Zona salatelor
Raspunsuri - Pagina 4
akella spune:
Salata balcanica
Ingrediente: 650 g rosii, 1 catel usturoi, 3 cepe verzi, 1 castravete de salata, 1 leg. menta, 100 g branza de oaie, 100 g branza de vaci, 200 g iaurt, piper, sare
Rosiile se taie in 8, usturoiul se toaca, se taie rondele doar partea verde a cepelor, iar castravetele se taie felii. Se aseaza pe o farfurie, decorativ, rosiile, capetele albe de ceapa, castravetele si frunzele de menta.
Se zdrobeste branza, se paseaza cu branza de vaci, iaurt si usturoi. Se sareaza si se pipereaza. Se toarna pe salata.
akella spune:
Salata bulgareasca
Ingrediente: 500 g rosii, 1 ceapa, 2 ardei grasi, 2 castraveciori, 200 g telemea, 3-4 lg. ulei, sare, piper, 2 lg. otet sau suc de lamaie, verdeata
Se taie rosiile in felii subtiri care se taie apoi in jumatate, castravetii in felii subtiri, la fel si ardeii grasi, ceapa in solzi. Se amesteca totul si se toarna dressing-ul preparat din ulei, sare, piper si otet sau suc de lamaie. Se presara verdeata tocata fin, iar deasupra se rade telemeaua.
Carmen_Marieta spune:
Salata Aliss
Ingrediente:
2 kg cartofi, 500gr piept de pui, un borcan castraveti murati, un borcan gogosari murati, 500gr maioneza.
Complexitate: Redusa
Mod de preparare
Se fierb cartofii in coaja, separat se fierbe pieptul de pui. Dupa ce s-au fiert cartofii si pieptul, se taie cuburi. Se amesteca intr-un vas cu castravetii, gogosarii si maioneza. Se potriveste de sare si piper si se da la rece.
Carmen_Marieta spune:
Salata asortata de primavara
Ingrediente
2 salate verzi, 2-3 buc. gulii, 3 buc. castraveti, o legatura ridichi, 1 buc. ceapa, ulei, otet (sau zeama de lamiie), sare, piper
Mod de preparare
Se spala salata, se scurge si se taie fideluta. Castravetii si ridichile se curata, se spala si se taie felii subtiri. Guliile se curata si se dau pe razatoare mare. Totul se amesteca si se adauga ceapa taiata solzisori, uleiul, otetul, sarea si piperul dupa gust.
Carmen_Marieta spune:
Salata de ciuperci
Ingrediente:
1/2 kg ciuperci, 0,5 dl ulei, zeama de la 1 lamiie, sare, piper, patrunjel verde
Mod de preparare
Se curata ciupercile de pielita, se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare si putin otet. Cind sint fierte, se lasa sa se racoreasca, se taie felii, se stropesc cu sosul preparat din ulei, zeama de lamiie si piper Se garniseste cu patrunjel verde taiat fin.
mina spune:
Salata de mozzarela
Pe un platou se pun felii de rosii (taiate din rosia intreaga) intr-un singur strat, se presara cu sare si piper, se toarna ulei de masline si otet balsamic si se presara busuioc (preferabil verde, dar merge si uscat). Peste se pune un strat de felii de mozzarela. Sa fie din aia care se gaseste in pungi cu tot cu zer (de la Zott de ex). E mortala, de cand am mancat prima data nu ma pot abtine si la 2-3 zile tot mai fac. Inainte de masa, dupa masa, in loc de masa......
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
akella spune:
Salata de cruditati cu orez
Ingrediente: 200 g orez cu bobul lung, sare, 3 ardei grasi rosii, 4 mere mici, 200 g parizer, 1 leg. patrunjel verde, 4 ardei iuti, 150 g iaurt degresat, 3 lg. otet
Orezul se fierbe in apa cu sare. Merele si ardeii se curata de cotoare si seminte, apoi se taie marunt. Parizerul se taie cubulete. Orezul scurs se amesteca bine cu ardeii, merele si parizerul.
Se amesteca iaurtul cu patrunjelul tocat si otetul. Se toarna sosul peste salatã si se orneaza cu ardei iuti si patrunjel verde.
akella spune:
Salata greceasca
Ingrediente: 2 cepe de apa, 4 rosii, 1 castravete de salata, 100 g masline negre, 4 fire oregano, 6 lg. otet, 4 lg. ulei (masline), sare, piper, 200 g telemea, 1 salata, 4 ardei iuti
Ceapa se taie inele subtiri, rosiile si castravetele se taie felii. Se amesteca legumele cu maslinele.
Oregano se amesteca bine cu otet, ulei, sare si piper. Branza se taie cubulete. Se amesteca salata cu sosul de otet si branza. Se lasa 5 minute sa se patrunda bine.
Se aseaza frunzele de salata pe farfurii, se pune cate o portie de salata de legume si se orneaza cu cate un ardei iute.
daniella4 spune:
Akella, am tot notat retele tale si mi se par super.
Vreau sa te intreb ceva: dupa ce fierbi carofii in coaja de ce ii treci prin apa rece? Se curata mai usor?
Dar nu se intaresc?
Daniella, mama lu'Alexis
akella spune:
daniella4,
trec cartofii prin jet de apa rece sa-i pot curata mai repede. Indiferent cat ii lasi in apa rece, nu se intaresc. Oricum, cartofii trebuie sa fie rosii, sa nu se sfarame atunci cand ii tai felii.