deficit de atentie?

deficit de atentie? | Autor: monjum06

Link direct la acest mesaj

fetita mea de 2 ani si 11 luni este extrem de vioaie, inteligenta (stie tot alfabetul, poezii, cantecele, 10 cuvinte in engleza) si este un copil nemaipomenit. Dar am doua probleme:
1. nu imi acorda nici o atentie decat daca repet o intrebare sau rugaminte de 4,5 ori, altei persoane nici atunci, si
2. e innebunita dupa copii, in parc la mall-uri, spectacole, dar sa se joace cu mama? langa ei, dar cu mama.

e oare vreo problema, sau se va corecta mergand la gradinita?

multumesc mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Draga monjum06,

si baietelul meu este la fel, la 2 ani si 6 luni. Il duce mintea la toate nebuniile, face tot felul de corelatii, are o memorie de elefantel...totul pana la concentrare. Daca incerc sa ma joc cu el "constructi" in doua minute se plictiseste si trece la alt joc. Cat despre jocul cu mama si copii si el face la fel.
Si eu m-am gandit la o eventuala problema insa am realizat ca sunt eu prea exigenta. Sunt pui, au o lume a lor pe care nu reusim de multe ori sa o intelegem si viseaza tot timpul. Cred ca nu trebuie sa iti faci griji, este inca micuta si daca stie atat de multe lucruri, este vioaie...de ce sa iti faci griji. Toate la timpul lor! Cat despre jocul cu mama si copii, cred ca sunt timizi si cu mama se simt protejati.Gradinita va schimba multe, se vor concentra mai mult, vor fi mai ordonati pana atunci este bine sa ii ajutam sa invete cat mai multe insa in ritmul lor!

Anca si Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Nu ai pus titlul corect...
Fetita ta e cat se poate de normala pt varsta ei..
Eu am deficit de atentie, si diagnosticul se pune mult mai tarziu ...
La mine se manifesta asa: nu ma pot concentra cand trebuie sa invat ceva mai mult de 5 minunte, apoi trebuie sa fac o pauza destul de mare ca sa ma pot apuca din nou, sar destul de repede de la una la alta, ma apuc de ceva si nu apuc sa termin ca incep altceva, uit repede ceea ce nu ma intereseaza, desi ar fi important sa tin minte...si memorez orice amanunt care nu pare important, dar mie mi se pare semnificativ...
Si multe altele...
Adica fac lucuri ca un copil de 2 ani

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Subscriu la ce a scris sanzi-ana; nu este nici o problema de atentie care sa reiasa din ce ai scris tu.
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monjum06 spune:

va multumesc mult
sunteti niste dragute

monica si gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Intr-adevar, si eu cred ca fetita e foarte normala pentru varsta ei !
In plus, e normal sa nu vrea sa se joace cu alti copii inca, deoarece inca NU STIE cum, mai ales daca tu, mamica ei, esti in preajma.
Eu zic sa continui sa te joci cu ea langa copii, incet-incet o sa invete si sa interactioneze cu copiii.
F. important e sa nu o fortezi si sa prinda teama de respingere, sa creada ca tu o obligi sa se joace cu ei ca sa nu stea cu tine(ca mai mult ca sigur asta va crede !).

Sanzi_ana, din ce spui tu,desi sunt off-topic, am senzatia ca si eu sufar de acest deficit, ca m-ai descris perfect.
Unde ai fost diagnosticata Ai idee unde pot merge sa ma "caut" si eu de asta ?

Ana

Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Monjum, ipoteza mea ar fi ca fetita ta poate avea un atasament ambivalent. Adica uneori e f dependenta, alteori de ignora dar nu din deficit de atentie.

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Durerea este inevitabila dar suferinta este optionala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Anna, am fost diagnosticata cand eram in generala...hihihihi...
Pentru ca nu dadeam randament la invatatura desi ai mei parinti, ambii intelectuali nu stiau saracii cate meditatii sa imi mai strecoare...
Cand si-au dat seama de pb...au abordat altfel problema...si uite asa...am ajuns sa fac si 2 facultati (care oricum acum nu imi mai folosesc la nimic)

Nu stiu daca mai conteaza deficitul de atentie cand esti adult...caci nu prea mai ai ce sa inveti...haha...

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Principesa, sinzi_ana, daca nu va superati, cum au abordat problema sau cum ar trebui abordata ??? In tot ce a scris sinzi_ana parca vorbeste de mine, doar ca problema pare sa se agraveze cu timpul. Pe mine ma termina faze de genul: nu tin minte cum ii cheama pe colegi, dar le tin minte nr de tel sau data nasterii.

monjum06, scuza-ma ca m-am bagat peste subiectul tau.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monjum06 spune:

cred ca la noi maturii, e mai explicabil.. oboseala, stresul, serviciul, casa, sotul, examene samd.
si mie imi reproseaza sotul ca vorbeste cu mine si nu ii raspund (da' chiar nu aud ce zice) dar daca ar zice o prostie ma supar imediat (pe aia o aud).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

CristinaT, la ce problema te referi? La cea a imperfectiunii umane si implicit a imperfectiunii atentiei probabil in urma lipsei de motivatie?

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Durerea este inevitabila dar suferinta este optionala

Mergi la inceput