Mamici de sept-oct 2006 (17)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giuliella spune:

Adriana micanu iti face griji si eu am avut atatea dureri incat acum ma gandesc la rau ca nu mai le am. Fii linistita, stai cat mai mult timp in pat relaxata si gandeste ca daca la eco doctorul vedea ceva iti spunea. DAr cum totul e perfect corpul ti-a mai dat un semn ca ai acolo un puisor de care trebuie sa ai grija. MAi ia no-spa si daca e si duphaston sau utrogestan...ce iei tu de obicei. Sa nu intrerupi pana nu iti trece. Am inteles ca si progesteronul relaxeaza uterul asa ca vezi tu ce iei dar in rest fi cuminte si optimista.

gia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ena spune:

Dragele mele toata lumea vorbeste despre riscuri.
Dar despre ce simti in timpul sau dupa oprirea sarcinii in evolutie nu am vazut ca scrie undeva.
Pentru ca asa poti sa recunosti semnele si sa te odihnesti sau sa mergi de urgenta la dr.
Exista dureri, stari ?????????????????inainte....dupa...etc.
Suntem intr-o lume moderna si tb sa avem toate informatiile ca sa prevenim o nenorocire.

ena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biancaiulia spune:

Ale: nebun dr asta al tau, dar nebun in sensul bun. Sper ca te-ai mai linistit acum ca ai vazut ca bebe e ok si ca nu are probleme. Cand mai intri intr-o stare proasta, reciteste-ti mesajul asta, si sigur o sa iti treaca. Pe mine a reusit sa ma faca sa zambesc, in conditiile in care m-am trezit cam cu fata la cearceaf.. Stii ce idee mi-a venit in legatura su sangerarea ta ? e o idee cam tampita stiu, dar mi-am adus aminte de asta din cauza unei patanii a unei colege. Ce a patit colega , pe scurt: era insarcinata ; dupa cateva eco, ajunge la 15 saptamani la control cu sangerare. I se face iar eco. Diagnostic : avort spontan, embrion mort la 7 saptamani !!! desi murise de la 7 saptamani, abia acum incepuse uterul sa il elimine.nu vreau sa intru in detalii de genul cum de nu au vazut aia la ecografiile precedente ca bebe nu mai era, ca deja ajungem in alte discutii. Acum, ideea care mi-a venit (repet, tampita) : poate ca ai avut gemeni, si unul dintre ei nu a fost viabil si s-a oprit din evolutie de mult timp. Dar nu a fost eliminat atunci, ci a inceput sa se elimine mai tarziu. Si datorita colului care este inchis datorita lui bebe care se dezvolta bine si frumos, embrionul pierdut si sacul lui embrionar nu s-au putut elimina decat pe bucatele mici… de unde aceste sangerari continue insotite de cheaguri… Acum, va rog eu, nu aruncati cu rosii in mine, ca nu am studii de specialitate, asa ca nu stiu daca ce zic aici poate fi o cauza reala… e numai o idee, ca vad ca doctorii cam au nevoie de idei.

Tanima : daca ai filmul, poti tu sa faci poze din el. Trebuie sa faci asa : rulezi filmul ; cand e o imagine care iti place si pe care ai vrea sa o faci poza, dai « pause ». apoi apesi tasta cu « print screen ». iesi din film si deschizi « Paint ». il gasesti in accesoriile windows-ului (dai click pe start, apoi Programs, apoi Accessories, si acolo gasesti printre alea si acest Paint). In Paint iti apare o pagina noua, goala. Dai « paste » sau CTRL-V si imaginea de pe filmuletz iti apare frumos pe pagina din paint. Si de acolo poti sa o iei cu copy si paste si sa o pui unde vrei tu, intr-un fisier word sau orice fel de fisier. Pt o imagine noua, o iei de la inceput si asa iti faci cate poze vrei din filmuletz. Daca ai intrebari, pune-le si o sa incerc sa fi mai explicita.

Ignatica : nu stiu daca e cazul sa te ingrijorezi, pt ca e inca mic si poate ca nu face mereu miscari sesizabile de tine. Oricum, poti sa il suni pe dr tau sa iti spuna ce sa faci ca sa ii dai un impuls ghemotocului. Am inteles ca ar fi bine sa mananci ceva energizant, dar in afara de lapte, nu stiu ce altceva ar intra la categoria asta. Si apoi sa stai linistita in pat cu mana pe burtica si sa vezi daca simti sau nu. E o varianta mai rapida poate decat ecografia, dar daca nu il simti nici dupa energizari, probabil ca trebuie s ajungi si la eco. Daca insa incepe sa miste, inseamna ca e totul ok si te linistesti. Oricum, noi toate iti tinem pumnii.

Ena : ce e cu gandurile astea pesimiste ? ca mie asa mi se pare cand intrebi de semnele unei sarcini oprite in evolutie…. Capul sus !! dar, ca sa iti raspund totusi, desi ar trebui sa iti dau o mica bataitza ca te gandesti la asa ceva : eu am pierdut anul trecut o sarcina si la mine « semnul » a fost sangerarea. Am inceput sa sangerez intr-o sambata si m-a tinut cam o saptamana. Se pare ca sangele mai rosu este cel care indica probleme, cel maro fiind mai putin « rau », si se pare ca un alt semn ar fi durerile de burtica, crampele, mai mult sau mai putin dureroase. Eu crampe nu am avut, dar asta probabil si pt ca sarcina era micuta. Stiu ca tot luam atunci si imi faceam teste de sarcina ca sa vad daca mai sunt insarcinata sau nu, dar au fost pozitive inca vreo saptamana dupa eliminare… mi-a zis dr dupa aia ca hormonul de sarcina mai ramane prezent cateva zile si ca testele nu au relevanta in astfel de situatii…

Cine zicea de romane ? uite ca m-a apucat si pe mine…
14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amyzuca spune:

buna fetelor
sper ca voi sunteti bine
eu am pierdut sarcina, puiul meu e ingeras
nu vreau sa va intristez dar simt nevoia sa vorbesc cu cineva pt ca nu mai pot simt ca innebunesc, credeam ca dupa ce a trecut o sapt ma obisnuiesc cu ideea...dar nu...s-a intamplat asa repede
vineri am fost la echo si mi-a zis nenorocita ca sarcina super ok ca are bb 7 cm ca e bine,bine...ca am intrat in 11 sapt am plecat fericita radiind am spus la toata lumea
duminica dimineata am sangerat f. putin, dar m-am speriat si am sunat-o pe dobitoaca, care era la munte si mi-a zis sa fac niste injectii pe care nu le-am facut ca am inteles ca sunt contraindicate in sarcina, in fine am facut no spa si scobutil
a 2a zi am mers la alt medic sa-mi souna daca sunt ok.aici m-am intalnit cu vaca de dr care a inceput sa zbiere ca nu tb sa plec de la ea ca ma vede d-zeu etc etc
meicul cel nou m-a controlat si mi-a zis sa fac un echo 3d sa vedem dc e oprit in evolsi... era oprit in evol de la 9 sapt
nu am putut sa cred asa ceva mai ales ca nu ma durea nimic, nu mai sangeram si am plecat la buc la sp. giulesti unde mi s-a confirmat acelasi lucru si am facut chiuretaj urmand ca dupa 3 sapt cand vine rez de la anatomie patologica sa merg sa fac analizele (hormanale, toxoplasmoza etc)
incerc din rasputeri sa-mi revin pt ca nuvreau sa sufere si cei din jurul meu dar e tare greu, sotul meu nu stie ce -sa mai faca sa uit, nu stiu nici de ce s-a intamplat tot incerc sa ma gandesca unde am gresit, de ce eu, nu stiu nici cd am voie sa raman din nou insarcinata..in fine asta e viata
pufymic sa ma stergi te rog din lista
va pup si aveti grija de voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ena spune:

Biancaiulia multumesc pentru lamuriri.
Eu sunt o persoana pozitiva dar nu-mi place sa nu am toate informatiile.
Paza buna.......
Norocul meu este ca am un sot super atent, un medic de familie super bun - Cristina Baies Jipa si un ginecolog excelent - Anca Vasilescu Moisa.
Si vad ca am si super prieteni aici pe DC.

ena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricika spune:

Buna burtici! M-am intors aseara de la eco dar f tarziu ca am ramas in oras sa sarbatorim! O sa avem un baietzel Suntem in culmea fericirii, sotul cel putin e umflat tot in pene!
Fetelor, am plans aseara la ecografie, a fost foarte emotionant momentul, mai ales cand mi-a zis ce este, Doamne ce trairi!
Adriana ce inseamna BPD, AC, etc ca si mi-a dat o foaie dar habar nu am ce insemna.....
Amyzuca, nu pot sa cred....Imi pare tare rau....Dobitoaca doctorita!
Tanima si Ale ma bucur ca si voi si bebicii sunteti bine!
Acum bag si eu pozele in calc si apoi va arat putza lui junior!

Floricika 17+
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Floricika, AC = circumferinta burticii; BPD = diametru capului (distanta intre oasele parietale). Sper sa nu gresesc.

Amyzuca, sunt alaturi de tine tocmai pentru ca stiu ce inseamna sa pierzi o sarcina.

Adriana
Vine barza
Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gripo spune:

Buna dimineata burtici!

Pentru prescurtarile alea,( de la echografii) vedeti ca avem un link la inceput, pag. 1, e in engleza, dar va dati voi seama si sunt acolo prezentate si marimile normale ale fatului la diferite varste si spatamani.

AMYZUCA, sunt alaturi de tine. Nu stiu ce as putea sa-ti spun acum,am trecut si eu in dec. 2004 prin asa ceva. E putin spus groaznic, si am trecut prin diferite etape ale depresiei. In primul rand am cautat pe net toate informatiile posibile despre acest subiect, apoi am avut o perioada cand nu mai vroiam sa stiu de nimik legat de copil, si iar am luat-o de la capat cu inceracrile. Numai ca eu si raman greu insarcinata. In dec. anul trecut, exact la un an, cand ma indrepatm spre fertilizare in vitro sau adoptie, pentru ca nu mai vroiam sa am inca un craciun fara un copil, am ramas insarcinata, dar imi luasem deja gandul. Oricum, poti incerca sa ramai insarcinata dupa prima menstruatie de la chiuretaj. Nu te lua dupa alti dr. care o sa-ti spuna ca tre sa astepti 6 sau nu stiu cate luni. O sa vezi ca a 2-a sarcina e cu noroc. Ai incredere in CEL DE SUS si o sa fie bine. Mult succes in continuare, si te asteptam cu vesti cum ca iar esti printre gravidute.

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Floricika felicitari pentru baietel! Sa fie sanatos si sa va bucurati de el. Las ca vine si fetita

Amyzuca ce se poate spune acum... Multa putere sa treci peste si sa o iei de la capat.Sigur o sa fii si tu mamica. Eu am citit intr-o carte ca e bine sa astepti cam 6 luni sa isi revina si uterul dar mai ales tu psihic. Cum pot fii unii doctori atat de inumani eu nu pot intelege...

Ale si Tanima ma bucur ca bebeii vostri sunt bine. Despre sangerare cand am avut si eu tot asa nu a existat nici o cauza medicala, totul era in regula, numai ca la mine venea putin doar la baie se vedea pe hartia igienica si maro dar am avut de doua ori mici chegulete si cam in 10 zile s-a oprit de tot fara sa iau nimic. Totusi era in perioada cand placenta prelua controlul.

Pupici,

Vauva19+

http://community.webshots.com/user/Vauva101

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

buna fetelor!

ieri n-am intrat si vad ca am avut o groaza de citit!

lexi, super ca ai realizat ideea cu albumul! o sa trim si eu mail cu poze de la eco, poate maine sa mai am inca una.

adriana_mica, am avut si eu aceleasi dureri ca si tine, de cateva zile. au inceput de jos, de la ovare si usor-usor s-au mutat in spate si au mai si urcat un pic. am luat si un no-spa sa nu zic ca n-am luat nimic, dar n-a avut nici un efect! sunt la a 5-a zi de duphaston dar parca ma doare si mai tare burta, la fel ca la no-spa! ieri chiar m-a durut !

giuliella, apropos de sotul tau plecat, sa stii ca am avut o colega in fac care a fost exact in aceeasi situatie ca tine. sotul a plecat pe vas exact cand era ea in 4 luni si s-a intors exact la o zi dupa ce a nascut, dar el le-a scos din spital pe ea si pe fetita lor. ea e o fire tare puternica si optimista si s-a descurcat f bine pe parcursul sarcinii, mai ales ca avea si facultatea. ii trimitea poze cu burtica in fiecare zi, vb pe mess si totul a fost ok. el inca face asta si acum, fata are aproape 4 ani, si totul e ok! succes!

cri19 si susa, eu nu m-am certat cu nimeni! am facut o remarca la un msj scris si mi-am cerut scuze anticipat daca n-am inteles eu bine, iar reactia a fost: PE MINE SA MA STERGETI DE PE LISTA, NU MAI VREAU SA FIU AICI CU VOI... eu una am ramas fara cuvinte si sincer nu mai vreau sa insist pe acest subiect, dar am vrut sa va lamuresc ca nu stiati despre ce e vb! sunt anumite persoane cu care eu nu stiu sa ma port, si sincer nu-mi vine sa fac frumos si sa-mi cer din nou mii de scuze si alte matanii in fata unei astfel de reactii! daca vb cu un copil de 10 ani, intelegeam si cedam eu, dar asa, mi se pare deja penibil...

amyzuca, ce pot sa spun? cu dumnezeu inainte, si cu rabdare si cu trecerea timpului totul va fi bine din nou si pentru tine! mult curaj!

ale, stiam noi, si stiai si tu ca totul o sa fie bine pana la urma cu bebelasul tau! poate ca trb sa te sacrifici tu mai mult, dar ce n u faci tu pt puiutul tau? nota 10 pt doctor, care ti-a redat buna-dispozitia! daca ar fi toti dr asa...

eu maine ma duc la dr, am programare la ora 16. am un pic de emotii. abia astept sa-l vad pe bb! acum ca s-a facut si mai maricel...poate imi da si vreo veste sau ...desi nu prea am sperante...

flory, bravo! felicitari multe pt baietel! sa fiti fericiti si sa va bucurati de el!
va pup!

raluca 17+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ra_mandache/my_photos

http://community.webshots.com/user/ralucamandache

Mergi la inceput