Analiza Trompelor
Buna dragele mele,
Am si eu nevoie de sfaturile si parerile voastre.Luna viitoare trebuie sa merg la Giulesti sa fac o analiza pt. trompe sa vedem daca sunt obturate sau nu.
Vreau sa va intreb si eu cum se desfasoara aceasta analiza. Am inteles ca trebuie sa stau jumatate de zi acolo.
Este cineva printre voi care a facut la Giulesti o astfel de investigatie.Poti merge pe picioarele tale? Ai dupa aceea sangerari, trebuie sa-ti iei concediu, etc?
Mai vreau sa stiu care sunt solutile daca trompele sunt obturate?
Sau se poate sa fie decat una infundata si cealalta buna? In cazul asta poti ramane insarcinata?
Hai ca v-am ametit cu atatea intrebari, dar sper sa ma lamuriti si pe mine ca sunt foarte speriata.
Va pup,Eli.
Raspunsuri
asi spune:
Analiza se numeste histerosalpingografie si dupa ce o faci poti pleca imediat pe picioarele tale.
Daca ai trompele obturate e indicat sa faci laproscopie si o incercare de desfundare.
Daca ai o trompa buna si una nu poti ramane gravida.
PS:mai bine faci direct laparoscopie decat sa te chinui cu HSG care nici macar nu arata daca trompele sunt functionale.
Succes!
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Evenimentele importante
Razvan
m_monique spune:
eu chiar azi am fost la giulesti si am facut HGS. vezi ca sa fac intre zilele 8-11 ale cm.
eu mi-am luat o zi de concediu. la spital am stat pana la pranz.
dupa HGS poti sa mergi acasa pe picioarele tale.
la mine vad ca a aparut o mica sangerare.
nu mai fi speriata. procedura e putin dureroasa, dar trece repede. vei simti o durere ca si la menstruatie.
in cazul meu, diagnosticul a fost: stanga opturata, dreapat ok. doctorul mi-a spus ca se poate ramane insarcinata si cu o singura trompa, dar trebuie muncit. si de asemenea ca dupa HGS sansele de a ramane insarcinata cred cu 30% in primele 2 luni.
http://photos.yahoo.com/micumonica
tzuca74 spune:
Eu am facut deja 3 HSG,deja ma duc ca la piata ...Nu este dureroasa procedura nici macar pentru mine care am 1 trompa obturata si una se vede cam slab-dovada :de 5 ani nu raman insarcinata.Poate stiti vreun tratament naturist inafara de ideea cu FIV?In Cluj HSG dureaza max 1 ora:1 injectie de amortire si dupa aprox.1/2 ora te invita pe masa unde se introduce solutia de contrast si se face radiografia.Sangarare nu este neaparat sa apara.
aniast72 spune:
Eu fac marti HSG la Giulesti dar dr. mi-a spus ca necesita internare. Eu vreau sa fug... Va spun dupa impresiile.

Andreea
saftoiu_gina spune:
Iti fac internare pentru o zi ,am facut-o si eu la Giulesti si am ajuns si la laparascopie ptr. desfundare dar nu s-a putut face nimic in cazul meu pentru ca era in mijloc infundata .

Dianadi spune:
Draga Gina, daca e trompa infundata la mijloc ce se poate face? La laparo nu se poate curata trompa?
Daiana
"Singurul lucru mai maret decat puterea mintii este curajul inimii."
saftoiu_gina spune:
Daiana la mine nu s-a putut ,nu stiu alte cazuri.Eu am ajuns la FIV si din cauza trompei aceea am mai facut o extrauterina.

aniast72 spune:
Am facut-o si a fost bine...n-a durut.
elliy am povestit despre HSG aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70692&whichpage=7
daca vrei amanunte, spune-mi.
Andreea
m_monique spune:
fetelor, in cazul meu medicul a avut dreptate. dupa HSG cresc sansele de sarcina cu 30%, asta bineinteles dupa munca multa
, avand in vedere ca trompa stanga imi este opturata.
azi am aflat ca sunt 
http://photos.yahoo.com/micumonica
bubuleana spune:
monique: FELICITARI!!! Sa ai o sarcina de vis, sa fii sanatoasa si tu si si bebe!!! 

deci asa... cresc sansele ... cred ca ma duc urgent sa-mi fac si io ![]()
![]()
![]()

bubuleana