Caderea parului-Alopecie

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankusa spune:

Am mai citit si eu cite ceva despre aceasta boala si se pare ca e de mai multe feluri: alopecia areata (cind parul de pe cap cade partial), totalis (cind cade tot) si universalis (cind cade de pe tot corpul). Eu am o cunostinta careia i-a cazut "universalis", adica gene, sprincene, tot. Medicii din Romania si Canada i-au spus aceeasi chestie cu stresul, a luat pastile, a facut injectii in cap, creme, sampoane, nimic n-a mers. Aparent are de-a face cu sistemul imunitar, care nu se stie de ce ataca si distruge radacina parului. Deci nici macar transplantul n-ar merge. Si totusi exista tot felul de situri, cu tot felul de remedii (daca "googalesti" alopecia) de care nici nu stiu ce sa zic. Daca auziti de vreun remediu va rog nu ezitati sa-l impartasiti. Cunostinta de care vorbeam e barbat si nu va zic cit de traumatizat si parca rusinat este de felul in care arata. Pt. o femeie cred ca e si mai si.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

singurele tratamente pentru caderea parului descoperite pana acum
pentru alopecia androgenetica ( adica chelirea si nu caderea parului pe zone din cauze hormonale sau din cauza stresului ) sunt minoxidil 2% sau 5% care se foloseste si la femei si la barbati ( 2% la femei) si finisteride pastile NUMAI pt. barbati. Orice alt tratament nu functioneaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Eu sunt campioana la tratamentele pe care le-am facut impotriva caderii parului, in vara trecuta eram aproape cheala (si nu exagerez, ca dovada cine vrea sa vada diferenta sa-mi spuna ca-i trimit poze). Am incercat Gerovital (lotiunea cu H3, petrol, vit.A si E), am incercat Favisan, Hemel, Foltene, Revalid, leacuti babesti care mai de care (galbenus cu usturoi, ceaiuri din urzica, nuca, etc) dar nimic pana cand norocul a facut sa-mi fie recomandate niste suplimente nutritive de la Nutrilite care au facut minuni. Ulterior le-am mai recomandat si altora si rezultatul a fost la fel de buna ca la mine. Daca doriti amanunte dati cu PM-ul in mine !!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Dragele mele,
Se pare ca in tarile nordice boala respectiva este destul de intilnita desi dupa stastici,cam 2% din populatia intregului glob sufera de aceasta alopecia areata in mod egal.

Din pacate se pare ca este o boala autoimunitara care incepe in general dupa 18 ani si foarte rar dupa virsta de 40 de ani...Exista si copii care au aceasta boala si ei reprezinta 1% din numarul celor cu alopecia areata.Prognosticul este mai bun daca nu se manifesta de la virste fragede.

Aici se trata la inceput cu ultraviolete(s-a observat ca in perioadele anului insorite pot creste citeva fire sau chiar un fel de "puf").Exista si niste produse naturiste pe baza de tablete care ar fi o completare de minerale si vitamine,insa...la unii oameni au efect la altii nu!Cremele cu cortizon sunt de asemenea indicate.Mai nou,s-a observat ca intoleranta la gluten se poate manifesta prin alopecia areata si ca parul poate reveni in unele cazuri xcind se renunta la produse pe baza de gluten.

Caracteristica este aparitia si disparitia "golurilor" de par,uneori insa poate cadea de tot si nu mai revine niciodata.Se considera ca si unele chimicale au un rol in dezvoltarea bolii,dar...adevarul este ca trebuie sa existe niste factori combinati ca sa se ajunga la imbolnavire.Vestea cea rea ar fi ca se si mosteneste,iar cea buna ca nu este daunatoare decit din punct de vedere estetic...

Cam atit,din pacate nu exista nici un tratament care sa dea rezultate garantate si de aceea unele firme profita de ocazie ca sa-si faca reclama la produsele lor care ar fi cica "Eficiente" impotriva acestei boli...

numai bine
Mariana

Mergi la inceput