Nu mai dati ficat la bebei
Raspunsuri - Pagina 8
Flaflo spune:
Vad ca s-a lasat cu cearta si s-a deviat de la subiect......
Nu inteleg de ce nu putem sa ne expunem punctul de vedere fara sa fim ironizate sau jignite....
Flavia si Bianca
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/fersedif/my_photos
gazzella spune:
nu scoate datele din context, simina
asta nu denota profesionalism
ai uitat sa dai completarea, nu?
quote:
Lacto-ovo-vegetarians can get adequate vitamin B-12 from dairy foods and eggs if these foods are consumed regularly.
nu am dat cu barda, dar crede-ma ca daca prietenii mei omnivori ne-ar fi descris in maniera in care i-ai descris tu pe ai tai prieteni vegani m-as fi simtit extrem de ofensata
simina, ceea ce vorbeai tu e relativ posibil doar in situatia in care mananca absolut totul nespalat, crud si de agricultura biologica
deocamdata nu exista suficiente studii care sa confirme aceasta ipoteze, posibilitatea neinducerii unor disfunctionalitati in organism in conditiile in care nu se procura vitamina B12 din surse animale
si inca o data nu este vorba de a nu consuma vitamina B12 ceea ce fac prietenii tai ci de a consuma din surse vegetale
ma surprinde ca nu cunosti ce inseamna carente de vitamina B12, nu sunt eu cea in masura sa le expun, inca o data, in cazul noinascutilor pot sa fie letale
deocamdata nu cred ca ma intereseaza acea carte, dar iti multumesc pentru disponibilitate
roxi23 spune:
S-a descoperit mai nou ca persoanele care sunt ovo-lacto-vegetariene sau care au ca alimentatie raw-food, PASC? Sau traiesc in mocirla?
Atunci despre omnivori ce se va spune ca sunt ucigasi in serie pt ca omoara si mananca porcul, gaina, mistrtul samd?
Cred ca cel mai bine ar fi sa nu ne-o mai ia gura pe dinainte, ca sa nu mai jignim...
"PENTRU CA DUMNEZEU NU POATE FI TOT TIMPUL ALATURI DE NOI, A CREAT ...MAMA"
http://community.Webshots.com/user/roxi_vasi
mariussimiuc spune:
Haideti mai fetelor n-o mai luati chiar asa! Eu,de exemplu,mananc cu aceeasi placere si carne si legume,nu prea am o mancare despre care sa zic ca nu-mi place.Si cu toate acestea,primavara cand incep sa apara tot felul de verdeturi si de trufandale pentru mine chiar vine sezonul de pascut,chiar asa imi place sa spun,mai in gluma mai in serios.Cred ca asta a fost si intentia Siminei.
Miha si Robert (18 nov 2004)
Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
cipcipcip spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
Si apropo de toxine, astea de care era vorba (nitritii) nu se metabolizeaza. Sint toxici si gata.
Cum adica nu se metabolizeaza? Vrei sa spui ca trec direct in singe?
Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005
roxi23 spune:
off topic: intentia o fii fost asta...dar modul de exprimare a fost deranjant...
"PENTRU CA DUMNEZEU NU POATE FI TOT TIMPUL ALATURI DE NOI, A CREAT ...MAMA"
http://community.Webshots.com/user/roxi_vasi
denizel spune:
quote:
Originally posted by diana11
Si noi am papat astazi ficat! Nu abuzam, dar voi incerca sa-l scot din alimentatie!
Denizel
tu nu i-ai dat niciodata carne la copilas? Cum ai reusit?
Si eu am o fetita si nu-s prea de acord cu carnea si derivatele din carne.
Diana, m-am documentat ani intregi si, pur si simplu nu i-am dat carne:)
Am avut si suportul pediatrei care a devenit si ea vegetariana dupa ce a vazut ce bine ii merge baietelului nostru.
Noi suntem ovo-lacto-vegetarieni, deci am introdus treptat oua, lactate, cu exceptia carnii. Am avut grija sa nu-i lipseasca nucile, lintea, seminte de tot soiul, germeni de grau, cereale integrale etc
Daca te mai intereseaza, iti pot da detalii pe pm, pt. ca nu as vrea sa fac valuri pe-aici:)
Am editat, pt. ca uitasem sa-ti spun ca mancam peste din cand in cand.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by cipcipcipquote:
Originally posted by Siminaf
Si apropo de toxine, astea de care era vorba (nitritii) nu se metabolizeaza. Sint toxici si gata.
Cum adica nu se metabolizeaza? Vrei sa spui ca trec direct in singe?
Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005
Toxinele nu se metabolizeaza,se neutralizeaza si se elimina,atat.
Miha si Robert (18 nov 2004)
Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
Siminaf spune:
Iar multe dintre aceste toxine sint cauze de cancer.
Asa este, Miha, cind incepe sezonul de verdeturi si familia noastra spune ca mergem sa ne luam "de pascut", tot ca o gluma...
Interesant este ca nu deranjeaza "mocirla" amintita de anumite persoane, ci numai "pascutul" spus de mine. Care cuvint este mai "urit"?!?
quote:
nu scoate datele din context, simina
asta nu denota profesionalism
ai uitat sa dai completarea, nu?quote:
Lacto-ovo-vegetarians can get adequate vitamin B-12 from dairy foods and eggs if these foods are consumed regularly.
Completarea nu am dat-o, pentru ca nu intra in contextul a ceea ce am dat eu ca exemplu! Persoanele de care am amintit nu maninca nici oua, nici icre, nici peste si in nici un caz produse lactate! Deci ceea ce ai citat tu nu merge in contextul a ceea ce spusesem eu...
Si totusi, ce simptome apar la carenta de B12?! Nu cred ca toti de aici stiu...
Despre simtit jignirile nu vreau sa vorbesc, pentru ca nu ai facut decit sa jignesti de la primul mesaj al tau. No comment!
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica
gazzella spune:
k, Simina, vad ca ti-e greu sa faci un search, sau iti place sa-ti provoci interlocutorii
Toate informatiile care te intereseaza le gaseai la un simplu search: infants B12, dar uite ca-ti fac jocul acesta, dupa care am sa refuz sa mai pierd timpul aiurea.
Vitamina B12 e necesara in metabolismul tesutului nervos, participa la metabolismul proteinelor, carbohidratilor (foarte pe scurt)
Carente de vitamina B12 duc la imposibilitatea dezvoltarii celulelor hematice.
Referitor la noinascuti, anemia megaloblastica iti spune ceva, Simina?
Tot o carenta de vitamina B12 impiedica sinteza ADN-ului.
Cred ca-i suficient ca sa-ti trezesc curiozitatea, daca nu, asta e!
http://www.scienzavegetariana.it/rubriche/cong2002/vegcon_B12_en.html
Proteinele animale sunt singura sursa de vitamina B12 (ficatul, carnea, pestele, branza stagionata, laptele, oul).
Deci unul doar daca nu consuma deloc produse de origine animala poate sa riste o carenta de vitamina B12. cata vreme esti vegetarian, deci consumi lapte, oua, produse lactale nu risti sa ai carente.
Abia in cazul unui regim vegan (fara nici un aport de proteine de origine animala) se cere vitamina B12 sintetica.
Reactii autoimune in organism pot sa impiedice absorbimentul de vitamina B12. Sunt foarte multe cauze ale unei probleme de asimilatie a vitaminei B12
http://www.scienzavegetariana.it/nutrizione/ada2003_eng.html
veganii iau suplimente ori prin alimente care sunt imbunatatite cu vitamina B12 prin procese tehnologice 3micrograme/zi
ori prin suplimente directe de vitamina B12 10micrograme/zi doza unica
sau 2000micrograme/saptamana doza unica
Integratorii nu sunt toti aceiasi, in primul rand nu sunt buni cei obtinuti folosindu-se alge sau alte alimente de origine vegetala deoarece nu au o actione metabolica specifica.
Integratorii trebuie sa contina cobalamina sau cianocobalamina cea care este adevarata vitamina B12. Vor fi evitate integratoarele de multivitamine, multiminerale deoarece integrarea altor nutriente ar putea interferii cu absortia de vitamina B12.
Simina, referitor la prietenii tai cred e alegerea lor si eu o respect. Cu siguranta considera ca fac ce-i mai bine pentru odraslele lor asta avand in vedere valorile lor si nu ale noastre. Cu totii facem asa, nu?
Despre vitamina B12 ca sa intelegi de ce ai tai prieteni considera ca e bine sa lasi natura sa-si urmeze cursul (e doar o supozitie, vreau s-o exclud pe cea legata de fanatism)
Deci vitamina B12 este produsa de catre microorganismele care se gasesc pe vegetale si care odata inghitite se gasesc in intestinul animalelor.
Vitamina se absoarbe in intestin de unde se utilizeaza pentru a asigura o buna functionare a functiilor vitale. Cea care este surplus se depoziteaza in tesuturi (muschi, ficat). Alimentele vegetale nu contin vitamina B12 decat deca te referi la acele microorganisme de pe alimente in timp ce vitamina B12 de depozit este rezultatul unei sinteze bacteorologice.
Timpul de a dezvolta o carenta de vitamina B12 variaza de la individ la individ depinzand foarte mult si de aceasta capacitate a intestinului de a sintetiza acele bacterii care se gasesc pe vegetale.
daca prietenii tai au adoptat aceasta cale, a sintetizarii vitaminii B12 cu siguranta nu spala nimic din ce mananca si foarte probabili sunt crudisti (adica mananca toate vegetalele crude pentru ca prin temperaturi elevate sa distruga acele microbacterii).