Urticarie de la Duphaston?
Dragi viitoare mamici,
Se face aproape o luna de cand iau zilnic 4 pastile Duphaston pentru sustinerea sarcinii, si de o saptamana m-am trezit cu niste "blande"...Initial am crezut ca sunt intzepaturi de insecte, insa apar in continuare in valuri, ma mananca ingrozitor...e clar, am urticarie...
Personal am suspectat Duphastonul...nu am mancat nimic suspect...iar "bucataria" mea e dietetica...D-ta de familie mi-a spus ca nu poate fi vorba de aceste pastile pt. ca as fi avut reactie alergica la ele de la inceput, in max. 24 ore...
Mie insa nu-mi vine sa cred, ma gandesc ca organismul meu le-a tolerat...pana la un punct...cand a aparut eruptia...mai ales ca la reactii adverse, in prospect, scrie ca poate aparea prurit, urticarie, etc...
Doresc sa stiu daca v-ati confruntat cu aceasta problema...eu am un teren alergic, recunosc...insa vreme de 3 saptamani nu am avut nimic...
E de vina Duphastonul???
Multumesc frumos pentru raspunsuri!!!
Ramona si
Maysa (27 ianuarie 2004)
Poze cu Maysa-"Duracell"
Raspunsuri
pitikot spune:
Eu m-am umplut de cosulete de la Duphaston. Multe ,mici si dureau si usturau in acelasi timp. Pe spate,frunte si tample.Am incetat sa mai iau,acum mi s-a confirmat tesul de sarcina pozitiv,sper sa nu trebuiasca sa iau iarsi ca nu stiu ce ma fac....
MaryP spune:
Si eu am luat Duphaston mai demult si nu am avut nimic de la el. Dar sa stii ca poate nu e vorba de alergie ci pur si simplu din cauza ficatului, ca e "satul" de chimicale.
Ar trebui sa citesti prospectul sa vezi... ca SIGUR "ataca" ficatul daca e luat in cantitati mai mari.
Depinde de organismul fiecaruia.
NUNTA NOASTRA
POZICI
Maria si Razvan Mihai in burtica (30 saptamani)
aramona spune:
Mary, multumesc de sfaturi...am citit prospectul, e primul lucru pe care-l fac cand iau orice medicament, nu scrie de ficat, asta e clar...in schimb scrie de urticarie...
Si pana la urma, faptul ca ficatul, de altfel organ important al organismului, este "satul" de chimicale...se traduce in final printr-o intoleranta, care poate imbraca diferite aspecte...
Urticariile se produc atat prin mecanisme alergice cat si, mai frecvent, prin mecanisme non-alergice, dar au in comun aspectul relativ uniform al eruptiei clinice sub forma de placi urticariene si factorul patogenetic comun, eliberarea de histamina din mastocitele dermice. In plus, acest raspuns anormal al organismului este mediat de sistemul imun al organismului...
Asta am gasit pe net...Poate ca si ficatul are rolul lui...un medic ar raspunde mai exact intrebarilor mele...
Eu doresc sa primesc raspunsuri de la cele care s-au lovit de aceasta problema, sunt convinsa ca exista si pesoane care tolereaza foarte bine acest medicament (pana la urma un hormon de sinteza...)
Ramona si
Maysa (27 ianuarie 2004)
Poze cu Maysa-"Duracell"