Zona salatelor
Raspunsuri - Pagina 7
Carmen_Marieta spune:
Salata 'mushciuloasa'
1/2 telina mare, 1 ou, mustar, ulei, 10-20 pipote si/sau inimi de pui, sare, zeama de lamie, 2-3 lingurite iaurt
Se curata si se fierb separat telina si pipotele(inimile), in apa cu sare. Dupa ce s-au racit se taie pipotele cubulete si telina se da prin razatoare. Se prepara o maioneza din ou, iaurt, o lingurita de mustar, ulei si la sfarsit se adauga zeama de lamaie. Se toarna maioneza peste telina si pipote, se amesteca si se da la rece.
Dupa preferinta, se pot adauga muraturi sau usturoi. Se poate servi chiar si ca mic dejun.
akella spune:
Salata de telina cu morcovi
Ingrediente: 3 teline, 3 cepe, 3 morcovi, 3 mere, 15 nuci, 100 g smantana, sare, piper, otet sau suc de lamaie, patrunjel verde
Se curata si se rad telinele, cepele, morcovii si merele. Nucile se macina. Se amesteca totul cu smantana, sare, piper si otet sau suc de lamaie si se presara cu patrunjel verde tocat fin.
akella spune:
Salata de telina cu nuci
Ingrediente: 200 g nuci, 200 g radacina de telina, 50 g cascaval ras, 1 salata verde, 1 lg. bulion, 1 lg. ulei, maioneza, sare, piper, 1 lg. mustar, suc de lamaie
Telina se rade si se stropeste cu suc de lamaie. Miezul de nuca se coace putin in cuptor, se taie bucati si se amesteca bine cu telina. Mustarul se amesteca impreuna cu uleiul, suc de lamaie, bulion, sare si piper. Se adauga cascavalul amestecat cu maioneza si se omogenizeaza. Salata se spala frunza cu frunza, se aseaza de jur imprejur intr-o salatiera; se pun deasupra telina si nucile si se toarna sosul.
krelia spune:
Salata Surimi
- batoane surimi (carne de crab)
- o conserva cocktail de fructe
- o conserva porumb boabe
- 1,2 sticlute de sos cocktail pt salate (culoare roz-galbui, gasiti in special la MegaImage)
Batoanele de surimi se scot din tipla in care sunt, se taie cubulete, se adauga fructele din cocktail, porumbul si cocktailul pt salata, se amesteca si sa mananca dupa pofta inimii!
PS. ... are un gust dulce-acrisor, pe care nu toata lumea il agreeaza - am intalnit persoane carora nu le place...da' io-s moarta dupa ea (e drept...o preparam cam de 2 ori pe an, de sarbatori, ca-i cam costisitoare )
No more kinky stuff! Soon to be a married woman!
26 august 2006
akella spune:
Salata de telina cu rosii
Ingrediente: 1 salata verde, 3 teline, 4 lg. maioneza, 4 rosii, patrunjel verde, sare, piper, 6 catei usturoi
Se curata salata si se desface in foi care se aseaza de jur imprejur pe un platou. Usturoiul se piseaza cu sare si piper si se presara pe foile de salata. Se spala rosiile, se sterg, se taie un capac si se golesc de seminte. Se umplu cu telina rasa amestecata cu maioneza. Se pune la loc capacul rosiilor si se aseaza pe foile de salata. Se orneaza cu patrunjel verde tocat fin.
Carmen_Marieta spune:
Dovlecei pane
Ingrediente:
1kg dovlecei (mai tineri, usturoi, 2 oua, patrunjel si condimente
Mod de preparare
Dovleceii se curata de coaja, se spala dupa care se taie rondele de cca.1/2cm. Se presara un praf de sare peste ei si se lasa 10 min. Intre timp se prepara compozitia prin care se vor da dovleceii inainte de a fi prajiti: se bat ouale cu putina faina si condimente. Se rumenesc dovleceii si se aseaza intr-un vas peste care se toarna mujdeiul de usturoi si verdeata.
Mod de servire
Se servesc calzi sau reci
Carmen_Marieta spune:
Salata de cartofi cu ciuperci marinate in vin
Ingrediente:
4 cartofi mari fierti in coaja, ¼ kg ciuperci, 1-2 cepe rase, 1 catel usturoi, 1/2 pahar vin alb, 1/2 pahar vin rosu, sare, ulei, zeama de lamiie, piper, patrunjel
Mod de preparare
Cartofii se fierb in coaja, se curata calzi si se taie felii subtiri. Ciupercile taiate bucatele se inabusa in ulei si calde se pun impreuna in vinul alb amestecat cu cel rosu si se lasa sa macereze pina ce absorb tot vinul. Apoi se sareaza, se pipereaza, se toarna deasupra uleiul amestecat cu zeama de lamiie, cu ceapa si se presara cu patrunjel tocat.
akella spune:
Salata de varza cu morcovi
Ingrediente: 60 ml otet, 1 lg. zahar, 4 lg. maioneza, 1 lg. praf de mustar, sare, piper, 1 lingurita curry, 60 g smantana, 500 g varza alba, 2 morcovi mari
Se amesteca otetul cu 50 ml apa, zahar, maioneza, mustar, sare si piper; se inglobeaza curry-ul si smantana.
Se toaca varza si se rad morcovii. Se amesteca legumele cu sosul si se potriveste salata de sare si piper. Se lasa sa se patrunda 2-3 ore.
nushulica spune:
akella m-ar interesa sa stiu daca salata cu telina ai facut-o cu mana ta sau ai luat reteta de undeva? daca ai facut-o cum iese ce gust are ca mi se pare interesanta?
Nushulica si finutza Ingrid(11.12.2005)
akella spune:
nushulica, la care dintre retetele de salata de telina te referi? Nu de alta, dar le-am facut pe toate... Retetele cu morcovi si nuci sunt usor dulci, iar rosiile umplute au iz de usturoi... Le poti drege dupa gust, adica le poti adauga mai mult otet/suc de lamaie, daca iti plac mai acre...