Visul meu...

M-am gandit muuuuuuuult inainte sa postez, dar am mare nevoie de voi; sunt cu sotul meu de trei ani; acum 5 ani jumate am cunoscut pe cineva, una barbat extraordinar; desi m-a inselat si ne-am despartit (am aflat ca m-a inselat DUPA ce ne-am despartit) eu nu pot sa nu ma gandesc la el; desi imi iubesc sotul, e o altfel de iubire; acum vreo 2-3 saptamanai am avut un vis: il vedeam in masina cu alta si mami (Dumnezeu sa o odihneasca) ma intreba ce fac si eu i-am raspuns: "Ce sa fac? Stau aici si ma uit cum barbatul vietii mele pleaca cu alta si nu fac nimic sa-l opresc..." Visul ala mi-a ramas in minte, ma obsedeaza... o fi el, oare 'barbatul vietii mele'? O sa-l mai vad vreodata? Acum cateva luni mi-a scris, mi-a spus ca se gandeste la mine tot timpul, ca inca ma iubeste, dar ca inca e cu ea... ca ea nu stie ca el imi scrie, ca nu i-ar conveni, dar el oricum vrea, are nevoie sa stie ca mi-e bine... cum mi-l scot din minte? Cum mi-l scot din suflet? Desi imi iubesc sotul, el totusi, va avea intotdeauna un loc fff special in inima mea... As vrea sa-l mai vad, macar o data in viata, as vrea sa ma mai tina in brate, doar un minut, apoi as putea muri fericita, dar stiu ca sansele de a ne revedea vreodata sunt fffff mici... eu sunt in Canada, el e in America de Sud.
Raspunsuri

michelle7 spune:
mai nadia, de ce te legi la cap fara sa te doara. am mai citit posturi de-ale tale ,ai un sot bun, care te iubeste. iubirea aia pt care merita sa lasi tot nu exista. adica poti fi fericita cu omul ala daca te inseala din nou???? daca n-ar lucra si l-ai tine tu?????? (dau un exemplu doar)
Acum nu vreau sa fiu carcotasa dar in Canada e mai bine decat in tarile latine. Esti sigura ca nu sunt si mici interese din partea lui????ca femeie casatorita , stii cred ,ca o casnicie are nevoie de muuuult mai multe lucruri decat iubire, ca sa functioneze pe termen lung.

Dandush spune:
Buna ! Cred ca usor nu iti este atata timp cat te framanta ceva....si mai ales MAMA (Dumnezeu s-o ierte) ta a fost partasa cumva la toata chestia asta care te-a bulversat.
Inteleg ca tu inca mai tii legatura cu fostul tau prieten; ooookay....dar pana sa visezi asta ce simteai? Logic ca te mai gandeai din cand in cand la el, dar cred eu ca daca esti suficient de fericita cu sotul tau, si nu numai pt. ca tu il iubesti(ca nu doar in asta consta fericirea) , nu ar trebui sa incepi sa " bati campii". Daca ai avea o casnicie aproape distrusa, poate il poti privi (visul) ca pe un semn. Destinul si timpul le rezolva pe toate. Fruntea sus si incearca sa pretuiesti ce ai acum.
Scuze daca nu prea ai inteles ce am vrut sa spun, dar la ora asta(2:15am) creierul meu a tras pe dreapta-- sau pe stanga, ca asa e in Japonia.
D.
If u wanna c the rainbow,u have to put up with the rain.

daniela_b spune:
quote:
Originally posted by michelle7
mai nadia, de ce te legi la cap fara sa te doara. am mai citit posturi de-ale tale ,ai un sot bun, care te iubeste. iubirea aia pt care merita sa lasi tot nu exista. adica poti fi fericita cu omul ala daca te inseala din nou???? daca n-ar lucra si l-ai tine tu?????? (dau un exemplu doar)
Acum nu vreau sa fiu carcotasa dar in Canada e mai bine decat in tarile latine. Esti sigura ca nu sunt si mici interese din partea lui????ca femeie casatorita , stii cred ,ca o casnicie are nevoie de muuuult mai multe lucruri decat iubire, ca sa functioneze pe termen lung.
"Subscriu in totalitate!"
Nadia, nu exista motive sa-ti tulburi echilibrul pe care inteleg ca il ai.
Nu te lasa prada unor amintiri doar de dragul lor, a amintirilor. Exista atitea necunoscute in oricare alta relatie...in mod sigur ar exista si-n asta, ipotetic vorbind.
E o mare diferenta intre dragostea tuburatoare cu "un prieten" de dinaintea casatoriei si dragostea construibila dintre tine si barbatul caruia i-ai spus DA, la bine si la rau.
Bineinteles ca nu e nevoie sa ramii tintuit intr-o relatie care-ti aduce prejudicii.
De aceea, fa o retrospectiva si intreaba-te: merita sa renunt la ce am pentru ceva ce nu stiu sigur daca voi avea?
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

michelle7 spune:
Nadia. daca ai fi acum din nou cu el iti garantez ca gesturile lui de afectiune nu vor mai avea acelasi efect. Chiar daca el e acelasi tu esti alta. O mangaiere mincinoasa nu e acelasi lucru cu mangaierea unui om cu care esti trup si suflet. Nu mai poti sa te pierzi in ochii lui sau in bratele lui. Faptul ca tu simti ceva acum e pt ca, atunci cand nu esti implinita 100% visezi la ce ai vrea tu ca EL sa fie ( EL care intamplator are chipul fostului ) . Eu am o fantezie tampita. Cand ma cert cu sotul meu , visez ca el ma paraseste ( asta ca sa nu ma simt vinovata si sa nu-mi pot trai viata) si cunosc un barbat care e exact cum vreau eu. In trecut avem aceesi fantezie dar faceam greseala sa -i atribui chipul unui anumit ex. in timp am realizat ca de fapt eu ma gandesc la ex tocmai pt ca-i atribui calitati pe care nu le are si implicit ii dau o putere si un control pe care el nu le are.
PS Acum am terminat de citit mesajul tau. Daca esti atat de neimplinita Nadia, trebuie sa faci ceva sa-ti schimbi tu viata daca el nu se schimba !!! daca nu esti casatorita lucrurile se simplifica mult, stii bine. Oricum daca stai numai in casa si-l astepti, n-o sa apara acel CEVA care sa-ti schimbe viata in bine . Eu zic sa nu te agati cu disperare de fiecare gest al prietenului tau. Cand ceva nu merge nu merge si pace... Greseala pe care o faci tu , o fac muuuulte multe femei de aceea s-a si scris o carte despre asta de catre un barbat. O gasesti si la biblioteca
He's Just Not That Into You: The No-Excuses Truth to Understanding Guys
by Greg Behrendt, Liz Tuccillo

Dandush spune:
Hmmm...Asta e cu totul alta chestie. Daca tu ai nevoie de afectiune, cred ca te-ar pune pe ganduri si un necunoscut , atata timp cat te face sa te simti dorita si importanta. Stiu asta din proprie experienta....nu neaparat ca te-ai duce cu acel ins, logic. Vise dintr-astea am avut si eu, si , la fel ca si tine, atunci cand ma simteam singura. Iti spun eu ca trece dupa urmatoarea clipa in care sotul tau te va strange in brate din nou. Nu te gandi prea mult ca tie iti faci rau.
D.
If u wanna c the rainbow,u have to put up with the rain.

Nadia1976 spune:
Fetelor, va multumesc ptr. raspunsuri; va rog sa ma iertati ca mi-am sters mesajele, dar efectiv, nu pot sa-mi expun nemultumirile si neimplinirile asa de public; acum, voi stiti care sunt "durerile" mele, apreciez daca continuati sa vb. cu mine si cele care ati citit, imi raspundeti dar fara sa redati ceea ce am scris eu in subiectele deja sterse; va multumesc si sper din suflet sa ma intelegeti.
Winners don't quit; quitters don't win.
Don't give me an attitude; I already have one!

Nadia1976 spune:
Iti multumesc, Michelle; am avut un moment de disperare si slabiciune si am scris prea mult; nu m-am putut opri.

Elise spune:
eu n-am apucat sa citesc decit citeva randuri.
o sa-ti raspund asa...din ce am intzeles.
stiu ca ai capacitatea sa discerni intre forma si continut, ti-am citit postarile anterioare si mi-am facut o idee.
asa ca nu o sa "diluez" foarte tare mesajul.
eu cred ca o casnicie fericita se bazeaza pe "adeziunea" dintre cei 2.
daca intre ei nu e nici o fisura, nimic din afara nu poate veni sa o destrame.
nici un "fost", "prezent" sau "viitor".
nici o alta tentatie sau iluzie nu are putere sa se transforme in realitate.
pentru ca nu prinde teren propice.
fanteziile astea se dezvolta cind sint chemate, cind compenseaza o lipsa.
visele, indoielile, acel "daca" se strecoara cind exista o neimplinire.
in cazul tau, visul semnifica faptul ca exista, intr-adevar, o neimplinire.
o fisura.
ai mai multa nevoie de afectiune, de atentie poate, de acel sentiment unic ca esti femeie - pe care un barbat care te vede zi de zi si s-a obisnuit cu tine deja, poate nu ti-l mai poate oferi la aceeasi intensitate.
nu mi se pare ceva foarte grav.
dar, ti-am spus, ti-am citit doar o parte din mesaj.
bazat pe asta, n locul tau m-as stradui sa vad ce imi lipseste sa am o casnicie aproape perfecta, si as face tot ce e in puterea mea sa imbunatatesc lucrurile.
asa as interpreta visul.
Elise

Nadia1976 spune:
Elise, ai dreptate in tot ceea ce spui; asa e, fantezia s-a nascut dintr-o nemultumire; dar toate avem nemultumiri in cuplu, nu-i asa; incerc zi de zi sa-mi reamintesc ca nimeni nu e perfect, ca e ptr. binele nostru, ca si cuplu sa ne acceptam unul pe celalalt asa cum suntem, cu bune si rele, cu calitati si defecte; doar ca uneori, o amintire se strecoara, uneori cunoastem o persoana care ni se pare extraordinara, tocmai ptr. ca o cunoastem superficial, sau ptr. ca era prea indragostiti sa vedem persoana respectiva as acum e, poate suntem indragostiti de o imagine a unei persoane pe care noi insine am creat-o si nu ne dam seama ca el nu e asa cum vrem noi sa fie; eu stiu acum ca 'el' are multe parti pe care mi le-a ascuns cand eram impreuna, de aceea cand ma gandesc la el incerc sa ma gandesc la minciuna si la tradare, dar uneori, mai calc si eu pe bec si-mi amintesc de acel 'el' pe care l-am vazut eu atunci; am uitat, se pare, ca vroia sa ma schimbe; am uitat, de asemenea, ca sotul meu ma accepta asa cum sunt: fumatoare, cicalitoare si chiar rea cu el, uneori; 'el' nu accepta faptul ca fumez, ne-am certat pana si pe faptul ca vroiam sa-mi las parul sa creasca (acum stiu, am aflat mai tarziu, ca de fapt, era doar o scuza, ca el incerca sa puna capat relatia, ca era deja cu cealalta); uneori uit rautatile ce mi le-a facut 'el' si uit lucrurile bune si gesturile frumoase pe care sotul meu mi le ofera, uit partile bune ale relatiei noastre; si asta, normal, se intampla atunci cand am o nemultumire si vad doar partile lui rele (ale sotului). Desi are multe defecte, e, totusi, sotul meu si il iubesc, cu bune si rele, si are si multe calitati, pe care, din pacate, prea des se pare ca le trec cu vederea, dar nu-i prea iert greselile si ma asigur intotdeauna ca-l 'taxez' ptr. vreo vorba gresita sau un gest mai aiurea... Nu incerc nici sa-l fac pe el sa para cel bun si eu cea rea; nu e asa, nu e nici invers; amandoi suntem si buni si rai, si corecti si mai si gresim, si mai afectuosi si mai reci... asta e! Toate astea ne fac cine suntem; am decis sa ne unim destinele, si vreau sa fie ptr. restul vietii. Desi, uneori ma enerveaza de mor, alteori ma face sa rad; desi uneori pare nepasator, cand ma astept mai putin vine acasa cu flori; desi daca sunt suparata pe el (ca azi, de ex.) uit ca e barbatul pe care-l iubesc... si visez! Dar visez la o naluca! Visez la cineva care nu exista. Asa cum spunea cineva, 'are doar chipul lui', intamplator.
Nu m-as mai intoarce la 'el'; cum as mai putea trai cu cineva care mi-a ranit sufletul? Doar ca uneori, ma intreb... "Si daca, totusi...?"