mame singure si maritate mai sunt?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

AC, da, probabil e un sentiment nasol sa ti se spuna ca vreau ca mama sa ma imbrace si nu tati, etc...
DAR: nu cred ca e normal sa ajungem acasa de la munci eu cu copiii, tati e acasa, se uita la stiri si daca fata scoate un zgomot, deja se rasteste la ea ca nu aude stirile si da tv-ul mai tare. Nu cred ca e normal ca el sa stea in pat toata duminica in timp ce noi ne vedem de program. Si as mai putea sa-ti povestesc multe.
Acum de vreo 4 zile parca a revenit la normal. Nu bea, nu pleaca de acasa. Ba mai mult, am reusit sa fug si pana la coafor intr-o dupa masa si in 20 de minute cat am stat departe s-a descurcat singur cu fata. Grea treaba, nu? El cu ochii fixati la tv, fata se juca singura.

Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Gabi, e departe de rezonabil ce spui tu mai ales din lipsa de dorinta de a se face ceva. Ca rezultatele pot lasa de dorit si cand se incearca. La noi daca soata pleaca de acasa si ma lasa cu amandoi ceea ce nu se intampla decat rarissim situatia ar arata cam asa: fetitza de trei ani ar fi facut deja pana la intoarcere vreo nazdravanie, iar cel mic sigur se maraia si la mine in brate. Deci nu neaparat un succes.
Daca ma lasa doar cu fetitza probabil ca va fi fost transpirata sau nu complet mancata dar aproape de rezonabil daca eu n-as fi avut nimic altceva de facut pentru serviciu. Am testat in ultima ei luna din a doua sarcina cand s-a simtit groaznic. Dupa niste zile bune am reusit sa gasim jocuri tentante impreuna.

Insa n-am reusit sa fac si treaba sa am si grija macar de fetitza asa in semi-paralel. Ori una, ori alta.

Iar in ultima vreme iesitul in patru e rar si se termina cu o nazbatie maricica sau cu o raceala generalizata. Si deocamdata suntem cam netunsi amandoi ceea ce ne consoleaza putin.

Micha'el

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

AC, dar tu esti roman??? Ca scrii perfect in romaneste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

mey sotu' lu' AC.. eu zic sa iti faci cont si sa nu mai scrii de pe contul ei.. ca DC da dependenta si cand se intorce Andrea o sa va certati care sa posteze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brindu spune:

Gabi, imi pare rau, mie mi-e greu cu un copil si mama ajutor + tati, dar tu cu 2...

Am avut si eu asemenea probleme, in sensul ca pina cind copilul a implinit 6 luni avea acelasi program.. venit acasa, tirziu si obosit rupt si dus direct la program propriu executat agale si in tihna...

+ desi ma faceam cumparaturile impreuna, toate deciziile legate de copil, ce-i luam cind, cum, cit etc. plus cum il imbracam, pe ce parte-l culcam etc... imi reveneau mie ca un fel de guru...

Ei, in ziua in care a implinit 6 luni, l-am luat de-o parte si i-am spus tot ce aveam pe suflet, incepind de la eu n-am facut copilul singura, pina la ideea ca io n-am un cap in plus in care cineva a introdus instructiuni de folosire a bebelusului si copilului mic... adica fac efort si daca io pot, poate si el..

bineinteles am primit argumente ca el nu se baga, eu oricum le fac pe toate mai bine ( asta in conditiile in care o buna bucata de vreme nu i-am reprosat nimic, in ideea ca se invata el...)ca el nu se pricepe, si ca ce sa faca el cu copilul, ca e mic...si ca e fooooarte obosit...

Singurul argument care a functionat la el a fost sa-i spun ca atasamentul se formeaza de cind copilul e mic, si ca degeaba o sa vrea el sa se joace mai tirziu ca baietii si sa fie apropiati, ca n-o sa mearga. L-am intrebat daca vrea sa aiba cu copilul lui o relatie ca ceea pe care a avut-o cu propriul tata, adica distanta, fiindca tatal lui a considerat ca pina la o anumita virsta copiii sunt treaba mamei... surprinzator pentru mine ( care o cainam pentru asta in sinea mea) si mama lui credea acelasi lucru..

Incet incet a inceput sa se implice, si acum pot sa-i las singuri fara sa ma astept la mai mult de, cum spunea AC, ceva transpiratie, nu complet mincat etc.. in orice caz lucruri marunte... si se joaca cu el, nu la televizor... dar m-a costat ceva efort... sa nu-i reprosez, sa-l las sa invete din greseli, sa nu ma astept la prea mult dintr-o data etc... lucruri dificile pentru mine, fiindca sunt destul de perfectionista si impetuoasa..

Tind sa cred ca asta nu ar rezolva complet situatia in cazul tau, insa merita sa incerci..

Brindusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Brandusa vrei sa spui ca acum sotul tau este peste nivelul rezonabil? Ok, stimulent pentru perseverenta.

Off-topic

Lia da-i un A mamei si Andreei. Mama e evreica romanca si m-a educat sanatos pana la 16 ani cat am trait pe unde au vrut ai mei, adica cate putin pe peste tot. Iar Andreea e hotarata invata ea franceza excelent si fara un accent romanesc jenant de la o limba pe care o uraste, doar daca si eu sunt perfectionist si citim alternativ carti in franceza romana engleza. Ca vorbitul nu a fost vreo o problema. In schimb la noile reguli gramaticale am capatat derogare. M-a enervat ideea ei, dar intr-un final are dreptate si copii vor invata sa scrie intai romaneste ca este limba fonetica. Sper ca si copiii nostri sa fie la fel.

Porumbita ma indoiesc ca se intoarce soata, dar am convins-o ca DC are avantaje incontestabile daca nu te implici prea tare si nu ceri sa fie ceva mai bun decat Romania. Prea tarziu pentru ea!

M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

quote:
Originally posted by AC

Porumbita ma indoiesc ca se intoarce soata, dar am convins-o ca DC are avantaje incontestabile daca nu te implici prea tare si nu ceri sa fie ceva mai bun decat Romania. Prea tarziu pentru ea!

M.

dar de ce s-a suparat pe DC?
eu zic sa-ti faci un cont al tau, poate totusi candva o sa revina si o sa fie un talmes balmes in postarile voastre, n-o sa mai stim cine ce a scris.
parerea mea.

Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brindu spune:

AC, nu stiu ce inseamna din punctul tau de vedere nivel rezonabil, dar eu consider ca pe masura ce s-a implicat copilul a inceput sa raspunda mai bine si sa-i rasplateasca eforturile, ceea ce l-a incurajat pe tati si l-a stimulat sa depuna efort in continuare...acum am curaj si sa-i trimit singuri undeva doua zile :))))

cred ca asa cum ai spus si tu, tatii trebuie sa invete pe cont propriu si trebuie sa fie lasati ca sa capete incredere, mai ales daca nu au avut un model de tatic "bun" in familia lor... in conditiile in care vor intr-adevar si relatia cu copiii lor conteaza foarte mult pentru ei.. ceea ce este cazul sotului meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Te-ai gandit vreodata cand s-au stricat relatiile dintre voi. Dupa primul copil, dupa al doilea? Cand s-au stricat relatiile dintre el si copii? Sau n-au fost de la bun inceput relatii bune?

Stii, multe mame-absolut neintentionat-ii indeparteaza pe tati. De bb, ca e copilul mic, mama stie instinctiv ce e mai bine pt. copil, plus ca il alapteaza, deci copilul sta mai mult cu mama, tata nu e prea implicat in cresterea copilului si incet-incet se simte dat la o parte, neglijat. Sotia lui a devenit mama si a uitat ca nu e numai mama ci si sotie, si "amanta" ,ca la urma urmei aparitia unui copil nu trebuie sa duca la destramarea unei familii.

Cand ai iesit cu el ultima oara la un film, la un restaurant? La un teatru sau altundeva? Nu cumva te-ai implicat prea mult cu copii? Nu ii poti lasa si tu cateva zile-un week-end cu bunicii sa mergeti undeva sa va relaxati? Fa tu primul pas. Si nu uita ca pana la urma copii vor pleca de acasa iar tu vei ramane cu sotul tau, cum veti fi atunci singuri in doi?

Nu stiu daca am dreptate, dar am in anturaj cunostinte a caror casnicie a avut mult de suferit mai ales dupa aparitia copiilor cand mamicile neintentionat i-au indepartat pe tatici dedicandu-se exclusiv cresterii copiilor. Practic taticul n-a mai avut loc "in schema".
Sper ca in scurt timp sa ne aduci vesti bune.

Mandy si Krisztián (23.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Mandy,

eu is soata lui AC:):)
Mi-a placut teribil citatul asta. Daca al meu ar gandi asa sigur ne separam demult...

Cand ai iesit cu el ultima oara la un film, la un restaurant? La un teatru sau altundeva? Nu cumva te-ai implicat prea mult cu copii? Nu ii poti lasa si tu cateva zile-un week-end cu bunicii sa mergeti undeva sa va relaxati? Fa tu primul pas. Si nu uita ca pana la urma copii vor pleca de acasa iar tu vei ramane cu sotul tau, cum veti fi atunci singuri in doi?

Ultima oara la film am iesit acum vreo 10 luni, inainte de se naste bebe doi, venise mama si am fost si noi la ce ni s-a parut dragut... Razboiu Stelelor... brrr idei de burticel. In rest ne uitam acasa la filme despre copii si seara picam lati...
La un restaurant... brrr asta-i ceva mai recent. In februarie. dar nu singuri ci cu bebe doi. A fost fun, noroc ca resortul era plin de americani care nu se formalizau la un bebe suparat pe viata si hotarat ca sanii mamei trebuiesc rontaiti azi ca maine poate nu mai sunt! Ce mai a fost "romantic"... bine ca avem simtu umorului:):) si noi si prietenii..

Un weekend? Sa vedem undeva intre implinirea unui an de catre fiica-me si noua sarcina.... am fi putut daca am fi avut cu cine lasa fetita (adica bunici ca ai mei copii cu bona si io in weekend, n-are nici un farmec ca n-am liniste). In rest copii au fost alaptati, adica inseparabili de noi.

La teatru, asta-i veche... de dinainte de tanci:):).

Imi aduc aminte de un post cu ce fac copii unui cuplu... in care io ziceam in rezumat ca-l zgaltaie bine ca sa vada daca e sau nu vreo fisura. In cazul in care cuplul se ocupa de copii...nu bunicii, matusa.... etc. Si nici cu ajutor nu e simplu.

Dar Mandy D-ne iarta-ma, cand m-am maritat n-am facut-o pentru ca ieseam impreuna... sa ne distram. Majoritatea fetelor cred in chestia cu intelegerea, rezonanta... etc. Si cand se trezesc cu copii realizeaza ca multi n-au vazut decat pe cineva alaturi de care era dragut sa fii.

Deci zau ca e aiurea Mandy ce spui tu, sau asa imi pare mie. Fara suparare e viziune de cuplu cu spatele acoperit de altii. Sau de cuplu cu "ler". Nu c-as fi in situatia asta.... dar cum vine asta cei care nu-si permit material distractii sunt condamnati la fara copii sau cu copii si unu trage, altu doarme.

Privind in urma la primul copil am scapat de o separare de facto sau de jure prin simtul umorului si cu putin noroc s-un pic de ajutor aruncat in ultima clipa. A fost si a ramas galusca un pui mic si dificil (de sanatate vorbind) care ne-a adus pe amandoi atunci la limitele noastre intr-un moment in care si la serviciu ni se cerea randament maxim amandorura.

Ca unii care au trecut p-acolo, va uram si voua sa zambiti in viitor ... si trecutul sa para de povestit nepotilor. La unele chestii Micha si si eu suntem incurabili. Scutece si borcanele si rarele biberoane le indura stoic si io constat rezultatul (pe haine, in foame, plansete...uneori si pe pereti::) mai putin stoic. La fel spre disperarea mea avem lista facuta de mine pi computer cu ce consuma copii (firma, produsu.. nu asa oricum ca cine stie cu ce-mi vine omu acasa) desi cumparaturile el le cam face.. dar in rest... suplineste:):):). S-in multe domenii sunt si eu catastrofica.
Si uneori ma surprinde tinand cate o dizertatie peste un cuib de furnici in gradina facultatii ca sa rontaie copilu o banana, ca eu sa pot sa intarzii prinsa de o prostie .
Altfel amandoi copii stiu deja ca-l pot manevra si i se suie-n cap.

Lately, I'm always late, completely disorganized, and usually a mess!
A penny for my thoughts. A dime for my ideas.

Here's penny for your thoughts too, a nickel for your kiss, a dime if you tell me that you truly love me.

Andreea

Mergi la inceput