Ghidul supelor/ciorbelor pentru incepatori/avansat

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Bors pescaresc

Ingrediente: 1 kg peste marunt, 1 kg peste mai mare, 2 morcovi, 1 patrunjel, 2 cepe, 2 cartofi, sare, piper, leustean, ¾ l bors, 2 rosii

Zarzavatul (in afara de cartofi) se taie fideluta si se pune la fiert in 2 l apa cu sare si piper. Cand este aproape fiert, se adauga cartofii taiati cubulete si pestele mic. Se lasa sa fiarba cca 25 de minute, dupa care se strecoara.
Supa se pune din nou la fiert si, cand clocoteste, se adauga pestele mare, portionat in bucati potrivite. Se lasa sa fiarba cca 10 minute dupa care se adauga borsul. Se mai da cateva clocote dupa care se serveste presarat cu leustean tocat fin. Se poate acri, in loc de bors, cu zeama de varza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Bors rusesc

Ingrediente: 500 g carne de vita, 100 g costita, 2 cepe, 1 morcov, 1 patrunjel, 2 rosii, 2 ardei, cateva foi de varza, 1 sfecla mica, 2 cartofi, patrunjel verde, leustean, sare, piper, smantana, ¾ l bors, 30 g orez

Carnea se pune la fiert in 3 l apa rece. Inainte de a da in clocot se scoate spuma. Se toarna o cescuta de apa rece si se ia din nou spuma. Se lasa la fiert 1 ora si se adauga orezul, impreuna cu morcovul, patrunjelul ras, ceapa taiata marunt, varza si sfecla taiate fideluta, costita cubulete, ardeii si rosiile bucati.
Cand totul e aproape fiert, se adauga cartofii taiati cubulete. La sfarsit, se adauga borsul fiert separat si verdeata. Se mai dau cateva clocote, se potriveste de sare si piper. Se serveste cu smantana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Ciorba de bob cu crenvursti

Ingrediente: 500 g bob, 1 ceapa, 1 leg. ceapa verde, verdeata, 200 g corcoduse verzi (fierte in 500 ml apa), sare, 2 crenvursti, 200 g smantana sau iaurt

In 2 l apa clocotita cu sare se pune ceapa taiata marunt, ceapa verde tocata si bobul. Se fierb pana ce bobul s-a muiat complet. Se adauga verdeata tocata si zeama de la corcodusele fierte. Cand e aproape gata, se pun crenvurstii taiati feliute subtiri. Se drege cu smantana sau iaurt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Ciorba bulgareasca de fasole verde

Ingrediente: 2 cepe mari, 100 g kaizer impanat, 150 g radacina de telina, 2 morcovi, 1 dovlecel, 400 g fasole verde, 1 lg. bulion, 1 l supa de legume (instant), 100 g orez, sare, piper, 1 leg. patrunjel verde, 500 ml bors

Ceapa si slaninuta se toaca marunt. Morcovii si telina se taie cuburi. Fasolea se taie jumatati, iar dovlecelul se taie felii.
Kaizerul se topeste fara adaos de grasime. Se adauga ceapa si se caleste. Se adauga legumele si se calesc cateva minute.
Se inglobeaza bulionul si se toarna supa; se da in fiert, se acopera si se lasa sa clocoteasca cca 20 de minute.
Se adauga orezul si se mai fierbe cca 15 minute la foc moale. Se toarna borsul si se mai fierbe 5 minute. Se serveste presarata cu patrunjel verde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Ciorba de burta

Ingrediente: 1 kg burta de vita, 1 picior sau 2 de vita, 2 cepe, 1 morcov, 1 patrunjel, 50 ml otet, sare, piper, usturoi, 200 g smantana, 1 ou, 1 foaie dafin, sucul de la 1 lamaie

Se spala bine burta si picioarele si se lasa o noapte in apa rece. A doua zi se freaca cu sare si burta se opareste 10 minute pentru a putea scoate pielita ce o acopera. Se pune apoi la fiert in 5 l apa rece, impreuna cu picioarele. Se scoate spuma.
Dupa 3 ore se adauga morcovul taiat rondele, ceapa taiata marunt, patrunjelul intreg, foaia de dafin, sarea si piperul. Se lasa sa fiarba cateva ore pana se inmoaie, apoi se taie in suvite subtiri.
Se drege cu ou si smantana. Se potriveste de sare, se acreste cu lamaie sau otet si se serveste cu mujdei de usturoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Ciorba de dovlecei umpluti

Ingrediente: 6 dovlecei potriviti, 250 g carne tocata, 50 g orez, 1 ceapa tocata, 2 l supa de vita (instant), sare, patrunjel verde, 50 ml ulei, leustean, marar, 1 galbenus, suc de lamaie, 100 g smantana, piper

Se curata dovleceii si se scobesc. Se sareaza si se stropesc cu suc de lamaie, se lasa sa stea 1 ora. Din carnea tocata, orez, ceapa, sare, piper si patrunjel tocat se face o umplutura care se amesteca bine.
Se umplu dovleceii, se inabusa in grasime si se pun apoi sa fiarba inabusit intr-un litru de apa. Cand au fiert, se adauga supa si se mai lasa sa dea cateva clocote. Se adauga apoi leusteanul si mararul taiate marunt, se drege cu ou si smantana si se acreste cu suc de lamaie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Ciorba de fasole uscata cu afumatura

Ingrediente: cate 100 g fasole din 3 sortimente, 400 g costita afumata, cate 2 ardei grasi galbeni si verzi, verdeata, bors, condimente de legume

Fasolea se pune la inmuiat separat, pe sortimente, in cate 500 ml apa. A doua zi, se pune la fiert in aceeasi apa, in 3 oale diferite, cu verdeata tocata marunt.
Dupa 10 minute de fiert se adauga costita taiata in 3 bucati. Se lasa sa mai fiarba cca 35-50 de minute, in functie de sortiment. La nevoie se adauga apa.
Cand boabele sunt fierte, se adauga ardeii taiati cubulete. Se scoate costita, se taie si ea si se toarna continutul celor 3 oale in una singura.
Se adauga 2 lg. condimente si bors fiert si se mai fierbe 10 minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Ciorba de potroace

Ingrediente: 500 g maruntaie de pasare (pipote, aripi, gat, cap, ficat), 2 morcovi, 1 patrunjel, 2 cepe, 1 rosie, verdeata (patrunjel, leustean), 50 g orez, 1 l zeama de varza, sare, 1 ou

Maruntaiele de pasare, impreunã cu zarzavatul taiat marunt, orezul si sarea se fierb in 1 ½ l apa pana se inmoaie. Se adauga verdeata tocata marunt si se acreste cu zeama de varza. Se drege cu ou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Ciorba de rosii

Ingrediente: 2 kg rosii, 1 morcov, 2 cepe, 1 pastarnac, 1 patrunjel, 1 leg. verdeata, sare, piper, 50 g orez, 2 cartofi, 50 g unt

Zarzavatul taiat in bucati se fierbe in 2 l apa sau zeama de carne. Se trece prin sita si se pune la fiert impreuna cu orezul.
Rosiile se fierb separat si se strecoara, apoi se amesteca bine cu zeama de zarzavat, cu orezul si untul. Se potriveste de sare si se mai da cateva clocote, cu verdeata tocata marunt. Se poate servi cu smantana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Ciorba de salata

Ingrediente: 2 salate, 1 leg. marar, leustean, 1 ou, sare, 200 g smantana, 1 ceapa, 1 morcov, 50 g unt, 200 g corcoduse, omleta dintr-un ou

Salata se freaca cu sare si se scurge. Apoi se taie marunt si se pune la fiert cu ceapa, morcovul si mararul taiate marunt, in 2 l de apa. Cand zarzavatul a fiert, se pune si leusteanul sa dea cateva clocote. Se acreste cu zeama de corcoduse sau cu otet. Se drege cu smantana. Separat, se face o omleta dintr-un ou si grasime. Se taie patrate care se pun in ciorba.

Mergi la inceput