Oare de ce?

Hello everyone!
Nici nu stiu cum sa descriu situatia, mi se pare ca e f neplacut si chiar inexplicabil
E vorba de un cuplu pe care as vrea sa-l ajut si nu stiu cum, imi sunt niste persoane f apropiate si sunt intr-o stuatie destul de critica adica ei nu se inteleg, din n motive si s-a ajuns la divort pentru a 2-a oara..prima data el a cerut divortul si cand a fost prima infatisare nu s-au prezentat nici unul dintre ei hotarand sa treaca peste si sa se impace, ea spunandu-i sa-i mai dea o sansa, sa o ierte. Acum el s-a dus si a bagat divortul din nou, ea cand a primit citatia a rupt imediat hartiala fel ca prima data, a facut o criza de nervi pt ca ea nu vrea sa divorteze Ce nu inteleg eu este cum daca un barbat nu te mai vrea tu continui sa te agati asa de el?? Si mai ales daca nici ei nu-i place de el?
Raspunsuri

addinel spune:
pai tu in ce fel ai vrea sa ii ajuti? sa ii convingi sa nu divorteze, sa o faci pe ea sa accepte ca lui nu-i place de ea, sa il faci pe el sa inteleaga ca ea e o tipa de treaba? sau din contra, sa ii faci sa se desparta si sa termine cu joaca de-a divortul?
cred ca trebuie mai multe detalii...
nunta mea

Elise spune:
daca intrebarile erau astea:
quote:
Ce nu inteleg eu este cum daca un barbat nu te mai vrea tu continui sa te agati asa de el?? Si mai ales daca nici ei nu-i place de el?
Da, poti sa continui sa te agatzi de cineva, cit timp nu esti ferm convins ca omu' ala nu te mai vrea si c'est.
Poate ca ea, singura, nu realizeaza realitatea si se agatza aiurea.
Sau poate ca asta e jocu' pe care il fac amindoi.
N-ai de unde sa stii ce e la ei in casa.
Sint cupluri care se cearta, divorteaza, se impaca, se casatoresc, iar se cearta, iar divorteaza, iar se impaca, iar revin....
Vezi Bahmutzeanu' & co.
Asta e stilu' lor de viata, si cel mai bine e sa nu te amesteci.
Elise

martha78 spune:
Da, poate ca am dat prea putine detalii..
Ei de mult timp nu mai sunt ca un cuplu, din toate punctele de vedere, cand el sta acasa ea pleaca sau invers, isi vorbesc urat, ea nu-i suporta pe parintii lui si ii spune asta de cate ori are chef si in cel mai urat fel posibil..
Nu stiu ce ar trebui facut, caci au incercat de multe ori sa o i-a de la capat, sa fie bine, dar nu a fost sa fie
Eu nu vreau sa-l conving pe el sa divorteze pt ce el e hotarat si vrea sa merga pana la capat de data asta, dar ea nu vrea si nici sa traiasca separat pana la pronuntarea divortului nu vrea, ceea ce nu e deloc placut mai ales ca ea e de nerecunoscut..sparge, tranteste, vorbeste urat..

florinutza26 spune:
Martha draguto,nu te supara...nu cumva tu sti cealalta femeie si il vrei pentru tine?

Elise spune:
Tu esti prietena de familie?
Sau prietena cu el?
Sau cu ea?
pentru ca pari oarecum subiectiva....
Whatever.
admitem ca nu vrei sa raspunzi.
Parerea mea e ca, indiferent daca EA vrea sau nu, EL poate sa plece daca nu-i mai convine.
Poate sa si divorteze daca nu-i mai convine.
E o copilarie sa crezi ca o femeie poate tine un barbat LEGAT de piciorul patului.
Daca n-a plecat inca, si sustine ca din cauza EI, minte.
N-a plecat pentru ca nu vrea EL.
Nu vrea inca.
Sau nu o sa vrea niciodata.
In pofida a ceea ce pretinde, faptul ca EL mai e langa ea demonstreaza ca EL mai are oarece asteptari de la casnicia respectiva.
Altfel ar fi out.
Cu sau fara haine.
Asta e parerea mea.
Elise

cristiama spune:
O sa-ti raspund cu sftul unui psiholog care mie mi se pare f intelept:
Ca sa dai sfaturi trebuiesc indeplinite 3 premize:
1. Sa ti se ceara sfatul respectiv
2. Sa ai competenta necesara
3. Sa fii ierarhic superior ( nu neaparat sef, mai in varsta, mai intelept, cu mai multa experienta)
Or mie mi se pare ca:
1. Nu ti-a cerut nimeni sfatul
2. Esti psiholog, preot, etc?
3. Esti mai inteleapta, batrana cu multa experienta de viata?
NU? Atunci nu te baga!
Ce vei reusi sa faci va fi, probabil, sa strici relatia cu persoana respectiva sot/sotie mai ales daca ei se impaca pana la urma.

SunSmile spune:
Draga mea,
Eu incerc sa stau deoparte la genul acesta de subiecte, dar acum...nah
Daca le esti prietena, atunci ramai langa ei si fii prietena lor. Daca vreodata ti se va cere sfatul, ofera-l. Dar pana atunci nu te baga. Intr-o relatie/ casnicie numai cei doi stiu ce este cu adevarat intre ei si sunt singurii in masura sa ia decizii.
O buna prietena poti fi si doar fiind "acolo" pentru ei...fara cuvinte, fara sfaturi, fara nimic....
Succes!
Milioane de inimi - 2 culori, o întreaga natiune - o singură iubire,58 de ani de glorie - legenda trebuie să continue!
7 MAI 1986-SEVILLA
10 MAI 2006-Eindhoven
CAMPIONII, CAMPIONII, OLE, OLE, OLEEE

Elise spune:
cristiama... ai dreptate, intr-un fel.
Dar eu am intilnit multi oameni de la care am avut ce sa invat si nu erau nici mai batrini, nici psihologi, nici preoti.
N-as sfatui pe nimeni sa nu deschida gura daca n-are "competenta" necesara - poate ii sint prieteni, si chiar o preocupa ce se intimpla cu ei. Sau macar cu unul dintre ei.
Elise

tanita spune:
quote:
Originally posted by SunSmile
Draga mea,
Eu incerc sa stau deoparte la genul acesta de subiecte, dar acum...nah
Daca le esti prietena, atunci ramai langa ei si fii prietena lor. Daca vreodata ti se va cere sfatul, ofera-l. Dar pana atunci nu te baga. Intr-o relatie/ casnicie numai cei doi stiu ce este cu adevarat intre ei si sunt singurii in masura sa ia decizii.
O buna prietena poti fi si doar fiind "acolo" pentru ei...fara cuvinte, fara sfaturi, fara nimic....
Succes!
Milioane de inimi - 2 culori, o întreaga natiune - o singură iubire,58 de ani de glorie - legenda trebuie să continue!
7 MAI 1986-SEVILLA
10 MAI 2006-Eindhoven
CAMPIONII, CAMPIONII, OLE, OLE, OLEEE
Sper sa nu supare pe nimeni interventia mea, dar ai foarte mare dreptate. Prieteniile adevarate au de cele mai multe ori la baza compromisuri tacite de ambele parti. Unul dintre acestea, probabil si cel mai important, este toleranta.