Superpacientele visatoare si gravidute - dr. Moisa
Raspunsuri - Pagina 8

MADYN spune:
Carmen.cita eu am facut anul trecut si PAP si colposcopie chiar la cabinet la dr. Moisa. Si a fost f. delicata, nu m-a durut mai deloc (eu sint si mai rezistenta la durere, suport cu stoicism daca stiu ca e spre binele meu), doar vorba lui Amely, o mica piscatura. Iar rezultatul mi l-a spus in citeva zile, la telefon.
Hai, fa-ti curaj si timp si du-te!
Un pt. tine si cite un
pt. toate fetele de aici.
20+
Bebelica

rami 73 spune:
Amely, draguta mea, ma bucur ca esti bine si te asigur ca asa vei fi in continuare ! Tot nu ne-ai spus cum te-ai coafat ! Tot asa blonduta si draguta esti ?
Adelamaria, diferenta intre rezectie (ERAD) si cauterizare este ca in primul caz se indeparteaza o foarte mica portiune din col (in functie de marimea leziunii), iar in al doilea caz doar se "arde" zona cu pricina. Prima procedura se practica in cazul in care la colposcopie ies niste celule mai anormale care trebuie studiate ulterior (anatomopatologic), iar cauterizarea se face atunci cand nu mai e necesara aceasta analiza. Tipul de procedura este, evident, ales de catre medic.
Eu am facut rezectie (acum vreo 3-4 ani), la mine rana a fost minuscula (nu se observa cu ochiul liber, doar la colposcopie) si am ramas cu un punct (1mm) pe col, atata tot. Nu afecteaza cu nimic conceptia sau alte aspecte.
Ranile pe col au in general 3 cauze de aparitie : te nasti cu ele (asta a fost cazul meu), apar din cauza virusului HPV sau apar din cauza unor factori mecanici (tampoane, CS mai dure, irigatoare care irita zona etc.)
Sper ca te-am lamurit cat de cat. Asta nu inseamna ca toata lumea trebuie sa intre acum in panica si sa faca urgent analizele astea.
Va pe toate !
rami

adelamaria spune:
Rami, Foarte clara si documentata explicatia ta! Mersi frumos!
Acu', sa nu radeti de mine, dar citisem la un moment dat ca nu e bine sa faci cauterizare daca n-ai avut nicio sarcina...O fi legenda, sau nu, habar n-am...Sa nu dati cu rosii, eu doar spun ce am aflat tot de pe forum...Asa ca eu, desi stiam de rana de pe col, nu m-am impacientat...DR. imi spusese ca e mica si inofensiva si cum oricum nu ma puteam gandi la cauterizare ...Voi ce ziceti despre asta?

Amely spune:
Rami... acum ca tot ai adus vorba, vroiam sa incep un tratament adjuvant de spalaturi cu ceaiuri, ca n-are ce sa strice... dar exact la faza cu irigatorul ma gandeam, ca mi-e groaza sa-l mai folosesc, daca imi fac rau cu el, fara sa vreau? oare nu exista niste modele mai speciale, care sa nu poata rani colul?
Cu PAP-ul, pana la urma tu ce rezultat ai avut? daca tu zici ca PAP ti-a iesit bine, si totusi celulele erau de alta natura, adica modificate, atunci inseamna ca nu testul PAP le pune in evidenta? Stiu ca dr-a care mi-a prelevat ieri spunea ca le trimite la citologie...sau e totuna? ca iar intru in ceata...
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi

Amely spune:
Adela, cauterizarea nu te impiedica sa ai dupa aceea copii, nici macar rezectia, daca leziunile nu sunt foarte extinse. Oricum, in momentul oricarei interventii asupra unei rani dubioase pe col (rezectie, conizatie etc), dr-ii sunt obligati sa intrebe pacienta daca isi doreste in viitor copii, ca sa stie cat de mult pot extirpa...dar acum vorbim de cazuri grave, nu de o biata rana pe col, care dupa 4 saptamani de la cauterizare nu lasa nici o urma, daramite sa te impiedice sa mai ramai insarcinata. Asa ca nu-ti face probleme, eventual tine-o sub control periodic, si parerea mea sincera e sa faci si PAP ca sa stai linistita. Eu am neglijat aspectul asta si acum regret.
Teo, ce mai faci scumpa? intuitia ta a fost buna, ca ceva e in neregula la mine, si ca tb sa merg urgent la medic, de fapt asta simteam si eu...
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi

rami 73 spune:
Adelamaria, din pacate "documentatia" provine din propria experienta... In legatura cu afectarea conceptiei, din cate am inteles depinde de cum se vindeca locul respectiv. Eu, de exemplu, sunt mai buna de "carne", dar sunt situatii in care locul respectiv se vindeca prost si raman mici cicatrici care pot bloca oarecum accesul
spre uter. De asemenea, depinde in proportie de 80% de chirurgul care iti face procedura. Eu am avut unul super meserias !
Amely, eu folosesc un irigator gen "para", destul de rar (1-2 ori pe an, cand am nevoie), dar nu stiu sincer daca e cel mai recomandat. Mai bine intreaba la farmacie, poate ti se recomanda ceva mai potrivit. Eu am mai luat dupa interventie ovule "CERVUGID", nu stiu daca se mai gasesc, dar am inteles ca sunt foarte bune.
Examenul citologic este examenul PAP. Mie de cand ma stiu imi iese frotiul cls.II, am inteles ca pentru femei cu viata sexuala nici nu are cum sa iasa cls.I. Niciodata la PAP nu mi-au iesit vreodata celule anormale, practic forma lor (de la colposcopie) i-a ingrijorat pe medici. Habar n-am, nu stiu ce sa zic. Analiza PAP se face foarte detaliat la Cantacuzino, de exemplu, dar e neplacut dpdv al procedurii de acolo (trebuie sa te duci inainte de ora 8, sa iei bon de ordine etc.)
rami

Amely spune:
Rami...dulcica, eu tot nu inteleg pai daca PAP ti-a iesit bine (si eu stiu ca II e ok), de ce s-au mai ingrijorat medicii? din cauza dispunerii mozaicale a celulelor respective? Sau de fapt a fost invers...adica medicul a observat mai intai la colposcopie mozaicul, s-a alarmat un pic, ti-a facut imediat PAP care a iesit bun, dar ca sa fie ei siguri, au rezectat portiunea?
Si chestia asta cu formatiunea mozaicala cum se pune in evidenta? doar la colposcopie? Mie nu mi-a zis nimic de celule mozaicale, o fi de bine?
Pozici cu noi

realitatea spune:
quote:
Initial creeata de Liana30
Gravidute si mamici, paciente ale dr. Moisa:
Marina- mamica Mariucai
(IAS)
Ana Maria- mamica lui Victor Stefan
(IAS)
Cata- mamica Biancai-Andreea
(natural)
Amparo- mamica de gemeni
(IAS)
Indy-
Mircea (natural)
Mishi-(FIV)
Madyn -(natural)
Alexia27 -(dubla IAS)
RoAna -(IAS)
Mit -(FIV)
mamiFlori -(IAS)
roxa -(natural)
Veronici -(FIV) ++
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Prietena noastra de suflet
Aileene- mamica lui Alexandre
Buna Fetelor , cred ca am nimerit bine in clubul vostru ! Sunt o graviduta de 6 sapt,prima sarcina si am nevoie de ajutorul vostru ,urmaresc acest site de o luna si in sfarsit am avut curaj sa devin membra.dr.Moisa Marcel este doctorul de la Maternitatea GIULESTI? Ce parere aveti despre el daca il cunoaste cineva,,,,?inca caut Doctor ,,,,stiti cum e la inceput!
O zi buna tuturor !
Un nou capitol deschid cu multa bucurie, il dedic Veronicai, invingatoarea noastra de acum!
"Nimic nu-i imposibil!"
quote:
quote:

rami 73 spune:
Amely, da, e de bine daca nu ti-a iesit zona aia mozaicala ! In cel mai rau caz va fi necesara cauterizare, sau poate numai tratament medicamentos local. Eu facusem PAP si inainte si dupa colposcopie. Daca ma crezi, m-am dus sa fac colposcopie ca asa am auzit eu la televizor (la o emisiune medicala) ca se recomanda. Stii cum e vorba aia : cine cauta, gaseste !
rami