Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (34)
Raspunsuri - Pagina 13
lavi02 spune:
Silvia ce e esofagita aia de reflux ca si Nati cateodata isi da capul pe spate si se enerveaza. Si ea regurgiteaza dar am zis ca e normal.
Joy daca a supt bb din bibe inseamna ca laptele s-a vezi-Doamne contaminat cu bacterii din saliva lui si n-ar mai trebui sa-l conservi.
Bine ar fi daca s-ar gasi galega la plafar sa nu mai dam atatia bani pe galactogil. Eu azi termin cutia si mai cumpar una mai incolo, cand mai simt nevoia. Ca-i scuuuump..
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
xandra28 spune:
inuta, tu esti puternica si o sa treci si peste asta
anda, nici mie nu mi se pare grav diagnosticul poetului.
pupici
anda, mami de bb vladut
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62685" target="_blank"> povestea nasterii
frumosul meu la 3 luni
varsta lui vladut
meems spune:
Mai fetelor, eu tot stau si ma minunez cate analize se fac la bebei in RO comparat cu ce se face in strainatate. Ca sa nu mai vorbesc de cantarit bebeii acasa, observat cate grame in plus sau in minus au fata de ultima cantarire, etc, etc. Eu nu stiu mai nimic de Rianna mea, o cantaresc astia la spital din an in paste cand ma duc cu ea la control, si tot atunci o asculta la plamani si se uita la ea in urechi si... cam atat. Nu tu analize, nu tu ecografii, nu tu cantariri saptamanale... Eu stiu doar ca e voioasa si sanatoasa si creste armonios pentru ca tot la cateva saptamani tre' sa-i schimb hainutele ca nu i-s mai bune. Nu stiu cum e mai bine, dar eu una m-am obisnuit asa mai "simplutz" ca nu prea am de ce sa-mi fac atatea ganduri si probleme.
Gandacel, eu n-am comentat la schita de diversificare pentru ca noi suntem inca destul de departe de asa ceva. Rianna mea abia a implinit 3 luni, deci mai avem mult si bine pana la suculete si piureuri. Cand om incepe, noi cred ca vom incepe ca si Ina cu cereale, caci aici asa e recomandat si eu personal cred ca asa e mai bine - fara sucuri acide, fara fructe dulci, doar cereale la inceput. Apoi incet-incet introducem si legumele si apoi fructele. Acum astept sa vorbesc si cu pediatra si sa vedem ce sfaturi ne da si ea, dar mi-am luat intre timp si o carte, Super Baby Food, si o mai lecturez sa mai imi fac cate o idee despre ce ma asteapta.
Pischi, si Rianna isi "roade" degetele intr-o veselie, dar eu nu-mi fac probleme de asta. E-adevarat ca ea primeste si suzeta, dar numai atunci cand i-e somn si de obicei adoarme cu ea in gura. In rest nu i-o trebuie de nici o culoare. Eu nu am incercat niciodata sa-i scot degetele din gurita, s-a dezvata ea cand a fi mai mare.
mara95 spune:
Tocmai am reusit sa mai adaug niste poze cu faleza Dunarii de la noi.Nu sunt spectaculoase,dar ...sunt primele!
joy04 spune:
Pai LAVI de aia am intrebat daca mai poate fi conservat daca deja a baut din el...ca nu eram sigura in totalitate.
SILVIA de aia il banuiesc si eu de esofagita de reflux, caci eu am...pai cam regurgiteaza mult el. chiar daca il ridic dupa 10-15 minute sa ragaie, tot regurgiteaza. cateodata chiar ma sperie, de aia m-am si dus la dr, dar nu e pediatru si am vrut sa-i bag usurel asa diagnosticul asta, dar ea a zis ca nu-i nimic...si regurgitatul dupa ce a mancat de laptic crud, nu cred ca-i asa bai.
dar el si dupa jumate de ora scoate lapte branzit si cu saliva prin el, nu stiu cum sa zic.
eu banuiesc totusi ca nu este in regula burtica lui..adica saracu kk nu face, i-am fdat ceai din asta - nu stiam ca are dextroza si am mai dat si a maaare gramada de bani pe el - si ii fierbe burtica de la el...debridat ii dau dar se pare fara efect. ii dau de 8 zile...cu vomitatu' nu-mi place de loc.
clar imi fac o programare la Stanciu. in spital unde si cum ma duc?
si da, isi da capul pe spate, dupa ce suge nitel...iara ia o gurita iara arunca capul si ramane cu ochii la mine..cum adica pozitie fixa nemiscata???
bai si aveam si eu cartea aia si am dat-o cu ani in urma...
joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut
silvia_d spune:
so:
BRGE=boala de reflux gastro-esofagian
inseamna patrunderea de mici cantitati DE ACID GASTRIC in esofag,cauzand senzatia de arsuri retro-sternale.
un reflux redus este normal la bebelus,dar daca e in mod regulat,acidul poate afecta mucoasa esofagiana,producand si dureri serioase.
refluxul este adesea cel mai accentuat dupa masa,cand stomacul este plin,si cand bebelusul este in poz.orizontala.
plansul imediat dupa masa poate indica existenta unui posibil BRGE.
ARCUIREA SPATELUI si POZITIA FIXA NEMISCATA=sunt amandoua recatii la acidul din esofag.
Tratamentul...nu spune nimic de medic,dar mi-a zis dr neonato din spital ca este debridat-ul.
Mai zicea si de regurgitari dese pe undeva,da'o sa mai citesc...e din cartea dr.spock,pe care tu LAVI,nu o prea iubesti,da'ma gandesc ca astea sunt definitii general-valabile in orice carte.
pischi2003 spune:
Felicia, Lavi multumesc de grija/urari. Noi nu am patit nimic, suntem bine, doar ca nu reusim sa mai intram asa des pe cat am vrea pe forum. Iar cand e sotul acasa, urat ar fi din partea mea sa-i intorc spatele si eu sa butonez la calculator(ca acum ).
Vad ca majoritatea ma sfatuiti sa nu fiu asa de marcata de faza cu degetul in gurita. Mi s-a pus pata pe creier ca mi-a zis o alta mamica de bb mai mare sa n-o las ca se invata. Asa ca stateam calare pe bietul copil .
Anda fii curajoasa.
Tare faza cu carpa de praf in frigider si cu statul degeaba. La fel si la tine, Hildegard, cu telecomanda si galeata de gunoi.
Am inceput si noi morcovelul, am ajuns la 4-5 lingurite. In rest, san la greu. Bulina neagra: n-am reusit sa-i fac program de supt. Adica e la cerere rau de tot. Nici ea nu sta sa pape tot-tot cat sa-i ajunga cateva ore bune. Asa ca, defilam ca tzatza pe la gura copchilului cat de des putem .
Mihaela si Alexandra - Maria (01.12.2005)
ilenutza spune:
Intru si eu repede sa va spun 2 cuvinte:
Nu am citit nimik din urma![:], nu am avut timp1
Azi m-am intalnit cu :Lordra in parc si vreau sa stiti ca Dara este mai frumoasa decat in poze!Seamana cu mami de altfel!
Victor s-a trezit peste noapte de multe ori si sunt cheauna !
Cu lapticul s-a vazut la cantar ca a fost lipsa in ultimelle 2 saptmani: 600 g in ultima luna, dar 400 a luat in primele 2 sapt. din luna, asta e!
Pupice!
Ile si bb Victor- 22 dec
lavi02 spune:
Ilenuta bine ai revenit pe aici!!!
Lordra chiar la tine ma gandeam azi. Pofta buna ! ca ziceai ca ne citesti la micul dejun.
Silvia multumim!
Joy la Stanciu ori iti faci programare la cabinet part, unde programul este Ma-J-S 15-19 si tot atunci trebuie sa si suni (ca te programeaza direct el); de ex suni joi pt programare sambata. Ori te duci direct la spital, la et 7 si astepti pe holul cu liftul. El apare din cand in cand si ia pacienti de acolo. Am inteles de la prietena mea ca ora agreata este 10 dar Felicia zice ca vin si mai devreme la consultatii. Cand am fost noi prima oara la 10 fara 10 nu era mai nimeni dar a doua oara era full. Oricum, nu sta mult la taclale asa ca merge repede. Cel mai bine e sa fii pe la 9.30, zic eu.
meems stai linistita ca nici aici nu le face nimeni la bebei analize si eco de rutina. Anda i-a facut eco pentru ca stia din timpul sarcinii ca are 3 rinichi.
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)