Vitamine inainte si in primele luni de sarcina

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Cat timp inainte de conceptie trebuie luat acid folic?O luna ,doua?

Va pup,

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana spune:

Doza zilnica de acid folic este de 0.4 mg:
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=296

dar am vazut pe forum ca unii ginecologi in Romania recomanda mult mai mult, habar n-am de ce.

Anuca si mami
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=167&cid=122

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

mie nu mi-a dat nici un acid folic inainte si nici dupa pana prin luna 3 cand m-au gasit anemica si am luat tardyferon folic (sper ca nu am uitat cum se scrie ca am mancat 6 luni la el

marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea-ana spune:

Draga Gabi,
in mod normal acidul folic se ia 6 luni inainte de sarcina. Este bine sa iei totusi vitamine in timpul sarcinii (vezi ca sant vitamine care au si acidul folic inclus), ptr ca bb iti maninca tot surplusul tau de vitamine si in final o sa ajungi si tu anemica si bb mai slabut, este foarte important fierul ca sa nu devii anemica dar si acesta se gaseste tot in vitaminele prenatale. Numai bine, andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

GABI,
am inteles...faza este ca daca as avea acelasi rezultat ca tine...si eu as face la fel...Ai avut curaj sa iei pe proprie raspundere...
La acidul folic scrie pe prospect cat se asimileaza din acea doza...asa ca ...de aia este pastila de 5 mg...restul se elimina sau nu se asimileaza...
Faza este ca provoaca pofta de mancare...daca le iei cu 6 luni inainte si mananci ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Ileana, iti raspund aici la intrebarea cu vitaminele. Ancar n-a pomenit nimicuta de asa ceva, dar sunt hotarata sa-l intreb cand il vad acum. De capul meu nu-mi prea vine sa iau nimic. Nu vreau sa risc nimic, iar daca ar fi fost un capat de tara sigur imi zicea el ceva.
Oricum, cate dintre femeile care raman insarcinate au luat inainte acid folic? Cele mai multe iau prenatale dupa ce afla vestea. Eu oricum sunt 80% vegetariana si mananc zilnic o gramada de fructe, lactate si legume. Astea stiu sigur ca nu-mi fac rau.
k.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Sigur acidul folic face pofta de mancare?Eu am luat in timpul sarcinii prenatal care nu mi-a facut deloc pofta de mancare.Acum nu vreau sa mai iau inainte si nici in primele saptamani pt ca vreau un bb normal,nu urias.La ultimile doze de viatmine m-am ingrasat zdravan si acum ma chinui sa slabesc.Ma simt super cu vitamine dar...Eu luam vitamine pt ca imi cadea parul si am luat 10 KG intr-o luna(si atunci mi-am gasit sa ma las si de fumat...).Pana la urma cred ca nu o sa iau nici o vitamina pt ca Ancar nu recomanda nimic inainte de sarcina.

Va pup,

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Eu am luat acid folic, cand credeam ca este bine operatia, si eram luata la misto in fiecare luna ca ma duceam sa-mi fac test de sarcina si nu eram insarcinata..cum sa fiu daca nu putea sa coboare ovulul...
Am luat 3 luni si mancam ca lupul...si era si in toiul iernii ...m-am ingrasat 6 Kg...

Mergi la inceput