de ce fug copiii de acasa?
Raspunsuri - Pagina 2
lorelei_19 spune:
teribilismul varstei. si eu la perioada adolescentei multe trasnai am mai facut. astazi exista tentatia - pleci in occident, castigi bani multzi si cuceresti intreaga lume. nu prea ii iei in serios pe adulti, si nici nu mai ai rabdare sa-ti termini scoala. la varsta mea nu exista tentatia occidentului, asha mi-am terminat si io studiile
"Unde exista dragoste, exista si Dumnezeu" - Tolstoi
oanademunck spune:
Buna
Imi pare rau ca nu ai mentionat si varsta varului tau pentru ca sunt diverse cauze care determina 'fugitul de acasa' una dintre ele fiind chiar varsta persoanei. Sunt copiii care fug de mici si in mod repetat de acasa dar nu pare a fi cazul in situatia data. Sunt unii care fug de casa din cauza situatiei financiare(prea putin sau si mult prea mult, are de toate, crede ca este in siguranta peste tot si ca isi permite orice).Unii fug de acasa pentru a cunoaste 'placerea'in diversele ei sensuri(fizica , finaniciara etc) Sunt adolescenti cu un Eu slab, sensibil care se simt dominati de parinti sau care sunt atrasi de prietenii din jur pentru a demonstra un comportament deviant(ziceai ca a plecat in gasca).Abuzul sexual este o alta cauza principala (1 din 3 abuzati sexual-n neaparat de membri ai familiei- pleaca de acasa). fugitul de acsa este o modalitate-macar temporara-a persoanei de a se elibera de situatii intolerabili.
De ce mi-e mie putin frica-poate e si defect profesional-este ca nu cumva sa fi plecat printr-o retea-eu am lucrat cu repatriatii romani de prin europa prinsi la cersit furat prostituat etc si sunt anumite retele care actioneaza mai ales in Spania si Italia (nu intru in alte amanunte) Insa cred ca ar fi bine ca familia sa se intereseze putin cum a plecat (daca intr-adevar a plecat pt ca a vrut sau...). Daca este si cel mai mic semn
care va pune pe ganduri cel mai bine este sa luati legatura cu cineva de la politia de Frontiera-combaterea crimei organizate-suna pompos dar sunt oameni tare de treaba.
tine-ma te rog la curent
adrienne12 spune:
Incep sa cred ca timpeniile lui fiu-meu sint inofensive. Totusi voi cele care va mai amintiti din adolescenta, ziceti-mi si mie de ce nu face curat in camera lui si cum sa-l determin sa faca?Ramin la parerea mea ca teoria e una si cind sintem pusi in fata adolescentilor nostri e cu totul altceva...Asa cum spunea directorul liceului lui fiu-meu: ei sint la virsta la care isi iau zborul dar parca se proptesc cu picioarele in pieptul nostru sa faca asta... doare f. tare
sinzi_ana spune:
Am vazut o emisiune pe discovery...in care asta era subiectul....adolescentii ca fiind alta specie...
Au descoperit ca adolescentii cand reactioneaza isi folosesc o alta zona a creierului decat adulti...(nu mai stiu exact cum se numea, dar imi aduc aminte ca controleaza instinctele) si din cauza asta nu gandesc ca un adult...
Deci e o teorie demonstrata...sunt diferiti!!!!
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
David