Nazdravani de oct-nov-dec-2003(74)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Dana, welcome back . Am tot intrebat pe rand de tine .. nu stiam ce mai faceti. Andrei e un dulce . Mai pune poze mai noi ... pleeease.

Va las fetele ca maine am examen (ultimul pe anul asta sper) si de miercuri va trebui sa incep sa pregatesc bagajele pt Romania ... , de abia astept, pe 17 ajungem in Bucuresti dupa 2 ani de pribegie.

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel - [b]27.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Hai mai Carmen, ca nu ati chir asa de pribegi. Canada e o tara primitoare. Drum bun si distractie placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

LAura, ar trebui sa nasc la sfarsit de septembrie. Cu putin noroc, bebe iese tot balanta. Luk stie ca mami are un bebe in burtica, e constient de existenta lui. Om vedea mai tarziu cum va reactiona.

Carmen, oare cand au trecut mah ani? Vai, ce repede trece timpul... Bafta la examen.

_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)

www.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=54498" target="_blank">Jurnal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Va multumesc pentru primirea inapoi in echipa.

Am vazut poze cu nazdravanii vostri. Sunt atat de mari, au trecut anii intr-o clipita parca.
Paula, felicitari pentru progresele Alexandrei. Vroiam sa iti spun ca indiferent daca diagnosticul este acelasi, drumul fetitei tale poate fi complet diferit de cel al fetei pe care ai vazut-o. Conteaza atat de mult personalitatea si mai ales, interesul parintilor. Iar la voi e extraordinar cat de mult va ocupati de ea. Sunt convinsa ca totul va fi mult mai bine decat crezi tu in acest moment.

Laura, distractie faina in vacanta. Idee buna sa duci si baby-sitter cu voi Am o curiozitate, daca nu vrei sa imi respunzi e ok. Unde in New Jersey locuiti? Noi am stat in Princeton si aveam biroul in Plainsboro. O zona foarte frumoasa zic eu.

Adriana,motivele intoarcerii sunt strict de natura sentimentala, pur si simplu nu reuseam sa ne desprindem de ceea ce am lasat aici: familie, prieteni. Imi lipseau enorm. Financiar nu exista nici o diferenta, noua ne era foarte bine si aici, dar oricum nu am fi ramas in State nici daca ne era mai greu aici. Asa ca am decis sa ne intoarcem in Cluj Napoca.
L-am dus pe Andrei la gradinitza in State, din pacate in afara de un bye sau good morning nu a prins nimic, desi posibilitate exista dat fiind ca in limba romana prindea din zbor cuvintele si vorbea binisor. Lucrul acesta mie mi-a sugerat ca educatoarele nu se prea ocupau de el, lucru pe care de altfel l-am observat in cateva randuri cand am mers pe la gradinitza(aveau un monitor pe hol de unde puteai urmari activitatea din clasa fara ca educatoarele sa stie). Am dedus ca nefiind vorbitor de engleza au considerat ca degeaba vorbesc cu el ca nu intelege.
Tot cu ocazia gradinitzei din State am patit si noi patzanie a la Isabel, cap spart(de fapt o taietura pana la os), mers la urgenta, cusut. Si daca tot suntem aici, Super mami, nu-ti face griji, cicatricea va fi foarte discreta. Andrei are cam 9 luni de la incident si se vede destul de slabutz. Oricum, mai tarziu se poate indeparta cicatricea daca va avea un complex din cauza ei.

Carmen, mult succes la examen. Si o sedere cat mai placuta in Romania.

Ileana, eu sper la o fetitza pentru tine . Asa ma incurajez eu ca sunt sanse mari sa am si eu una cand va fi vremea. Imi zic: Ciuf are, tu ai, etc si imi fac curaj si eu . Glumesc, sa fie ce vrea Dumnezeu, sanatos sa fie.

M-am lungit o gramada. Se pare ca mi-a lipsit scrisul pe forum.
La noi rutina, rutina si iar rutina.
Dimineata la ora 8 il lasam cu bona, la 5 suntem acasa. Dat de mancare, jucat cu copil, poate iesit in oras sau la plimbare. Seara la 8:30-9 baie, laptele de seara si somn. Si tot asa.
Dar e bine asa. In fiecare zi insa obervam tot mai multe schimbari. O sa va povestesc intr-un alt mesaj perlele Andrei, ne face sa radem intr-una.

Mergi la inceput

Dana, iti dai seama ca si io tot fetita vreau. Voi cand va puneti pe treaba? Hai, poate faci si tu o fata.

_

Mergi la inceput

Ileana, zau ca daca as fi usor iresponsabila l-as face acum... Dar nu pot pentru ca sunt o vaca, dom'le....sau macar un vitel mai grasutz. Serios, am 79 de kg(1.55 inaltime) si imi vine sa ma impusc. As fi nebuna sa ma apuc acum de inca un copil. Pana nu ajung la o greutate cat de cat acceptabila nu ma apuc de inca un bebe. Mi-am propus ca anul asta sa dau jos surplusul si la anul sa facem si noi o fetitza .

Am si eu o intrebare(ziceti si voi, abia am venit inapoi pe forum si ma apuca intrebarile. )
Cum ii determinati sa faca pe olitza? Pe mine ma chinuie rau problema asta pentru ca din toamna vreau sa il dau la o gradinitza si nu o sa il ia daca nu face pe olitza.
Andrei nu vrea sub nici o forma sa stea pe olitza, acum o luna mai facea pisu din cand in cand, asa, cand il convingeam sa stea, acum insa nu vrea sa stea si gata.

Mergi la inceput

Ha, ha, Dana, ma faci sa rad cand intrebi de olitza. Fi-miu sta pe ea... Dar ce folos? El oricum nu cere la oala, dc il punem noi si ii vine, face pipi si kk. Daca nu ii vine sta degeaba pe ea si dupa ce il ridicam, da drumul la pipi in chilotzei. Ori nu constientizeaza momentul cand ii vine sa faca pipi, ori pur si simplu il ignora si face pe el. Si eu am aceeasi problema ca tine. Ce ma fac cu el cand vine vremea de gradi? Ca la noi dureaza situatia asta de vreo 4 luni cred... Si nici o imbunatatire... Nu stiu ce sa mai zic, cert este ca uneori ma umfla rasul vazandu-l ca sta ud si nu il deranjeaza, alteori ma apuca pandaliile pe el. Am incercat tot felul de metode. L-am mituit cu bomboane, cu jucarii noi, cu explicatii de genul ca nu mai avem bani de pampershi , l-am amenintat, etc. Frate, nu vrea si pace... Io ma vait aci de el, dar eu am facut pipi pe mine ziua pana dupa 3 ani. Si noaptea pana pe la 5 ani... Asa ca ce asteptari sa mai am eu la el? Poate fac o fata si am bafta cu ea sa scapam mai repede de pampershi.

Iar de kilograme nu mai zic nimic... Ca si eu am inceput cu oarece surplus sarcina asta.

_

Mergi la inceput

Si eu am incercat santaje si mite, dar nu tine. El ar vrea tare sa mearga la gradinitza si am zis ca asa o sa il conving, nu merge la gradi pana nu face pe olitza. Ti-ai gasit...nici o treaba nu are. Partea proasta este ca dimineata Pampersul e plin de pisu, asa ca nici vorba de control sau alte cele. Si partea si mai proasta este ca atunci cand face kk sta ca purcelul si nu il deranjeaza deloc. Abia cand ii spun ca i se face fundul rosu merge(cu greeeu) la schimbat.

Cu kg daca as avea si eu un oarece surplus, ca sa te citez, nu as mai sta nici o clipa, dar eu am o tona in plus. Te-am vazut eu in poze si stiu eu care e diferenta intre noi doua .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Dana, pai sa nu dai tu un semn de viata cat ai fost aici? Eu stau in Flemington, la 30 de minute de Princeton. Sotul meu are multe lucrari in zona Princeton-Plainsboro. E foarte frumos acolo (si scump)! Vai, ce rau imi pare ca nu ne-am intalnit, daca ziceai ceva te cautam! Multumesc pt urari.

Io va ajut cu idei pt olitza. La vara cand e cald ii luati diaper-ul jos si-i lasati in putza goala, adica le dati niste chilotei. Eu asa am facut cu cel mare, si a mers, si am de gand si cu asta mic la fel. Ca si el e foarte reticent, imi spune ca olitza e pt caca, dar el nu face, evident.

Azi am fost la dr, pt ca i-au iesit niste bubitze rosii, asa ca niste piscaturi. Auziti diagnostic! Urticarie virala. Eram sigura ca iar da vina pe vreun virus. E o urticarie, aia am vazut si eu, care apare si dispare, mai mult pe picioare si brate, acum e , peste o ora-doua nu mai, dar apare in alta parte. Cica sa-i dau antihistaminic daca vreau, din asta fara reteta.

Ileana, o sa ai ajutor draga, Luca va avea trei ani, baiat mare, iti mai aduce un diaper, o crema, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Dana, bine ai revenit. Ma bucur ca ai dat un semn de viata.
Si Laura Takacs ... numai raritati. Imi pare rau de cel mic ca e bolnavior. Sanatate multa. Dar asa e, astia prea dau repede vina ca e virus. Are febra, are diaree, vomita ... e clar ca e virus. Ma innebunesc cu chestia asta.
Ca vorbeati de operatiunea olita. Luca face pishu de cate ori il pun pe olica, dar il pandesc sa nu apuce sa faca in scutec. Cert este ca am incercat figura cu chiloteii si nu a mers. Adica face pipi fara nici o problema in ei.
Intr-o zi stateam la masa si mancam. Luca cu funduletul pe masa manca niste oua ochiuri. La un moment dat il vad ca pune mana la "butonel" si chilotelul era un pic umed, la care eu fug repede pe scari sa-i iau oala si cand ma intorc masa si scaunul plin de pipi. Cica nu le place senzatia de umed de aceea se recomanda chilotel de panza. Daca il las fara nimic, numai ce-l vad ca se cracaneaza, se apleaca un pic in fata si da drumul la jet, spalandu-si mainile in el, of course.
Ce citeam pe la astia prin carti ca cica daca ai apucat sa treci la chilotel de panza sa nu te mai intorci la diaper ca zapacesti copilul.
Eu nu mai stiu de cate ori l-am lasat gol si imi tzarcaia prin toata casa precum un catel.
Dar daca stau de capul lui poate reusim cu numarul unu. Luca de la doi ani nu mai face pishu noaptea. Decat dim. si il pun inainte de culcare pe olica.
La numarul doi nici macar nu visez ca nu e chip. Lui ii trebuie o floare, un scaun, o masa, unde sa se ascunda ca sa se poata screme in liniste. Daca ma duc catre el si il intreb ce face, imi arata aratatorul si-mi spune "du-te, du-te".
Deci mai asteptam un pic.
Eu ieri am fost la control si totul pare bine. Doamne ajuta! Deja am intrat in a 38-a sapt. Bble se misca cand sta in partea stanga, cand sta in partea dreapta, iar eu deja am capatat o obsesie: circulara de cordon. Cum nu mai pup nici un eco imi fac fel de fel de scenarii nasoale.
Asta e. Cum o vrea Dzeu.
Ca ziceati ca am fetita, credeti-ma ca nu cred pana nu vad cu ochii mei ce are puiul intre picioare.
Ieri vorbeam cu una din supraveghetoarele de la sala de sport, si imi spunea ca ea cand s-a nascut (acum 24 de ani) mamei ei i s-a spus ca 100% va avea baiat si a iesit o fata de toata frumusetea.
Bine ca era alta aparatura acum 20 si ceva de ani.
Dar nu mai cumpar nimic pana nu stiu sigur ce am.
Gata, v-am pupat

Ciuf (37+) si Luca (11.11.2003)
http://community.webshots.com/user/ciufuletz

Mergi la inceput