Frica de a dormi singura noaptea! Help Pricepesa

Frica de a dormi singura noaptea! Help Pricepesa | Autor: ionica

Link direct la acest mesaj

Draga Princepesa

Iti scriu tie deoarece am citit mai toate raspunsurile tale si mi se par cele mai profesionale;

De foarte multi ani traiesc cu sotul meu care calatoreste foarte mult.
De cate ori pleaca in delegatii pentru mine este un calvar, imi este o frica inexplicabila de intuneric si de singuratate.

Nu suport sa traiesc singura noaptea,ziua nu am nici o treaba ma simt chiar mai bine neacompaniata.

Ce ma inspaimanta cel mai rau acum este sarcina,asteptam un bebe iar cand sunt singura tresar la orice zgomot iar burtica se face ca un ghem.

Crezi ca am nevoie de ajutorul unui profesionist?
Te rog din suflet raspunde-mi!

Ionica
15

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adria spune:

Nu esti singura,

Si mie imi este frica sa dorm singura cind sotul e plecat.

Stau la televizor pina pe la 3 dimineata cint cad rupta de oboseala... adorm cu teama si tresar la orice zgomot, cind trosneste vre-o mobila prin casa sint terminata... Iar a dou azi sint terminata...

Din copilarie mi-a fost frica de singuratate si de intuneric...si cred ca de acolo mi se trage.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

De ce nu va puteti induce ca nu are ce sa se intample atata vreme cat apartamentul e incuiat?!
O lampita acolo si un gand frumos ( mai ales tu Ionica cu bb in burtica), o rugaciune ptr voi si ai vostri va ajuta sa faceti nani mai linistite.

corinadana mama Ralucai
The mother's heart is the child's schoolroom.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Corinadana,

Mami locuiesc intr-un cartier diplomatic intr-o casa cu bodygard 24/24,stiu ca nu prea poate intra la mine in casa aici in costa rica.
In zadar am incercat sa-mi alung teama,pur si simplu nu stiu sa traiesc singura in intuneric,am si bata langa mine si lanterna, telefon mobil,fix halatul la marginea patului dar degeaba.

Crede-ma ca ma uit sub pat de fiecare data cand ma bag in pat,deja este obsesie si cum spunea ADRIA de undeva din copilarie mi se trage.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Sincer! Crezi ca daca trece de bodyguard faci tu ceva cu bata??? Iti mai dau eu o idee??? Mai bine ceva praf de aruncat in ochi!!! La omul rau! Sau spray ca ochesti mai repede!!!

corinadana mama Ralucai
The mother's heart is the child's schoolroom.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau2toma spune:

Ionica draga , dar tie de ce iti este frica de fapt ;de hoti ,sau de ceva spirte? Sau de vre-un cutremur peste noapte? Stii de ce te intreb ? Pt ca si mie mi-a fost fria pana de curand dar nu de hoti . Mie mi-a fost frica sa nu cumva sa am vre-un spirit necurat prin casa ca mi s-au intamplat cateva chestii in apartamentul asta de te cutremuri , cu sotul meu in casa ,dar eu dormind cu copilul meu in cealalta camera . In fine ,nu vreau sa intru in amanunt . Si mai sunt speriata de bombe si din cauza cutremurelor . Sa stii ca si sotul meu calatoreste mult ,iar cand nu era acasa stateam si eu la tv pana pe la 3 ,4 noaptea de nu mai vedeam bine ecranul si adormeam cu tv -ul aprins si cu luminile de pe cele 2 holuri aprinse si ele .Asta asa ca sa nu mi se para vreo umbra prin intuneric .Si cu toate astea ,mai stateam si ca tampita la Dan Diaconescu cu ochii holbati cand avea vre-un invitat surpriza care prognostica vre-un cutremur maaare de tot si la ve-o doamna care vorbea cu spiritele tot la el in emisiune . Una peste alta , am chemat preotul acasa de cateva ori sa-mi miluiasca locuinta si de la un timp incoace pot sa spun ca nu mai am temeri .Dar cateodata [de ce sa nu recunosc ] , tot ma mai gandesc inainte sa adorm ca ar putea sa intre vre-o umbra barbateasca la mine in dormitor si sa ma sugrume .

Claudiasi puiul ei Tomita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau2toma spune:

Scuza-ma Ionica ,am uitat sa-ti spun Felicitari pt sarcina,si sa aveti un prunc sanatos !

Claudiasi puiul ei Tomita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Si mie imi e ff frica sa dorm singura si pe intuneric!! Adevarul e ca de cativa ani m-am obisnuit cu veioza, de cand s-a nascut primul copil....iar acum fara o lumina, cat de mica, nu as putea sa inchid un ochi!!
CEva explicatii am.....de pa vremea lui Ceasca, cand se intrerupea curentul in "frumoasele" dupa-amieze de iarna si de cele mai multe ori eram singura acasa si mi-era INGROZITOR de frica! Si au mai fost niste lucruri...Cred ca explicatia o am. Stiu de unde vine frica. Problema e ca nu o pot invinge, cu toate ca detin explicatia!
Nu mi-e frica de ceva real, palpabil, asta e! Mai degraba de ceva imaginar si parca CAUT sa vad ceva acolo, in intuneric!! Asa ca...prefer sa dorm cu veioza...problema e ca dorm cu copiii si s-au invatat si ei cu veioza ...si Emma nu ar concepe nici ea sa doarma pe intuneric!!

Ionica, la tine s-ar putea sa se fi accentuat problema din cauza sarcinii. Eu, chiar daca era sotzu' non-stop langa mine, tot aveam diverse fobii pe perioada sarcinii, care apoi au disparut.
Cand esti gravida ai nevoie sa fi protejata, tu si puiul din burtica, si resimti acut lipsa sotului, ca el e cel mai in masura sa va protejeze.
Dar ce aiurea...sa plece cand esti gravida!! Nu ar putea sa stea mai mult acasa, in perioada sarcinii?? O gravida trece prin stari emotionale cam ciudate, eu una plangeam tot timpul la prima sarcina si faceam tot timpul din tantar armasar...noroc cu sotzu' care a avut rabdare cu mine si m-a inteles! La a doua sarcina a fost altfel, pentru ca eram ff ocupata cu Emma, care avea sub 2 ani, asa ca nu mai puneam mare pret si pe starile mele
Sau nu o ai pe mama ta prin apropiere...sau pe altcineva care sa vina sa mai stea cu tine in lipsa sotului? Ma gandesc ca te-ar mai ajuta...nu te-ai mai simti atat de singura!
Dar cel mai bine ar fi sa renunte sotul, daca acest lucru e posibil, la calatorii, pe perioada sarcinii tale. Sarcina e ceva unic pentru amandoi, nu ar trebui sa stea departe...ar trebui sa fie aici, cu tine, in mijlocul problemei!

Multa, multa sanatate iti doresc si sarcina usoara!!

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Aaaa!!! Acum vad ca nu stai in Ro!!! Atunci chiar ca nu ai pe nimeni apropiat prin preajma, nu??

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaryP spune:

Uauu! Si eu care ziceam ca sunt singura... Pai sotul meu pleaca 3 luni pe an (e profesor de schi si pleaca cu copiii in cantonamente si la concursuri) si eu sunt DISPERATA. Culmea e ca eu,in acea perioada,ma mut cu toate dupa mine la ai mei, ca sa nu dorm noaptea singura...Nu stiu de ce mi-e frica, sincer. De nimic anume, poate de intuneric,prea multa liniste, singuratate...

NUNTA NOASTRA

POZICI

Maria si Razvan Mihai in burtica (30 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karol spune:

Dr le spune la aceste "frici" : atacuri de panica.Acestea pot fi generalizate sau nu.
Numai singure putem iesi din aceste probleme.Mie mi-e frica si de umbra mea uneori.

Mergi la inceput