sifilis in sarcna
Mi-am permis a deschid acest topic intrucat o prietena dsetul de apopiata are nevoie de ajutorul vostru.A avut boala in urma cu 2 ani,s-a tratat(moldamin sau retarpen ,nu mai stiu exact),sotul ei este negativ. A tot reptetat tratamentul de mai multe ori.problema este urmatoarea,acum este insarcinata in 4 saptamni iar doctorul ei n-a lamurit-o prea mult.intrebari :
1. boala poate recidiva ?
2. TPHA stiu ca ramane pozitiv toata viata,dar VDRL poate deveni negativ la un moment dat ?deocamdata ei ii apare inca pozitiv
3.Dr i-a spus ca pt linistea ei poate sa inceapa iar tratament cu moldamin,desi este in 4 saptamani,caci nu afecteaza sarcina. este bine ?
4. eu am sarcia mai mica decat a ei,daca bebe al meu dupa nastere va veni in contatct cu el e posibil sa ia si el ?!
5. Are voie sa alapteze ?
6. Copilul ei va fi sanatos ?( stiu ca ea si-a inceput tratamnetul la 5-6 luni de la depistarea eruptiei,eruptie pe care doctorii n-au stiut s-o recunoasca si-a urmat tot felul de tratamente pentru alergii)De cand s-a imbolnavit au trecut 2 ani.
Va rog raspudeti-mi la intrebari,nu vreau sa pierd o prietena..deja s-a departat de mine de and am aflat.. sincer mi-e frica pentru ea.Probabil cand va prinde curaj isi va face curaj si-si va face si ea un cont aici .Eu am aflat intamplator ca a avut boala,mi-a aratat analizele si a uitat s-o scoata si pe aceasa din dosar,atunci mi-a povestit tot. Va mai rog sa n-o judecati prea aspru,este destul de sensiila si chiar imi spunea ca se gandeste sa renunte la copil..inca nu si-a gasit un doctor potrivit,saptamana trecuta a fost la 2 si n-a fost multumita. Eu n-am putut s-a ajut decat citind pe google tot ce-am gasit despre boala,insa n-am agsit raspuns la intrebarile pe care le-am adresat mai sus. Multumesc !
Raspunsuri
puiudana2004 spune:
Pitikot,in primul rand,sifilisul se transmite in 90% din cazuri prin contact sexual,apoi prin contaminarea cu sange infestat,asa ca bebele tau nu are cum sa ia aceasta boala,daca copilul prietenei tale la nastere va avea si el VDRL pozitiv.
VDRL-ul nu stiu daca recidiveaza asa de la sine,dar daca are contact sexual cu o persoana bolnava de sifilis,atuncisa fi sigura ca da.
daca inca mai are VDRL-ul pozitiv dupa mai multe tratamente cu Moldamin,ceea ce are ea acum sunt de fapt niste sechele serologice care raman pozitive mai multi ani,indiferent de cate ori mai repeta tratamentul,dar care se vor negativa de la sine,cu timpul.
Trat cu Moldamin,poate sa-l mai faca dupa luna a 4-a de sarcina,cand Treponema traverseaza bariera placentara si ajunge la bebe.
Cred ca poate sa alapteze linistita,dar cel mai bine ar fi sa mearga la un medic dermato-venerolog si poate asa se va linisti.Ei stiu cel mai bine,dar trebuie sa-si anunte si med ginecolog care o urmareste.
Sper ca ti-am putut fi de folos.
Dana
32+ cu
Andrei Ioan
poze nunta
burtica
eco 4D
pitikot spune:
MUltumesc pentru raspuns!
Am cautat pe google despre medicamente permise in timpul sarcinii si-am citit ca sunt permise in primul trimestru antibioticele,si nu in urmatorul ..
Prietena s-a hotarat sa pastreze copilul,saptamana viitoare are programare la un dr cunoscut si am citit despre el aici pe forum numai lucruri bune.
Ar mai fi o intrebare..in cazul unei asemenea boli i se asigura pacientului confidentialitate ?Am citit in ziarul "adevarul" un articol despre spitalul Giulesti unde asistentele tipau in gura mare ca o pacienta are HIV,si ce este mai grav doctorii au si ratacit ustensilele cu care ii facusera operatia..
ChrisDun spune:
puiudana, imi permit sa te contrazic. ce-i drept cu informatii mai putin actuale (poate) pe care le stiu de la bunica mea (medic): sifilisul se transmite si prin saliva.
inaioana spune:
quote:
Originally posted by ChrisDun
sifilisul se transmite si prin saliva.
Christina
Da, ai dreptate, exista acest risc dar, cu urmatorele doua conditii: saliva sa intre in contact direct cu o leziune a persoanei sanatoase si bolnavul sa fie in stadiul primar, cel mai contagios al bolii. Ceea ce nu este cazul persoanei despre care vorbim.
Pitikot, multa sanatate prietenei tale si sa aiba incredere ca totul va fi in regula. Antibioticele sunt foarte eficiente si bebe nu va avea nimic. Cat despre confidentialitate, ea este garantata de lege. Daca cumva, doamne fereste i se incalca, cel putin va catiga bani buuuni de tot in justitie!Dar sper sa nu se ajunga acolo, sifilisul este ceva de care oamenii nu sunt asa speriati ca de HIV si oricum nu e asa periculos. Iar vina infectiei nu ii apartine, nu inteleg de ce ar fi marginalizata in loc sa fie compatimita eventual.
Numeni nu se sfieste sa compatimeasca bolnavii de hepatita C sau B...si e vorba tot de boli cu transmitere sexuala ...chastia cu sifilisul e o reminiscentza stupida...de fapt romanii sunt extrem de inapoiati din pacate!
Mult succes!

Ioana
34 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004) pozici
puiudana2004 spune:
Cristina,eu am zis ca in proportie de 90% e cu transmitere sexuala.Si,exact cum spune si Ioana,prin saliva se transmite doar daca exista leziuni,sangerari la nivelul mucoasei bucale si in primele 2 stadii ale sifilisului,care sunt cele mai contagioase!
Pitikot,multa sanatate prietenei tale si bebelusului din burtik.Oricum,asa cum am mai zis,dupa atatea tratamente cate a facut,sigur boala e vindecata,ea ramanand cu sechele serologice care se vor remite de la sine in cativa ani!Dar,pt linistea ei,sa mai faca moldamin sau retarpen ca nu-i bai!
Dana
32+ cu
Andrei Ioan
poze nunta
burtica
eco 4D