Diferenta intre eco 3D si cea 4D

Diferenta intre eco 3D si cea 4D | Autor: Roxana01

Link direct la acest mesaj

Buna ziua fetelor!

Uite ca deja sunt la al doilea subiect, dar am asa multe intrebari, asa ca probabil nu va fi ultimul.

Mi s-a spus sa fac o ecografie 3D. Am fost la clinica Diagnosis, Dr Iosup. Cand mi s-a facut programare am intrebat cat costa 3D-ul, mi s-a spus 1.800.000 lei. Ok. Am facut ecografia, medicul a spus ceva de 4D dar nu am intrebat ce, iar cand a fost sa platesc am platit 2.500.000 lei. Am facut ecografie 4D? Habar nu am. Care este diferenta? Care este a patra dimensiune?

In afar de aceasta nelamurire, mie mi s-a parut ok cum s-a comportat Dr. Iosup, m-am programat si pt urmatoarea ecografie tot la dansul. Dar este adevarat ca nu stiu cum ar fi in alta parte...

Va salut cu drag,
Roxana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Buna,

Si eu merg tot la Iosup, la CMU insa. Daca o sa il intrebi pe el, si nu numai, ecografia 4D este numai "marketing", este ceva frumos ca sa vada parintii. Ecografia medicala care ii spune cele mai multe medicului este cea 2D/3D.

La ecografia 4D iti arata chiar cum este bb vazut din exterior, si cum se misca, in timp real, in timp ce la o ecografie uzuala medicul vede in sectiune. Este ca si cum ai avea o camera in interiorul burtii. Cam asa:

http://www.babyview.co.uk/gallery.asp

Masuratorile se fac tot in 2D, la orice aparat ai merge. Eu am facut 4D la 11-12 saptamani si mi-a comutat un pic pe 4D si asa arata, galbui, bine nu avea trasaturile faciale definite etc. Este foarte spectaculos pentru parinti dar dpdv medical e cam 0.

Daca vrei sa te duci la Iosup in continuare, el iti va recomanda (la CMU) sediul din Unirii. Acela nu are 4D. 4D are cel din Clucerului...

In aceasta nehotarare, la raspantia optiunii, eu insami, in restul de realitate pe care-l ignor, stau si ma astept in zadar.

Mergi la inceput