice, si medicamentele astea care sa ne fereasca de probleme "colaterale"
multa sanatate!
alionushca spune:
La noi bacteria asta se vinde in farmacii, poate o gasiti in farmacie - ea se numeste bifidum bacterin, adica bacterii bifidum, este cite o doza in fiecare sticluta - si se face in felul urmator - un litru de lapte il incalzesti pui in el o doza /sticluta intreaga/ si il pui intre perne / la caldut/ pe noapte - a doua zi dupa ameaza e numai bun de baut - efectul e foarte bun, prietena mea face spalaturi vaginale cu iaurtul obtinut, desi in instructie scrie ca se poate doar cu bactiriile dizolvate in apa, dar nu e asa efetiv.
Oricumla momentul cind candida nu a aparut, sau nu sa dereglat flora bacteriana e suficient si chiar foarte bine de baut.
In ceea ce priveste iaurtul din magazine - daca are teremenul de valabilitate mai mare de 5 zile bacterii acolo nu mai sunt,ele mor - de aceea nu prea cred eu in iaurtul cu bifidus esensis.
Aliona
alionushca spune:
Helenutza23 stii de ce nu mai dau tratament si pentru efecte ,, colaterale,, pentru ca conform unor principii noi, moderne in ginecologie - pina candida nu a apaurt nu se da tratament - la noi doctorii mai tineri nu dau si tratament pentru eventuala candida, iar cei mai in virsta fac asa cum au invata cu citiva ani buni in urma
Aliona
bubuleana spune:
Silvana: odata, demult, un dr genial mi-a spus sa nu mai iau niciodata antibiotice fara protectie: adica la fiecare doza de antibiotice sa adaugi o doza de complex de vitamina B (care intareste sistemul imunitar si previne aparitia candidozei) eu am gasit in farmacii: B complex cu acid folic si calciu si e fff bun

bubuleana
SilvanaPopovici spune:
Fetelor, multzumim mult-mult de tot. Cred ca acum, prietena mea va fi edificata. O sa dau listare la subiect si o sa i-o inmanez.
Sa va ajute Dumnezeu!
Silvana 
cami30 spune:
Ultimul tratament facut acum aproape un an de cand nu mai stiu ce-i aia candida a fost..
sulperazon 5 injectii
lomexin un ovul in ziua in care am inceput injectiile si un ovul dupa 3 zile..
de aproape un an nu mai stiu ce-i aia spalatura vaginala, scurgeri de orice fel, modificari de secretie. E drept ca injectiile costa vreo 2 milioane insa a meritat..
combinatia asta a fost singura care m-a scapat de orice problema. Pana atunci am incercat toate medicamentele posibile, insa nimic nu a dat roade pentru mai mult de 2-3 luni.
cami
mary14 spune:
Eu am luat Ciprolen sau Ciprolin ( nu mai stiu exact ) pt infectie urinara si mi-a mai dat Nizoral pt a nu face candida , cate una pe zi pana am terminat trat cu antibiotice.
Mary