Prima zi de munca dupa CIC - ce trebuie facut ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

quote:
Originally posted by mariussimiuc

quote:
Originally posted by Rozi

quote:
Originally posted by CristinaT

Cat despre concediu mediacal, dupa ce se termina CIC nu ai voie timp de 6 luni la concediu medical. Adica tu ti-l poti lua dar nu poate fi platit. Daca mai gasesc va scriu link-ul unde am citit asta.

Ba ai voie sa-ti iei concediu medical platit. Dar daca totusi ai tu un link unde scrie ca nu, da-ni-l si noua sa discutam.

Chiar sunt si eu curioasa cume cu acest concediu medical de dupa CIC.Eu tocmai am aflat ca se poate lua pana implineste copilul 3 ani.

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

In ce conditii se poate lua acest concediu medical pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului? Si cum se plateste?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tino spune:

Va citez din Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2005-2006 nr. 2001/2005 din 31/01/2005, Publicat in Monitorul Oficial, Partea V nr. 1 din 22/02/2005, Incheiat conform art. 10 si 11 din Legea nr. 130/1996, republicata,
inregistrat la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei cu nr. 2001/31.01.2005

"Art. 62. - (1) In afara concediului legal platit pentru ingrijirea copiilor in varsta de pana la doi ani, salariata mama poate beneficia de inca un an concediu fara plata.

(2) Pe perioada in care salariata se afla in concediul prevazut la alin. 1 nu i se va putea desface contractul de munca, iar in postul sau nu vor putea fi angajate alte persoane, decat cu contract de munca pe durata determinata".

Din cate stiu eu concediul fara plata trebuie aprobat de unitatea/societatea la care lucrezi, asa ca esti la mana lor.
Cat despre chestia asta despre care ne spune Cristina, "concediu medical, dupa ce se termina CIC nu ai voie timp de 6 luni la concediu medical. Adica tu ti-l poti lua dar nu poate fi plati" chiar nu sunt in tema.
Poate ne arati link-ul sa mai discutam.

numai bine tuturor!

mamitza lui Papitza[baietel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Eu vreau sa ies din CIC, sa demisionez si sa ma angajez in alta parte. Ce trebuie sa fac: trebuie sa depun o cerere ca sa ies din CIC si apoi sa depun demisia? Oare cat dureaza asta?

Multumesc, desi nici eu nu am inteles bine ce am scris...

Nuka si Mama la Nuka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Sofia, esti tare simpatica!

Trebuie sa faci cerere de reintoarcere din CIC, sa iei nr de inregistrare pe demisie si sa lucrezi doar perioada de preaviz (este trecuta in contractul tau de munca).

Atentie ca trebuie sa anunti si la Directia de Munca sa-ti suspende plata CIC (practic nu stiu cum se face).

Dar oare conducerea firmei unde lucrezi nu ar fi de acord cu incetarea contractului cu acordul partilor? - astfel nu ar mai trebui sa stai in preaviz, ci ati stabili de comun acord o data, poate fi chiar si ziua aceea sau a doua zi.

Mergi la inceput