Reteta turta de malai
O aveti cumva pe undeva, ascunsa?
Am cautat pe net si nu am gasit decit o chestie facuta de pescari, momeala la pesti :(
Toulouse, la ville rose
Raspunsuri
tuchi spune:
daca te referi la "malai dulce" facut cu faina de malai si iaurt sau lapte batut am reteta. o scriu cu placere, doar da un semn.
chatonel spune:
tuchi, io nu mai stiu exact cum era, parca nu era dulce ce mincam cind eram copil... era in mod sigur facuta cu malai si apoi pusa la cuptor, avea o coaja groasa si buna, asta e tot ce imi amintesc.
Asa ca da-mi, rogu-te reteta pe care o ai, poate asta este... multumesc.
Toulouse, la ville rose
babirusa spune:
am si eu o reteta de malai:
ingrediente:
iaurt
zahar
faina de malai
1 lingurita bicarbonat
1 lingura ulei
zahar vanilat
putina sare
preparare:
Masurile la zahar si faina sunt in functie de cat iaurt vrei sa pui. In iaurt se pune sare, zahar, cat vrei sa fie de dulce, apoi se adauga faina de malai pana devine ca o crema groasa. Se stinge bicarbonatul cu lamaie, se adauga uleiul si se omogenizeaza. Se toarna intr-o forma unsa cu ulei iar deasupra se presara zahar si zahar vanilat. Se coace la foc potrivit pana se rumeneste si face crusta.
babirusa si
Alexandra(14 oct.2004)
babirusa spune:
inca una,
malai cu cocos
ingrediente:
2 cani zahar
4 cani lapte
1 cana branza vaci
2 cani faina de malai
2 linguri faina alba
2 linguri margarina
4 oua
1 lingurita praf de copt
1 lingurita seminte marar
-------------------------
cocos
1 zahar vanilat
preparare:
1. Se amesteca toate, cu mixerul, pana se omogenizeaza (in afara de cocos si zahar vanilat).
2. Se toarna intr-o forma tapetata, se presara cu zahar vanilat si se coace ~30 min la foc mediu.
3. Dupa ce s-a racit putin se presara cocos.
babirusa si
Alexandra(14 oct.2004)
tuchi spune:
reteta mamei e asa: 2x800 gr iaurt (nu degresat), jumatate cana ulei, 1 ou, bicarbonat, un virf de cutit cu sare, zahar dupa gust, malai cit sa se faca un gris subtire. se amesteca toate si se da la cuptor la fos potrivit (ca pt cozonac) pina se coace.
malai se pune in functie de cit de sec sau de putin sec vrei sa iasa. tb incercat pt ca difera in functie de faina de malai si de iaurt. eu zic sa incerci cu jumatae de cantitate (eu asa fac la toate retetele) si apreciezi atunci.
si mai am o reteta: o cana faina alba, o cana malai, o jumatate cana iaurt, o jumatate cana zahar, o jumatate cana ulei, 1 ou, bicarbonat si sare. se amesteca si se baga la cuptor.
sper sa-ti foloseasca iar pt intrebari experta (mama) e aici, la un pas de mine, oricind cer lamuriri.
babirusa spune:
tuchi, si eu sunt din Cluj
si chiar ieri am facut malai 
babirusa si
Alexandra(14 oct.2004)
Darria spune:
Dar malaiul de post cum se face? Stiu ca facea bunica, il mai facea si cu morcov dar nu stiu cum.
tuchi spune:
chatonel, clujeanco! ![]()
![]()
, ti-am zimbit!
asa va sa zica, si ti-a iesit macar?
dupa care reteta?