ce sa-i fac...?
as dori o parere sau un sfat...sau daca sunt mamici care au patit ce patim noi cum au procedat...sa va explic despre ce este vorba
fetita mea Raluca a implinit de curind 5 ani
cam de jumatate de an , zic eu...nu mai stiu exact, din cind in cind face pisu pe ea,
precizez ca se intimpla foarte rar, sa zic ca a facut cam de 5-6 ori se intimpla numai ziua, niciodata noaptea...si de cele mai multe ori acasa, spun asa ca merge de 2 ani la gradinita si acolo nu a facut niciodata sau cind suntem in vizita la cineva, numai acasa...
am stat si am analizat sa pricep de ce?? ea spune ca a uitat sa se duca la toaleta si pina sa ajunga s-a scapat pe ea, uneori isi da drumul numai un pic alteori( ca de ex. aseara de tot), e preocupata de desene, calculator si alte astea si cind ii vine se tine pina nu mai poate...asa gindesc eu
ar mai fi totusi ceva sunt cazuri cind face destul de des in 3-4 ore de stat acasa de 3-4 ori( nu pe ea la wc), oare e normal? dar precizez ca uneori,
si totusi e un copil normal a folosit scutece pina la 2 ani, de atunci olita fara incidente aproape deloc pina cind am gindit ca e cazul sa renuntam la olita sa folosim toaleta ca suntem mari( nici nu mai incapea fundul pe olita\ are 26 de kg si 1,19metri, arata ca un copil de 7 ani) e mult mai dezvoltata pt.virsta ei...oare o fi afectat-o faza cu olita, adica faptul ca nu mai are olita la indemina in camera ei si tre sa se deplaseze la baie sa aprinda lumina...
nu stiu ce sa fac?
sa-i fac un control medical...sa fie deva de ordin medical
Recunosc ca ma deranjeaza tare ce se intimpla, am certat-o ba chiar i-am dat si la fundulet citeva palmute, aseara cind se uita la un film de desene animate se intimpla iar...de data asta am pedepsit-o am inchis televizorul si am pus-o in baie sa-si spele chilotelul si dresul cu care era imbracata...a stat acolo vreo junate de ora apoi mi s-a facut mila de ea...poate nu stiu eu cum sa procedez, ce ziceti?
nicol
Raspunsuri
Cricor spune:
Eu pe al meu il trimit eu la baie, ca el uita. Se joaca si uita pur si simplu. Daca avem musafiri nu se duce de grija ca se intampla ceva in lipsa lui. Daca insa face ceva ce nu-i place, sau manaca ceva ce nu-i place prea tare, se duce de 2 ori la baie in 30 de minute. Nu m-am gandit ca ar putea fi o problema medicala, am pus-o pe seama faptului ca i se pare mai importanta joaca lui.
Corina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
filofteia spune:
Si al meu cam la fel... Am ajuns sa strig dupa el sa se duca la baie... Nu i s-a intamplat decat odata sa faca tot pe el cand m-am enervat ca nu a spus la timp (eram in oras) si l-am lasat sa faca pe el, ca nici nu mai aveam timp sa anungem la un copac... darmite la o toaleta...
Si Adi tot 5 ani si tot acasa ... eu sunt de parere ca nu se poate desprinde de preocuparea existenta... Spre exemplu daca urmareste un film trebuie neaparat sa il opreasca... iar daca face ceva la calculator e tragedie... striga la noi sa nu ne ducem acolo, sa nu schimbam nimic... Sustin totusi ca sunt prea imlicati in momentul respectiv si tot amana pana se scapa...
Astept si eu alte pareri.. pana acum nu mi-am pus problema ca trebuie sa mergem la un medic... Oare trebuie?
CristinaT spune:
Incearca o perioada sa-ti pui ceasul sa sune ca sa stii sa o duci la toaleta. O perioada macar o sapatamana pana isi revine.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006
corinadana spune:
Incearca si adu i tu aminte sa mearga la buda din cand in cand!!!! Sunt copii, ei uita!
Si n o mai certa ca nu rezolvi mare lucru asa!
Sa ti traiasca Raluca si eu am o Raluca de 6 ani!
corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com
Donia spune:
Se mai intampla si la noi, rar, poate o data la 2-3 luni. Si eu sunt convinsa ca uita, cand e prea preocupata de vreo activitate. Eu ii reamintesc, mai ales ca o si vad cateodata ca se chinuie sa nu faca pe ea, dar tot nu s-ar duce la toaleta.
Dar eu n-o cert. Ii spun ca a fost doar un accident si o rog sa fie mai atenta data viitoare. Si ea pare tare recunoscatoare ca n-o cert, pentru ca la inceput era tare stanjenita/speriata/ingrijorata cand se intampla asta, m-am gandit ca daca deja se simte prost n-are rost sa mai pun si eu sare pe rana. Si la un moment dat toate astea vor fi amintiri, nu?
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
karol spune:
Eu zica sa nu-ti faci probleme.Si fetita mea, Michelle(4 ani si 2 luni)face cam la fel.Se joaca si la un moment dat vine strigand:Unde e olita, unde e olita, mami fac pe mine.De fiecare data isi uda chiloteii si asta ma inebuneste la culme dar niciodata nu m-am gandit ca ar avea vreo problema.O cert, promite ca nu mai face dar binenteles ca episodul se repeta.
Fii linistita, se rezolva pana la urma, binenteles nu fara cateva mustrari.
CristinaT spune:
Am mai citit intr-o carte si am aflat ca o cauza poate fi
infectie de tract urinar sau (doamne fereste) diabet zaharat.
bebe03 spune:
multumesc de raspunsuri si incurajari...
ultimul raspuns m-a cam pus pe ginduri
cristina, oare ce alte simptome ar mai putea avea daca ar fi vorba de bolile enumerate de tine...
eu ma cam tem de ambele ca stiu ce inseamna, eu am avut mari probleme cu rinichii inainte sa o am pe ea dar care s-au rezolvat...iar de diabet, stiu ca ar fi ereditar, nu vreau sa gresesc...bunicul meu a fost rapus de aceasta cumplita boala...
doamne fereste
nicol
CristinaT spune:
uite simptome pentru infectie:
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/articole/Pediatrie/infectii_urinare_la_copii_319.htm
despre diabet citeste aici:
http://www.diabetzaharat.ro/pacienti.htm