Mamici de mai-iunie 2006 (58)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

Carmina poate ne pune LYLY poze cu caruciorul ei, asta, bineinteles dupa petrecerea de azi!DISTRACTIE PLACUTA TUTUROR FETELOR CARE MERG AZI LA ZIUA SCUMPEI NOASTRE LYLY, IAR TIE LYLY INCA O DATA LA MULTI ANI!!! SI PETRECERE FRUMOASA!! io 35+ cu Seby Poze mami si bebe
Poze noi burtica 32sapt si lucruri Seby Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Zax,
Tin pumnii sa fie liniste pana la termen!! Bine ca a trecut prioada mai grea...

Carmina,
stiam io ca doooooooormi..ca ma uitam la numele tau si ma lua cu somn!

Ama,
Bravo, felicitari ca te--i hotarat in sfarsit asupra carutului!Sa fie Seby fericit in el!

Lya,
eu am VSH/1h - 60 mm si VSH/2h 76 mm. Nayel mi-a spus ca sunt valori prea mari chiar si pt sarcina, plus ca proteina C reactiva mare (12) indica o infectie. Eu banuiesc ca e din cauza unei infectii dentare mai vechi . De altfel am fost la medic prin luna a 6 a, dar mi-a zis ca fara radiografie nu are ce sa imi faca si deci m-am intors acasa. Lui Nayel i-a sarit un pic mustarul cand i-am povestit faza ... "cum e posibil sa nu va faca nimik" si mi-a dat antibitocul de care iti povesteam. Seara i-am povestit doctoritzei de familie, care mi-a spus ca din punctul ei de vedere rovamycine e un tratament gen " hai sa tragem cu tunul in muste" adica nejustificat de puternic.

Magg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1702 spune:

Lacramioara

La multi ani fericiti!

inaioana multumesc!

azi am fost la analize si vineri dimineata am rezultatele...
am o rugaminte la tine! nu am gasit numarul lui de telefon...am gasit numarul de la cabinet pe care mi l-a lasat luana si adresa de la cabinet...dar numarul lui nu am reusit sa-l descopar! te rog mult, poti sa mi-l dai din nou?

va mai ver o data ajutorul...mie mi-a zis dr. nayel ca am contractii si ca trebuie sa iau gynipral 1/2 pastila pe zi si buscopan supozitoare cred ca 1/zi...am fost asa de stresata si nu sunt foarte sigura ca zic bine ce zic...iar ce a scris elpe reteta nu se prea intelege...am fost la mai multe farmacii pana cineva a dedus ce scrie acolo...problema e ca nimeni nu intelegea despre ce supozitoare este vorba...au dedus ca buscopan (cred ca a mancat o litera...)...
anyway, toti mi-au zis ca buscopan nu se gaseste si ca e acelasi lucru cu scobutil...aveti idee daca asa e? a mai luat cineva?
poate mai are cineva tratament ca al meu si ma ajuta...cat despre gynipral, intrebarea mea e urmatoare: cand e mai bine sa iau pastila? dimineata, seara (dupa ce am mancat sau nu)....eu am mai luat prost si mi-a fost rau (alte pastile)...help!
multumesc de ajutor!

Mergi la inceput

Gynipralul ia-l pe sferturi, adica rupe jumatatea de pastila in doua. Pastreaza-ti sfertul mai mare pt perioada zilei in care stii ca simti contractiile mai puternic (de exemplu, la mine e seara).
Scopantilul e f des utilizat pt contractii, de celalat nu am auzit, din pacate. Io zic sa-l suni pe el si gata.
pup,
Magg

Mergi la inceput

Dilaural,
sper sa nu zic o mare prostie, dar io stiu asa:

se aduna salariile brute pe ultimele 6 luni, le impart la 6, le inmultesc cu 85, le impart la 100 si imi da suma pe care trebuie sa o iau

acuma, nu-s nici HR si nici contabil, poate se baga cineva care stie exact formula de calcul...Am intrebat-o pe cumnata mea, care e economist si imi zice maine, la ora asta nu avea chef
Magg

Mergi la inceput

magghyc tie ti s-a facut rau de la gynipral? si....eu nu m-am prins cand am contractii...stiu definitia...dar nu-mi dau seama...cat despre scopantil am gasit pe internet un fel de dictionar si era tot una cu buscopan...tu zici sa iau cate un sfert? adica dimineata si seara? auzi, dar cat de grav crezi ca e daca mi-a dat tratamentul asta?

Mergi la inceput

Mey dilaural,
Cica nu-i asa (imi zice o amica) cica in calculul meu mai exista o etapa - cu impartirea la nr de zile lucratoare din luna..Asa ca io...ma retrag, ca zic prostii
Daca pana maine nu apar interventii profesioniste, iti dau copy la ce o sa imi zica a mea cumnata...
Magg

Mergi la inceput

magghyc are dreptate...asa se calculeaza...se face media salariilor pe ultimele 6 luni....si apoi se face 85% din valoare...ar putea parea ca da acelasi salariu...diferenta e urmatoarea: la calculul asta intra si bonusurile/primele din cele 6 luni...si asa iese un salariu mai mare...deci 85% de cele mai multe ori inseamna mai mult...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dilaural spune:

quote:
Originally posted by magghyc

Dilaural,
sper sa nu zic o mare prostie, dar io stiu asa:

se aduna salariile brute pe ultimele 6 luni, le impart la 6, le inmultesc cu 85, le impart la 100 si imi da suma pe care trebuie sa o iau

acuma, nu-s nici HR si nici contabil, poate se baga cineva care stie exact formula de calcul...Am intrebat-o pe cumnata mea, care e economist si imi zice maine, la ora asta nu avea chef
Magg

Mag... saru-mana! Si eu stiam tot asa. Si cum la mine nu au existat fluctuatii in salariul brut, asta inseamna ca 85% din brutul meu este mai mare decat netul pe care il iau acum.
Astia de la HR la mine ne ofera posibilitatea ca pe parcursul celor 4 luni ale concediului de maternitate (cele 126 zile) sau ultimele 2 luni din el si primele 2 din CIC sa-mi compenseze diferenta intre ultimul net luat la serviciu si suma legala la care am dreptul.
Pai, ma scuzi, dar daca iau 85% din brut chiar nu mai au ce sa-mi compenseze ca inseamna ca iau mai mult ca ultimul net... asa este? In schimb, daca imi compenseaza 2 luni din CIC aia e alta treaba ... aia imi convine!
Sau m-am tampit eu naibii de tot... ca nu mai inteleg nimic...!

Daca stie cineva si ma poate lamuri ii multumesc din suflet!

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060619/dt/7/k/ce22/preg.png

Dilaural 28+ cu Andreea Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

Dilaural, intr-adevar, asa e, iei 85% din media pe ultimele 6 luni. daca ar vrea sa-ti compenseze ar insemna sa aduci tu bani de acasa... singura varianta avantajoasa ar fi sa iti compenseze din cic, in cazul in care salariul tau net e mai mare decat 85%din salariul mediu pe economie.
vezi ca m-am uitat la coltul juridic si orice mama are dreptul, cu ocazia nasterii, la un salariu in plus!!! vezi codul unic al muncii pe 2005 si 2006, art. 51, litera C si articolul 100 (unde scrie clar ca acest cod al muncii este valabil pentru orice anajator/angajat din romania.
sa-mi spui daca ii lamuresti cu asta, citeste si tu subiectul de la juridic!

Luana si Hora

Hora Lucia
Lisboa 2005

Mergi la inceput