Mama si Copilul - Capraru
Raspunsuri - Pagina 3
inaioana spune:
quote:
Originally posted by Luizax
Ideea e ca citesti ce vrei si aplici ce vrei, pt. ca nu toate sfaturile sunt universal valabile si nu toti copiii sunt la fel.
Exact, asta mi se pare spre exemplu foarte misto la Spock. Chiar undeva in primele pagini spune ceva de genul : "Lucrul cel mai important pe care am sa vi-l spun este ca nu trebuie sa aplicati cuvant cu cuvant sfaturile din aceasta carte! Fiecare copil e diferit, fiecare parinte e diferit, orice boala sau tulburare de comportament poate evolua diferit de la o persoana la alta.[...]Nu uitati nici un moment ca dvs sunteti cel ce cunoaste mai bine decat oricine altcineva felul de a fi al copilului, oricat de bine pregatit profesional ar fi altcineva."
Acest spirit al cartii mi se pare ceea ce o face cu atat mai valoroasa. Lasand la o parte calitatea ei incontestabila!
Ioana
33 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004) pozici
Androix spune:
Si eu recomad Caprarii. Or fi ei de pe vremea lui pazvante, dar Ina daca ai fi citit-o - desi ma indoiesc - ai fi vazut ca dau exemple si fac comparatii din si intre multi autori recunoscuti international, inclusiv faimosul dr. Spock.
Eu ca mamica la primul bb, va spun ca mi-a folosit, ca e bine s-o ai la indemana. Nu este de luat ca litera de lege, asa cum nu este NIMIC de luat ca litera de lege. Asta pentru ca fiecare copil este unic.
Ce va recomand eu calduros este sa aveti incredere in instinctele voastre si sa folositi orice sursa de informare de care dispuneti ca sa va ghidati, ca sa va faceti o idee si apoi sa puneti in aplicare ceea ce credeti voi ca face bine copilului.
Andreea mamica lui
Filip Stefan
emaaimee spune:
apropos de vremea lui pazvante,Dr.Spock a murit prin 1940 si ceva imi scapa exact anul.si cartea a fost revizuita si adaugita cu vreo 2 decenii mai tarziu maximum.
Cartea fam Capraru cam la fel e vechiuta si ea.
ideea e ca poti sa te inspiri din sfaturile din ambele carti,I guess.si normal ca sa nu le faci biblii nici pe una nici pe alta.si sa tii cont ca medicina a evoluat de atunci si ca sunt multe noi ca de ex:diversificarea mai putin timpurie,etc.
ca kestie,eu nu sunt fan nici Capraru,nici Spock.deh libertatea de opinie.
am zis si eu ceva sa linistesc cumva spiritele

de fetita
cu funditaUite atat suntem de mari
POVESTEA MINUNII
aurelia1278 spune:
Nici eu nu sunt fan Spock, Capraru sau orice alta carte. De fapt, dupa nastere nu prea aveam timp de citit (toate situatiile prin care treceam cu bebe mi se pareau de extrema urgenta
si apelam la pediatra) si nici chef, cand ma lasa bebe mancam, dormeam, ma spalam pe dinti
, faceam dus (maaaare delicatesa). Mama ce le mai rasfoia si-mi transmitea si mie una-alta. Pe urma am devenit experta
, am avut mai mult timp de forumuri si tot pe pediatra am preferat-o ca sursa de informatii autorizata.
Capraru contine si informatii interesante, dar pacatuieste prin vechime, zic eu, prea multe pagini ocupate cu tipuri de lapte praf sau cum sa diluam laptele de vaca, lucruri care nu stiu pe cati intereseaza.
Dr. Spock m-a shocat cand am citit ca bebelusului i se poate da lapte direct de la frigider. Stiu ca sunt cam dusa cu sorcova
, dar asta a fost picatura care a umplut paharul si am aruncat-o in fundul dulapului. Asa o fi la americani, dar eu sunt romanca si cu asta ma mandresc. 
Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69639" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank"> un baietel diabetic de 1 an
carminabulina spune:
Aurelia
, fiind o mamica care nu va putea alapta, pe mine m-au ajutat foarte mult paginile alea cu laptele praf (formula), de aia zic ca fiecare gaseste util sau interesant functie de nevoile personale. 
[poze carmina
intalnire burtici
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png
mari78 spune:
Si eu sunt pro cartea sotilor Capraru, m-a ajutat mult. El mai traieste, are cred in jur de 70 si ceva de ani. Pe finuta mea o "vede" in fiecare luna si e foarte atent si minutios.Inca mai are grija de multi copii, se cunoaste ca i-a placut meseria.
Mari si bebe Teodora