Salata de ton!

Salata de ton! | Autor: Happiness_4_us

Link direct la acest mesaj

Va rog frumos, cine are o reteta de salata de ton buna?

Nana Motoc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

eu fac salata de ton astfel:salata verde,spanac ceapa verde ,rosii taiate rondele toate amestecate cu o conserva de ton si cu multa lamaie pe deasupra
am mai mancat la un restaurant o salata tot asa cum o fac si eu si avea maioneza pe deasupra tonului si mi s-a parut gretoasa si cam grea

Nushulica si finutza Ingrid(11.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata frageda cu ton

Ingrediente: 50 g unt, 6 felii subtiri de paine, 1 salata verde, 1 leg. ceapa verde, 250 g ciuperci, 1 leg patrunjel, 1 cons. ton in ulei (bucati), 4 lg. ulei, 1 catel usturoi, 4 lg. otet, 4 lg. suc de mere, zahar, ¼ lingurita curry, sare, piper

Se topeste untul intr-o tigaie si se prajesc feliile de paine.
Salata se taie fasii, ceapa verde se taie inele, patrunjelul se toaca, iar ciupercile se taie felii.
Intr-un castron mai mare se amesteca salata, ceapa, patrunjelul si usturoiul zdrobit.
Se face un sos din otet, suc de mere, zahar, curry, sare si piper. Se adauga peste salatã, impreuna cu tonul bine scurs si feliile de paine rupte in bucatele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VoichiV spune:

eu la o conserva de ton adaug porumb si mazare din conserva, patrunjel, zeama de lamaie si eventual orez fiert. Cantitatile le poti adapta in functie de preferinte

VoichiV30+

poze burtica si Maria Alexandra http://pg.photos.yahoo.com/ph/vvoichita/my_photos

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10054;104/st/20060603/dt/7/k/0029/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

eu fac asa: tonul scurs f bine, amestecat cu maioneza, cu ceapa tocata fin si castraveciori murati (in otet) tocati si ei marunt.

alexa & fam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Sarumana mult de retete! O sa le incerc. Abia astept. mai are si altcineva vreo propunere?

Nana Motoc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

quote:
Originally posted by NanaMotoc

mai are si altcineva vreo propunere?

Nana Motoc

Eu,eu

conserva de ton,porumb din conserva,ceapa rosie si maioneza.E buna taaare

Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Eu fac la fel ca Flori, dar mai pun si mult marar tocat, e si mai buna!

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Oana,merci pt pont

Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

uite inca o reteta gustoasa:
Salata de ton cu cartofi

2 conserve de ton, 4-5 cartofi mijlocii, 2-3 morcovi, 2 linguri de maioneza, 2 oua, 8-10 masline, patrunjel

Cartofii se taie cubulete si morcovii rondele nu foarte subtiri si se pun la fiert impreuna in apa cu sare. Ouale se fierb si se taie felii. Tonul se scurge bine de uleiul care este in conserva sau se poate lasa uleiul in locul maionezei. Se amesteca toate ingredientele si se pune deasupra patrunjelul tocat.
Se serveste rece

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

multumesc pentru retete.am sa incerc si eu

'niciodata nu e prea tarziu"

Mergi la inceput