Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (39)
Raspunsuri - Pagina 9
corap spune:
io-te tratatu meu stiintifico-fantastic despre factorii ce trebuie avuti in vedere cand imbraci copilul sa-l scoti afara:
1. factorii meteo
-temperatura
-vant
-soare/ innorat
-daca ceata
-daca sta sa ploua
2. factorii parinti - casa - obisnuinta
adica daca-l tii in casa la 22 de grade imbracat in costum de ski (exagerez, da' e doar de ilustrare), nu-l scoti afara, la aceeasi temperatura, in tricou.
3. factorul transport
3.1. daca landou -> imbracat mai subtire. in landou nu bate factorul meteo nr. 2 si, in plus, atmosfera se incalzeste de la corpul lui bb, caldura lui ramane in interiorul cosuletului. caciulita mai subtire
3.2. daca carucior descoperit -> imbracat mai gros decat la 3.1.
3.3. daca marsupiu -> si marsupiul (materialul din care e confectionat) tine cald. in plus, ia caldura si de la corpul cangurului. in schimb capsorul e mai in bataia vantului (dak nu e un marsupiu acoperit) - caciulita antivant (eventual cu urchi) si piciorusele stau atarnate - circulatie mai dificila - pantalonei & botosei mai grosi in picioare
3.4. daca brate -> putin mai gros ca la marsupiu - e cel mai expus
iaca m-am dat si io dastapta ... 
ma duc sa ma culc ca ma doare neuronu
c
Gogolos spune:
Corap, esti moooortala cu factorii tai!![]()
![]()
Dar ai dreptate, e o intreaga filozofie cu scosul asta afar.....
cristinamh spune:
citii printre randuri, nu notai date ca nu poci, imi scanez pc=ul preventiv pe toate partile si-mi merg programele in reluare... deci, astept pe mail datele pt tabel.
imi sari in ochi aia cu iaurtul de fructe, io la andrei ori puneam fructe veritabile, ori, asa de moft, puneam piure de fructe din borcanele... numa' ca nu fu nevoie la noi, ca andrei l-a mancat si il mananca si acum gol. i-a placut si cand puneam in el 2-3 lungurite de biscuiti, dar nu e cazul acum la bebelusii nostri...
desi fac un efort sa-mi amintesc, parca totusi nu i-am dat atat de repede iaurt, si nici nu am timp (a se citi nu vad bine de oboseala) sa caut sa vad.
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
meems spune:
Ina, felicitari pentru pasaportul pufoasei. Sper sa te descurci cu transportul in Bucuresti. Eu nu-mi fac griji din-astea ca oraselul meu e un pic mai mare decat un satuc, il strabati dintr-un capat in celalalt in cateva ore. Dar cum noi stam chiar in centru, totul e perfect ![]()
Tania, sa stii mai ca ma simt tare binecuvantata sa am o bebelina care doarme asa bine noaptea! Nu m-a mai trezit noaptea de mai bine de-o luna (Doamne, tine-o tot asa!!!), doarme de seara de la 22 pana dimineata la 6:30-7, alteori si pana aproape de 8! Nu am crezut ca un bebe la 3 luni poate dormi aproape 10 ore fara sa manance, da' uite ca a mea o face de cateva saptamani (ei bine, nu sunt tot timpul 10 ore, dar aproape de 9 tot sunt). E o scumpete de fata! Dar las' ca in curand te va surprinde si Stefanel pe tine si-atunci sa vezi! ![]()
Corap, imi placu tratatu' tau. 
Ina869 spune:
ah, astazi este ziua pacalelilor.
daca eram intr-o stare mai buna de spirit, zau ca va trageam o pacaleala, ceva care sa va amuze. Sper ca anul viitora sa am sansa sa o fac.
Feli, sa traiesti..”ca la Bucuresti!”
Buluci, eu i-am dat pufulinei cereale de orez prima data si dupa ce am terminat cutia am inceput cu cele din grau ( sint mult mai nasoale, au gust de nisip, dar ea le papa). Eu cred ca nu-i nici o problema atita timp cit coppilul tau le accepta. Eu i le-am facut cu apita.
Cora-flora tie nu ti-e frica de anumite “chestii “pe care le poti lua cind te duci la manico-pedico ?
Ca mie mi-a cam frica, chiar daca ma duc. La o adica, daca iau ceva, DF , nici nu am cum sa dovedesc ca am luat de la cosmetica si chiar daca as putea dovedi, cu ce m-ar mai incalzi? De unde stim noi cind si cum sterilizeaza totul? de cind cu sida asta am inceput sa ma duc numai atunci cind am absoluta nevoie. Inainte ma duceam lunar.
Silvia, incepind din seara asta m-am executat cu apa racita, desi la cutiile de la noi nu scrie asa, dar mi se pare logic asa cum ai spus tu.
Lavi, eu am de ales intre Tineretului, Magistrala ( Budapesta) si Iancului, 85% la cea din urma voi locui. Deci am acces la metro la toate.
Mai, cind ma gandesc ca ma voi plimba eu prin Herastrau si Cismigiu mi se furnica pielea de emotie!!!...mai ales ca le va vedea si pufulina mea, chiar daca nu intelege mare lucru.
Meems, felicitari si tie pentru o Rianna dormicioasa.
Da, imi cam fac putine ganduri cu transportul, dar pe linga problemele majore pe care le am pe cap, asta este un fleac.
Mi se pare mie sau baieteii sint cei care fac noaptea alba si fetitele s-au dat pe brazda? Le doresc energie multa si putere sa reziste mamicilor lor.
Am trecut si eu prin asta vreo doua luni si am crezut ca nu se vor mai termina niciodata noptile acela ( desi aveam "experienta" cu noptile albe din sarcina, cind nu puteam dormi, deci practica la greu).
Sincer,ma si vedeam cu pufoasa atirnata de san pina pe la vreun an ( nu ca mi-ar fi parut rau) eram convinsa ca va dormi cu mine in pat pina pe la doi, ca nu va dormi in patutul si camera ei pina pe la 4-5 ani. Bine ca m-am inselat!
Uneori imi este dor sa dorm cu ea (nu dorm dupa-amiaza niciodata fiindca dupa aceea nu pot dormi noaptea, asa ca nu am cum sa ma intind linga ea ).
Cateodata, cind se intimpla sa treaca mai mult de doua ore si stiu ca este super obosita, o iau in brate si adoarme imediat si stau asa, cu ea in brate si cate o ora, doua ( spre disperarea lui George care sta in spatele meu si-mi spune sa o pun in patul ei)numai ca sa o string la piept. Se intimpla foarte rar, ca nu vreau sa devina obisnuinta pentru ea, dar atunci eu sint cea mai fericita fiindca stiu ca va veni o zi cind nu o sa mai stea in brate si o sa suspin dupa zilele de acum.
Eh, cind imi aduc aminte cum stateam juma de noapte sa-i pun suzi in gurita....of, greu, greu, greu! Parca nu mi s-a intimplat mie, atit de indepartate mi se par acele nopti. Este cumplit de frustrant sa nu dormi noaptea.
De aceea simpatizez cu mamicile care nu pot dormi si le imbratisez si le pupicesc si vreau sa le incurajez sa reziste si sa fie convinse ca vor veni in curind nopti in care care vor dormi si ele pe saturate . 

Fetelor, va recomand cd-ul ( caseta) cu acesti tineri, canta nemaipomenit: http://www.italiabest.com/apf4/apf.cgi?Operation=ItemLookup&ItemId=B0007QS4KK&myOperation=Image
si ca de obicei, cind voi va treziti, eu ma duc la nani....![]()

Ina si Rachel
23 noiembrie
Virsta puisorului meu:
http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.(Donald Trump)
lavi02 spune:
Ina
pai am eu sansa sa-mi fii vecina si s-o ratez? Ia sa te conving: din Iancului posibilitatile de transport sunt cele mai nasoale: blocaje in trafic pe bv spre centru iar cu metroul ocolesti o gramada ca a ajungi in centru. Din Tineretului sau Budapesta ajungi unu-doi pe centru, plus ca ai langa tine parc mare de plimbat pufoasa, plus iei metrul direct si imediat ajungi la Cismigiu sau Herastrau. Noi am oscilat intre Tiner. si Iancului cand ne-am luat apart. dar a primat Tineretului pt parc si pt transport. Acuma... daca in tineretului sta soacra
e clara alegerea....
Mei, eu iar cu
: de ce ii dai la doar 4 luni cereale CU GLUTEN? Chiar daca acum le accepta poti sa-i sensibilizezi intestinul si sa aiba probleme mai incolo. Ai orez, porumb si tapioca din care poti sa tot incerci si variezi pana la 6-8 luni!!!!
, iarta-ma pt
dar eu, ca si cu Danonino, daca voi faceti ceva ce mie mi se pare in neregula, va spun. Dupa cum si voi mie, va rog.
corap super tratatul!!! Ai dreptate. Eu as mai adauga un factor: cum e copilul. De ex soacra-mea si cumnata-mea, in afara de vreme caniculara sunt cu sosete in picioare. Si Virgil la fel. Eu - in afara de frig rau - sunt desculta. Imi transpira picioarele si mi-s incomode sosetele. Fetele seamana cu mine - au picioruse calde si le transpira daca sunt infofo.
Tania si lui Nati ii place sa o tin de sub brat si ea sa stea in picioare sau sa mearga. Cred ca intai o sa mearga in picioare, apoi o sa stea in fund 
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
Bubamara spune:
La multi ani, Alexandra Maria si Vlad Andrei! Sa cresteti mari, sanatosi si voinicosi, sa le aduceti multe bucurii mamicutelor voastre!
Raluca si bb Maria (07.12.2005)
dordia2000 spune:
'Neatza mamici!!!
Pischi si Joy sa va traiasca puiutii, sa creasca mari si sanatosi si voi sa va bucurati de ei!!!
Despre imbracat copil (Corap esti mortala) eu il imbrac asa cum ma imbrac si eu. Adica daca au imi iau bluzitza si geaca si pantalon, copilul are body si costumas cu bluza si pantalon. Daca gresesc...sa ma atentionati. Dar pana acum asa am facut si copilul a fost ok.!!
Diana mamica de
Stefan-Cristian
14.11.2005
pischi2003 spune:
Buna dimineata!!!
Sa ne traiasca toti copilasii si sa ne bucuram de ei. 
Si in special astazi ca se sarbatoresc: fii-mea si Vladut Andrei.
Tati a plecat de dimineata la cumparaturi, asa ca suntem singurele. Iar Alex s-a pus pe somn, ca o fetita cuminte ce este
. Da' tati i-a promis un cadou, asa ca asteptam curioase.
Mai, eu nu stiu daca fac bine. Noaptea fiica-mea nu deschide un ochi, dar o aud cum isi suge degetelul. Iar cand mi se pare mie ca turatia la supt e prea mare, deduc ca i-o fi foame si-i bag tzatza, pe care o goleste no comment. Fara sa se trezeasca. Si mai doarme o bucata linistita. Se intampla sa ma trezesc o singura data, sau de 2 ori. Decat s-o aud toata noaptea cum tzoscaie, mai bine ii dau tzatza, papa cat ii trebuie si doarme si ea mai linistita. Sa aud urlete in miez de noapte, m-a ferif D-zeu. Pot sa zic ca e super cumintica.
Mihaela si Alexandra - Maria (01.12.2005)
dordia2000 spune:
Ina superb canta "IL Divo"; eu am gasit 2 albume, are mai multe???? Zi-mi si mie sa le caut!!! Chiar imi plac rau de tot. E un gen de muzica superb!!!
Diana mamica de
Stefan-Cristian
14.11.2005