Vreau o parere?
Am 20 de ani si sunt noua pe forum.Am o intrebare pentru cele care vor sa imi dea un raspuns.Vorbesc de 3 ani cu un baiat si la inceput nu imi era frica ca voi ramane insarcinata,desi nu foloseam nici o metoda contracceptiva.Faceam dragoste doar in perioada sigura.Dupa vreo 4 luni m-am decis c-ar trebui sa folosim totusi ceva ca sa nu apara vreo surpriza.Abia acum, dupa 2 ani si jumatate ma gandesc ca eram inconstienta.Intrebarea mea este referitoare la o zi din cele 4 luni.Eram la menstruatie de 2 zile si stand in pat am simtit o durere ce m-a taiat de la mijloc.
Cand m-am dus la baie am constatat ca am eliminat o bucata de carne rotunda de marimea unei nuci.Nu am simtit nimic dupa ,deci momentul a trecut neobservat.Ce parere aveti?Era oare o sarcina,un chist sau pur si simplu altceva.
Daca stiti ceva despre asta ,as fi bucuroasa sa aflu, ceva.
Raspunsuri
romana spune:
Acum e tirziu sa spunem ce a fost. Se pot face doar presupuneri.
Parerea mea este ca ar trebui sa te duci la un control ginecologic, eventual sa faci si o ecografie. Eu dupa ce am pierdut o sarcinaprin avort spontan si mi s-a facut chiuretaj am fost chemata la control la ecograf dupa 7 zile pentru a se controla daca uterul a ramas curat, fara probleme.
Nu-ti fie frica. Oricum ar trebui ca cel putin o data pe an, femeiile sa faca un control ginecologic si teste de secretie , testul papanicolau. E pentru binele nostru.
Sanatate si ai grija de tine
Romana
ralu spune:
Da, si eu zic sa te duci la doctor! Macar o sa stai linistita dupa aceea!
Multa sanatate!
Ralu-mamica Ioanei
bebel spune:
Multumesc pentru sugestie,dar totusi am fost la ginecolog,acum vreo 4 luni,pentru o raceala,deci daca ar fi fost ceva,cred ca s-ar fi observat.Oricum am simtit totusi ceva de la acel eveniment.Nu m-a mai durut burta la menstruatie.Voi ce spuneti?
ralu spune:
Draga mea,
Poate ca ar fi trebuit sa-i povestesti doctorului ce ti s-a intamplat. Poate ca ar fi putut sa-ti fi facut niste teste prin care sa vada daca ai fost insarcinata. Scuza-ma, dar nu ma pricep. Din toate discutiile de pe acest site, as putea spune ca s-ar putea sa fi fost fecundat ovulul, dar sa nu se fi fixat in mucoasa uterului. Dar eu decat imi dau cu parea. Nu pot sa-ti spun mai mult. De aceea te indemn sa te duci sa spui la un medic ceea ce ti s-a intamplat atunci.
Multa sanatate!
Ralu-mamica Ioanei
parpalak spune:
Draga bebel,
O sarcina la 4 saptamini (adica fatul de doua sapamini) are marimea de un milimetru. (Ceva mai mic decit o nuca - deci cred ca poti sa tai linistita sarcina de pe lista).
papadie spune:
Draga Bebel,
Si eu zic sa tai sarcina de pa lista. O sarcina cit o nuca este o sarcina maricica si ar fi fost imposibil sa nu te prinzi. Sa zicem ca ai fi avut menstruatie peste sarcina DAR exista si celelalte "simptome": sāni durerosi si mari, burtica, somnolenta, nervozitate, pofte, stari de voma etc. Totusi īntreaba si un medic.
bebel spune:
Eu va multumes ca m-ati mai linistit,si cred ca in aceasta saptamina am sa ma duc la doctor sa-mi fac o ecografie.Cred eu ca asa e mai bine.Va tin la curent cu ce s-a intimplat.Multa sanatate
Lauraa spune:
Ma refer la bucatica de carne eliminata! Si eu am patit asa si grozav m-am speriat.Mai apoi m-am gandit ca e .... himenul si m-am linistit!
LAURA