oare boala mea ma imiedica sa am un copil?

oare boala mea ma imiedica sa am un copil? | Autor: Mede

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,

Desi citesc de mult timp mesajele vaostre abia acum m-am icumetat sa va scriu. Am 30 de ani si sunt casatorita de 6 ani. Pana acum un an am luat pilule contaceptive si vreau foarte mult sa am un coipil. TREBUIE! Problema mea este ca in urma cu 4 ani am suferit un soc(niste probleme familiare) in urma caruia al lesinat si de atunci nu am mai reusit sa imi revin in totalitate. Am facut tot felul de investigatii si se pare ca a fost datorita stresului si a sperieturii pe care am avut-o dupa ce am lesinat. In termeni medicali se numeste atac de panica, tulburare anxioasa, tulbuare neurovegetativa..tot din astea. Am facut multe tratatmente de la neuro-psihiatrie si de vreo 2 ani ma simt mai bine, chiar normal daca nu as avea stari de agitatie aproape zilnic - deoarece nu rezist nici la cel mai mic stres. Partea buna este ca imi duc viata absolut normal dar cu ajutoul unor calmante in general diazepam. De vreun an nu mai luam decat destul de rar dar de cand vreau sa raman insarcinata parca tot mai des iau... adica 1/2 de pilula aproape in fiecare dimineata ( asa pana pe la prinz) cred ca in subconstient sunt stresata de gandul la sarcina.
Daca imi veti raspunde ca trebuie sa ma controlez si sa nu ma mai stresez este cam degeaba ptr. ca stiu si eu asta dar nu reusesc - sunt prea multi ani de cand am problama asta. Medicii mi-au dat diazepam ptr. ca raspund bine la el si mi-au spus ca din cand in cand cate putin nu influenteaza sarcina, ca se ia chiar in caz de iminenta de avort si inca chiar destul de mult, si sa iau numai cand mi se face rau .
Daca mi-ati putea spune si voi ce parere aveti? Oare pot sa am un copil sanatos daca mai iau cate un diazepam, mai ales si in trimestrul I. Va jur ca daca as putea sa trec peste stare de rau, ameteala, transpratii, tremur nu as lua (si nu este dependenta psihica - am trecut mai demult peste asta ca am avut tratamente destul de grele)
Si nici sa astept sa ma vindec nu mai pot,trece timpul, si nici medicii nu garanteaza ca o sa ma vindec de tot de starea asta de anxietate care este oarecum cronica. Ei consuidera ca sunt foarte bine si ca am trecut peste tulaburae astea, mai sunt reminiscente pe care se poate sa le duc taota viata sau nu..depinde...

Fetelor daca raman insarcinata o sa fie bine?

Medeea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Buna, si bine-ai venit pe forum!
Cred ca ar trebui sa consulti un ginecolog foarte informat si modern, care iti va da toate raspunsurile de care ai nevoie.
Mai cred ca poate un regim de viata sanatos, cu plimbari in natura si sport ti-ar intari sistemul nervos, de asemenea si o alimentatie bogata in vitamina B si magneziu, zinc, seleniu.
Cred ce stiai mare parte din ce ti-am zis, dar am vrut sa vezi ca suntem aici sa te ajutam!

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Daca iti doresti neaparat un copil, merita sa faci orice efort.
Totusi a-l expune pe BB la calmante din perioada prenatala, nu stiu zau... Daca episodul psihic (atacul de panica) nu s-a mai repetat de ce ai continuat medicatia? Nu cumva acum traiesti intr-o vesnica "teama de a nu-ti fi teama"?
Am avut si eu atacuri de panica severe si nu am urmat un tratment indelungat. Acum sunt bine.
Cum am facut eu?
Schimba radical ceva in viata ta (vopsitul parului nu se pune!);
daca reusesti sa identifici singura factorul cel mai stresant elimina-l fara nici un regret. Daca este job-ul - da-ti demisia; daca stati cu parintii (socrii) mutati-va cu chirie, o garsoniera modesta pe care tu o incui tu o descui ti se va parea un palat daca sunteti numai voi doi...
Oricum renunta la medicamente (sau incearca niste remedii naturiste).
Repet: Fa o schimbare majora in viata ta, a voastra si spune-ti "astazi este prima zi a noii mele vieti!"

La mine a fuctionat si, crede-ma, e mai simplu decat pare. Ai nevoie de o singura clipa de curaj.
Succes!
Q (Gabriela)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

"Sufar de tulburari neuro-vegetative"
(Raspuns pentru ELENA POPESCU - Targu-Jiu,
F. AS nr. 541)

M-ar bate bunul Dumnezeu daca nu i-as ajuta si eu pe cei care au aceeasi suferinta ca mine. D-na Popescu, vreau sa va spun ca am avut aceleasi manifestari ca dvs., ba chiar mai severe, si mi-am recapatat sanatatea cu ajutorul argilei pe care mi-a trimis-o d-l Mircea Bocan (str. Avantului nr. 19, bl. J6, ap. 8, Alba Iulia, tel. 0258/86.56.77), caruia ii multumesc si pe aceasta cale. Rezultatele sunt miraculoase! Va indemn sa va procurati argila si sa incepeti cura imediat, ca sa va recapatati sanatatea. Va doresc multa sanatate!
GETA CHELARU - Barlad, tel. 0235/41.44.63

Chiar acum am citit noul nr pe internet al Formulei As, si uite ce am gasit. Du-te sa citesti si nr 541,daca e,sa vezi de-s exact aceleasi simptome-desi eu am citit adineauri si par cat de cat la fel-sau suna eventual sa afli mai multe de la cea care s-a tratat astfel- argila asta oricum rau nu face,numai bine- sper sa te fi putut ajuta cumva, sanatate si sa dea Domnul s-auzim de-un sanatos si voios!
Numai bine,

Piatra lunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andapanda spune:

Draga Mede,
ai incercat sa vorbesti cu un psiholog? Sau sa citesti cite ceva pe internet etc.? Foarte multe femei au stari din astea anxioase, atacuri de panica, tulburari neurovegetative etc. Daca nu ai descoperit nimic organic la analizele uzuale (probleme cu suprarenalele etc.) sfatul meu e sa renunti la doctori si investigatiile lor in directia asta. Mergi la un ginecolog in care ai incredere si incearca sa vorbesti cu un psiholog, consilier, preot, confident, spune-i cum vrei. Foloseste si forumul asta. Ideea e sa iesi din cercul vicios cu panica-medicamente-dependenta de medicamente-angoasa-medicamente si mai ales sa iesi prin forte proprii, evident cu tot ajutorul pe care poti sa il obtii. Stii si tu ca multe afectiuni organice pot fi induse psihic. Acum vreo zece ani, de exemplu, imi intrase in cap ca am o boala ingrozitoare, necuoscuta (medicii nu au gasit nimic) si insinuanta, asta pentru ca aveam constant temperatura de 37.5. De cite ori mi-o luam , pac, febra. Daca te uiti in orice carte de medicina asta nu e un simptom prea fericit, poate sa insemne de la tuberculoza la sida. Asa ca eram complet paranoica cu boala mea si febra careia nimeni nu-i gasea vreo explicatie. Ca sa nu lungesc pelteaua, sa-ti spun ca dupa ce mama mi-a luat in somn temperatura si a fost normala de fiecare data si mai ales dupa ce m-am dus doua zile la biblioteca si am citit TOT ce mi-a picat in mina despre febra si cauzele ei, ei bine, numai atunci m-am convins SINGURA ca e febra psihogena (chiar asa ii zice) si, ce sa vezi, mi-a disparut si "febra" imediat.
Q are dreptate, o schimbare radicala face minuni. Poate sa incerci un regim alimentar mai naturist, chiar vegetarian, macar o perioada. Daca ai timp si resurse, terapii de realxare cred ca ar fi grozave- masaj, spa, yoga,reflexoterapie. Sportul e esential dupa parerea mea- povestile alea cu serotonina (hormonul "fericirii" care creste cind faci efort fizic moderat) nu sint povesti. De asemenea, acupunctura- care are rezultate remarcabile in dezechilibre din astea neurovegetative, unde medicina vestica face citeodata mai rau decit bine (cu tratamente excesive si chimicale in doze pentru hipopotami).
Si, ca sa raspund concret la intrebarea ta- eu cred ca ar fi mai bine sa nu iei calmante cind il ai pe bebe la purtator (te va stresa chiar si simplul fapt ca iei medicamente sa te de-stresezi :-). In plus, chiar daca nu iei medicamente, tot ii e mai bine daca esti relaxata asa ca incearca sa testezi o perioada un stil de viata alternativ (regim vegetarian, sport, relaxare) si vezi cum te simti.
intreaba orice, sint sigura ca mica comunitate dc o sa fie alaturi de tine- si, a propos, iti urez bun venit!!! ai grija de tine,
panda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andapanda spune:

PS. si nu te mai gindi la starea ta ca o boala, e doar o stare, si ca orice stare, e trecatoare. E in puterea ta sa o faci sa treaca cit mai repede. Crede-ma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Anapanda, mi-ai adus aminte ca si eu am avut o perioada cu febra. Cam o luna intreaga, zi de zi, aveam febra. 37,5. Era cu o luna inainte sa vin in Germania.Eram si eu disperata, nu stiam incotro sa o apuc.Mi-am facut analizele, nu aveam nimic.Toate bune,...dar si febra . Ce sa-ti spun dupa ce am ajuns in Germania, in prima zi, febra disparuse... O fi fost si la mine din aia psihogena?

LAURA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Mede, si eu te sfatuisc sa incerci sa gasesti un psiholog (nu un psihiatru), si sa stai de vorba cu el. Cunosc o tipa care avea atacuri de panica si in trei luni de mers la psiholog pb s-a rezolvat. Chiar a invatat-o niste tehnici pe care le folosea singura cand atacurile reveneau. Tratamentul cu medicamente il prescriu mai mult psihiatrii, pt ca le e mai lejer sa-ti dea pilula decat sa incerce sa rezolve ceva cu cuvantul. Gandeste-te ca daca vrei un bb in primul trimestru esti destul de nervoasa si agitata. Ideal este sa te linistesti inainte sa-l ai, iar problema ta se poate rezolva. Depinde mult de tine, de sotul tau, sa te inteleaga si sa te sprijine. Eu iau diazepam din sapt 19 pt iminenta de avort (5 mg seara) si medicul mi-a zis ca nu e nici o pb. Stiu o tipa care a luat toata sarcina si are o fetita tare frumoasa. Dar incearca sa renunti la mdicamente si sa le iei numai daca ai pb cu sarcina (doamne fereste). Si gandeste-te la viitorul bb, care trebuie sa aiba o mama fericita, puternica si increzatoare in propriile forte. Tu vei fi modelul lui, si de dragul lui poti depasi orice limite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna spune:

Si eu trebuie sa spun ca ar fi bine sa renunti la diazepam (pentru amnadoi, si pentru tine si pentru bebe). Si, de asemenea, trebuie sa mai spun, iar asta este si din experienta personala si din convingeri proprii, ca activitatile fizice (sigur, dozate cu masura) intretin psihicul intr-o forma buna. De asemenea, am mai citit (pe un sit american, http://www.sleepmedservices.com; la vremea la care am citit eu, cartea "101 questions about sleep" era gratis pe internet), asaaa, deci eu am citit ca pentru a avea un somn bun (fara dazepam si alte porcarii) este bine ca programul zilnic sa se repete cu o regularitate cat mai riguroasa, adica sa te culci in fiecare seara la aceeasi ora, sa te scoli dimineata la aceeasi ora. Cu slte cuvinte, sa-ti incadrezi activitatile in anumite tipare, pentru ca organismul nostru este ca un computer, poate intr-adevar sa fie programat. Iar eu cred, ca un somn sanatos categoric ajuta sistemul nervos, fie el si snesibilizat.
Desigur mai trebuie si o oarecare doza de incredere in sine, in fortele proprii, cum s-ar spune intr-un cuvant "vointa".

ariadna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Deoarece in numai cateva zile de prezenta am reusit sa supar foarte multi forumisti, am decis sa sterg toate mesajele care ar putea avea un continut ofensator si care ar putea sa dea nastere la dispute inutile.

Acest mesaj va inlocui toate postarile anterioare pe care eu consider ca trebuie sa le cenzurez.

Q (Gabriela)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna spune:

Prin ceea ce am spus in mesaj, nu am incercat si nici macar nu am avut intentia, sa zicem disimulata, de a incerca sa subevaluez starea in care se afla Mede.
Nu, eu am avut intentia clara, neascunsa, de a incerca s-o fac pe ea sa vada poate mai detasata aceasta stare. Adica sa nu o faca mai importanta (sa nu-i dea mai multa importanta, decat cea cuvenita)pe aceasta stare, decat altele ale vietii, cu adevarat importante, cum ar fi de ex. un copil. Care implica dragoste, atasare sufleteasca, si, de altfel, o multime de sentimente nobile pe care le intelegi numai daca le traiesti personal. Si deci, in virtutea acestei dorinte, de a avea un copil, am spus eu ca Mede ar trebui sa aiba si vointa ca dorinta sa se infaptuiasca.
Iar, virusii de obicei sunt tratabili

ariadna

Mergi la inceput