Frumoasa cu produse ale naturii
Raspunsuri - Pagina 2
Ica 1975 spune:
Intereseant subiectul deschis de tine. Vreu sa te rog, daca ai ceva pentru scrub fata/corp sa ne scrii si noua.
Propriile fapte te fac sa fii insemnat sau neinsemnat.
Ica
lavinai spune:
quote:
Originally posted by Ica 1975
Intereseant subiectul deschis de tine. Vreu sa te rog, daca ai ceva pentru scrub fata/corp sa ne scrii si noua.
Ica
da, ar fi si pt mine interesant, ca nu mai stiu ce sa ma fac cu punctele negre si celulele moarte!!
Lavinia: Sotie alintata.....
Nunta noastra (02.07.2005), nepotzica alexia si altele
geba2001 spune:
Multumim frumos, Pietricico, pt sugestiile si efortul tau !!!
Dar eu, vorba aia, tot ca romanul: o reteta pt apa de gura nu ai pe acolo?
Geta
piatra lunii spune:
PEELING SI EXFOLIERE
Indeparteaza celulele moarte.Se creeaza celule noi si creste circulatia sangelui in piele.Ar trebui sa faci asta de 2 ori pe sapt. daca vrei sa aiba un aspect proaspat si curat.Daca pielea ta e sensibila,fa-o numai o data pe saptamana.Daca ai acnee(cosuri) trebuie sa faci peeling care "distruge" biologic, ca de ex. peeling cu fructe.Trebuie sa eviti sa folosesti peeling cu graunte ,intrucat atunci cand masezi circulat pe fata raspandesti multe bacterii si asta poate crea probleme noi ale pielii.
Mierea si lavanda sunt fantastice in retetele de frumusete naturale.
1. Peeling cu ovaz
Fulgii de ovaz indeparteaza celulele moarte, intr/un mod bland.Ovazul e bun contra inflamatiilor.Uleiul de migdale e foarte gras si e bun pt piele uscata, iar jojoba e unul din uleiurile usoare.Acest ulei e cel mai aproape de grasimea pielii.
3-4 lingurite fulgi de ovaz
1-2 lingurite ulei de migdale,jojoba sau masline
1/2 lingurita miere
1 lingurita apa de lavanda
1 lingurita ceai de musetel
Amesteca ingredientele bine, aplica pe fata, maseaza usor pe toata fata.Lasa timp de 5-10 min. Spala bine.
2.Peeling cu fructe
Fructele contin acizi de fructe care exfoliaza.Acest peeling e putin grunjos.Nu e nimic daca fulgii de ovaz si fructele cad,dar ai grija ca toata fata sa fie acoperita.
1/4 grape
1/2 felie ananas proaspat
1-2 lingurite ulei de migdale
1-1/2 mana plina fulgi de ovaz
Amesteca fructele, strecoara sucul.Amesteca uleiul si ovazul cu pulpa fructelor.Vezi ca amestecul sa fie legat.Daca e prea lichid mai poti pune ovaz.Maseaza pe fata, evita zona ochilor.Lasa timp de 5-7 min. Spala bine.
3.Peeling cu rosii
Pot fi folosite si rosii din conserva, dar suntde preferat rosii proaspete si e mai usor de lucrat cu ele.Amestecul e mai usor de pus pe fata.Rosiile au efect de exfoliere.
1 rosie
1/2 dl fulgi de ovaz
2 lingurite miere
2 lingurite iaurt natural
Mixeaza rosia, strecoara sucul.Amesteca cu iaurt,miere si ovaz. Maseaza usor pe piele.Lasa timp de 5-7 min. Spala bine.
PEELING PT CORP
1. Cura sirenei
Sarea de mare contine multe minerale.E important ca sarea sa nu fie albita sau uscata sintetic.Sarea de mare e grunjoasa si colturoasa,de aceea nu trebuie niciodata folosita pt fata. Alege ulei de masline sau migdale intrucat sunt foarte grase.Mierea functioneaza ca liant si are proprietati de vindecare.
1/2 mana plina de sare de mare
2-3 lingurite ulei
2 lingurite miere
Amesteca ingredientele intr/un mixer si mixeaza pana ai o pasta moale. Maseaza bine pe pielea umeda. Lasa timp de 5 min. Spala bine.
2. Peeling cu cafea
NU FOLOSI PT FATA.
Cafeaua e fantastica ca peeling! Uleiul de masline se foloseste ca liant, dar si pt ca e foarte bun hidratant. Mierea e antiseptica si de aceea se gaseste in 90% din aceste retete, intrucat are efect vindecator pt ranile usoare,zgarieturi ale pielii, care pot aparea de la zatul de cafea.
2 dl zat de cafea (foloseste de la o cafea pe care tocmai ai facut-o!)
1/2 lamaie
3-4 ulei de masline
2 lingurite miere
Amesteca ingredientele pana faci o pasta moale.Maseaza bine in pielea umeda.Lasa timp de 5 min.Spala bine apoi.
NB! Nu folosi miere,daca trebuie sa iesi afara la soare- poate crea pigmentarea pielii in contact cu soarele.
daniella4 spune:
Super subiectul!
L-am bagat la favorite sa il tot citesc. Multumim mult
Daniella, mama lu'Alexis
lavinai spune:
Wowwwwwww!!! Super!!
multumesc piatra lunii
Lavinia: Sotie alintata.....
Nunta noastra (02.07.2005), nepotzica alexia si altele
piatra lunii spune:
quote:
Originally posted by geba2001
Multumim frumos, Pietricico, pt sugestiile si efortul tau !!!
Dar eu, vorba aia, tot ca romanul: o reteta pt apa de gura nu ai pe acolo?
Geta
GETA, in carte n-am reteta de apa de gura, dar m-am uitat de internet si am gasit :
Zeama de lamaie + apa se foloseste la clatirea gurii.E dezinfectant, intareste gingiile,albeste dintii, da miros placut gurii.
Sau :
ceai de musetel( 2 lingurite planta sau un pliculet la 1/2 l apa clocotita) + putin bicarbonat de sodiu. E o apa de gura care ajunge 2-3 zile pt o pers. Pt efect racoritor,dezodorizant,reconfortant,poti adauga in ceai si o lingurita sau pliculet de menta.
Sau:
In 2 l apa clocotita adauga o lingura de menta, o lingura de cimbru,o lingura de cimbrisor,o lingura de salvie.Lasa la infuzat 15-30 min., pune intr-o sticla curata. Poti adauga tinctura de propolis daca trebuie tratate afte, gingivite,parodontite sau diverse leziuni bucale (intepaturi,arsuri,zgarieturi). Cantitatea de tinctura de propolis e de 7-10 picaturi la un pahar de apa de gura calduta.Aceasta apa de gura are efect aproximativ 3 zile,dar cel mai bine e sa fie folosita de pe o zi pe alta, pt ca dupa 3 zile va avea doar efect racoritor,dezodorizant. E bine sa se faca 2 portii/ sapt.
Clateste gura timp de 1-2 min.
Foloseste numai dupa periaj cu pasta de dinti si dupa ce ai clatit bine gura cu apa.Nu folosi apa rece,efectul maxim il au clatirile cu apa calduta.
sursa: www.farmaciata.ro
Ica 1975 spune:
Pietricico, multumesc mult !!!!
Noi
Ana-Maria21 spune:
In primul rand vreau sa-ti multumesc Piatra Lunii pentru subiect si retete sunt super.Dar am o intrebare.De unde i-au castravete care sa fie ca la mama la tara?Cand ma duceam in vacanta eu puneam castravete pe fata si imi facea o fata super fina.Dar cand ma intorceam in Bucuresti nu gaseam castravete ca la tara.Adica sunt cu chimicale in ei sau stiu eu cu ce?Ca imi facea pielea uscata.Si deci vreau sa te intreb dupa ce cunosc ca castravetele e fara chimicale?
invidia dezleaga limbile oamenilor asa cum admiratia le amuteste
piatra lunii spune:
quote:
Originally posted by Ana-Maria21
In primul rand vreau sa-ti multumesc Piatra Lunii pentru subiect si retete sunt super.Dar am o intrebare.De unde i-au castravete care sa fie ca la mama la tara?Cand ma duceam in vacanta eu puneam castravete pe fata si imi facea o fata super fina.Dar cand ma intorceam in Bucuresti nu gaseam castravete ca la tara.Adica sunt cu chimicale in ei sau stiu eu cu ce?Ca imi facea pielea uscata.Si deci vreau sa te intreb dupa ce cunosc ca castravetele e fara chimicale?
invidia dezleaga limbile oamenilor asa cum admiratia le amuteste
Fiindca vaz ca nu stai in Ro, ca si mine, eu aici cumpar numai produse ecologice- cu mici exceptii,cand nu gasesc - si deci ma gandesc ca si tu poti gasi in supermarket un departament cu fructe si legume ecologice,organice,bio, cum vrei sa le zici. Trebuie sa scrie pe undeva, pe produse, sau deasupra departamentului cu ecologice, ia vezi! :)