Vit E in sarcina

Vit E in sarcina | Autor: spic de grau

Link direct la acest mesaj

Buna dragi burtici!

Vin cu o intrebare (ptr cumnata mea care e gravidutza): voua v-a recomandat medicul sa luati Vit E in sarcina? Doar Vit E, nici o alta vitamina in rest! Mie de ex medicul mi-a dat niste pastilute care contineau toate vitaminele de care avea nevoie bebe.

Astept raspunsurile voastre!!

Merci d'avance,

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Da cand eram burtica dr Niculescu Giulesti mi a recomandat doar vitamina E si acid folic,atat.Am vrut sa iau si alte vitamine dar el a fost contra ,analizele erau bune asa ca nu era nevoie de vitamine speciale.
Ma rog la sfarsitul sarcini tot am luat de capul meu niste vitamine

Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Nu, nici un dr nu mi-a recomandat. Am luat acid folic de la inceput (extrem de important)eu zic sa ia indiferent ce i se recomanda pentru ca excesul se elimina iar ce trebuie ramane acolo si previne spina bifida si alte malformatii , am mai luat prenatale dupa aceea (un fel de multivitamine si minerale) si catre sfarsit (sapt 28+) ceva fier pentru profilaxia anemiei feriprive a bebelusului pana la diversificare.
Poate a descoperit dr vreo deficienta la ea, eu stiu? Nu i-a spus de ce ii da vit. E?
Mult succes!

Ioana 32 saptamani cu Serghei si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anneoprea spune:

eu am luat vit e si acid folic - vit e e precursor de progesteron (nu era cazul sa iau toate vitaminele iinca de la inceputul sarcinii pt ca la citeva grame cit are bb atunci nu e prea mare consumator...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Eu stiu ca are un rol foarte important pentru fertilitate. Si mie mi/a fost recomandata inainte de a fii gravida. Eu iau acum niste vitamine speciale pentru gravide care au si acid folic si vit. E si multe altele exceptie vit.A care este toxica in timpul sarcinii.

Uite ce am gasit pe internet despre Vit. E

VITAMINA E(focoferol)

Origine: numita si tocoferol sau vitamina antisterila, este de origine mixta -vegetala si animala. Se gaseste indeosebi in graminee (cereale, telina, maces, andive, varza, fasole, mazare, salata, spanac, mere, seminte de mar), uleiuri vegetale, ca si in lapte, branzeturi, oua, carne, unt.
Proprietati: rezista la temperaturi mari (200°); are o rezistenta mai scazuta la ultraviolete si oxigen; este distrusa de grasimile rancede. Ea are proprietati antioxidante si de protectie fata de vitaminele A si D. Are rol in metabolismul lipidelor, glucidelor si proteinelor (in sinteza hormonilor hipofizei anterioare), in metabolismul mineral si al apei (edemele cronice). Rolul sau cel mai important este in mentinerea troficitatii aparatului germinativ. Carenta de vitamina E la barbat este mai grava, alterand ireversibil functia de reproducere. La femeie, compromite sarcina si evolutia ei, prin moartea fatului, de unde si numele de vitamina fertilitatii sau antisterila. Mai mentionam rolul sau antiinfectios (in neuroviroze) si antiscleros (scleroze pulmonare, Dupuytren etc), ca si rolul sau in combaterea distrofiilor musculare si osoase. in comert se prezinta sub forma de fiole sau de drajeuri.

CARENTA DE VITAMINA E

Etiologie: carenta apare cand alimentatia este dominata de produse fainoase ra­finate, sau in insuficientele hepato-pancreatice, care impiedica utilizarea vit. E.
Patogenie: nidatia oului fecundat nu se poate face fara vit. E, indispensabila proliferarii endometrului. Astfel se explica sterilitatea ca si avortul spontan. De asemenea, moartea embrionului mai este determinata si de produsii toxici rezultati din viciul in metabolismul lipidelor - datorita lipsei vit. E.

Simptomatologie: semnele sunt variate - la fete, pubertatea este intarziata, iar la femei apar tulburari in ciclu (dismenoree, polimenoree etc); sterilitatea este aproa­pe certa, atat la barbat, cat si la femeie, iar avortul spontan apare in primele trei luni.
Diagnosticul este foarte dificil, anamneza fiind de extrema importanta.
Evolutie-Prognostic: evolutia este severa si prognosticul rezervat informele cand carenta este marcata.
Tratament-Profllaxie: o alimentatie bogata in vit. E (paine neagra, laptuci, oua, lapte etc), ca si administrarea de vit. E. in drajeuri sau injectii intramusculare constituie si Tratamentul si profilaxia bolii.

Sursa>http://www.boli-medicina.com/tratamente/vitaminele/VITAMINA-Efocoferol-BM-COM.php

http://community.webshots.com/user/Vauva101

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Eu am luat vit E forte in ambele sarcini in primele 5 luni dar impreuna cu Alilestrenolul (pt. dezlipire de placenta, sangerari...).

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Dar, din al doilea trimestru de sarcina am luat si Elevit, Materna si Prenatal (nu toate o data), deci si un supliment de vitamine.

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

In primul trimestru am luat Vitamina E si acid folic. Dupa aceea am luat Supradyn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Va multumesc mult ptr sfaturi!!

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT

Mergi la inceput