Bebelusi de ianuarie - februarie 2006 (11)
Raspunsuri - Pagina 8
Ana_m spune:
Salutare gagicile,
Vad caci cumparati servetele umede . Voiam sa va intreb , voi numai cu dim astea ii stergeti la fundulet ? Mie la curs mi-au spus ca sunt de evitat servetelele astea pt ca au sapun ( sau detergent), cel mai bine e sa-l spalam numai cu apa. Eu asa fac , pun intr-un lighenut apa curata si o spal cu un tifon. Servetelele alea le folosesc foarte rar, doar cand mi-e lene uneori noaptea si cad pleceam pe undeva. In rest apa curata , iar apoi dat cu crema funduletul.
Bine , v-am lasat ca mor de somn.
pe maine
Ana si bb Clara Francesca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_m2005/my_photos
utocatalina spune:
Neata fetelor..e o zi SUPERBAAAAAA!
Anda mercic mult pentru ca ai intrebat, sunt niste nesimtiti! Sa stapineasca sanatos Mark jucarele!Deci mai bine ca nu am cumparat de la Pampers nimik..am luat de la Univers All cu 59 lei pachetul, si pina in 7 lei servetelele...auzi! Sa vina sa vinda la preturi mai mari, chiar ca si astia sunt dusi!
Janina, in caz ca Dan nu gaseste azi piesa de schimb, o sa te sun diseara, ca am inteles ca pompa a ajuns la tine de la Alina, ca sa treaca Dan maine sa o ia!
Ursoaico,fa poza sa vedem cum bate toba!
Canda, nu stiu cum e cu epilatul definitiv, dar daca te deranjeaza trebuie sa gasesti tu o solutie!
Ana eu in timpul zilei o sterg numai cu servetel..baia la fund i-o fac seara la baia generala..mie nu mi s-a iritat deloc la fundulet..am incercat si eu cu lighenas cu apa, dar pina o incalzeam, pina ma duceam la ea, etc, se zbatea in kk, de o gaseam minjita pina in git si trebuia sa o schimb toata..
Monica si la mine zboara ciorapii din picioare in citeva secunde, daca are nabadai, asa ca vreau si eu o reteta...cred ca merge, daca ii legi cu sfoara!
Ingrid, nu stiu daca vitaminele taie pofta de mincare, dar mama mi-a zis ca multe mamici au patit-o..asa ca vad eu de azi, daca papa mai cu pofta!
Ioana e tare haios Razvanel cind ride...asa veselie pe capul lui, ca zimbeste de nu mai poate!
Eu la concurs de slabit nu ma inscriu..stiti voi cum se zice: mutul tace si le face!Asa ca la sfirsit punem poze si vedem care si cit a slabit!
Astept sa se scoale sa-i dau PICATURAde morcov, iar la prinz plimbare de voie!
Cafeluta mamicuta
Biencuta draguta
utocatalina spune:
Giova, i-am vazut si copanele lui Marco inainte de baie..am si eu o poza cu Bia cu niste ciolane, dar nu am pus-o ca mi-era ca ziceti ca e OBEZA!
Cafeluta mamicuta
Biencuta draguta
J G spune:
Neatza fetelor! Ce zi MINUNATA se anunta!
Catalina am pompa pregatita, sterilizata, astept un telefon de la tine sa stabilim cum facem. Merci frumos!
Ana si eu o sterg numai cu servetel iar seara baita, pana acum nu s-a iritat. Eu sincer nu as fi in stare sa ma chinuiesc cu spalatul la fund de fiecare data, probabil sunt o lenesa.
Ioana, Pisoi, eu va admir cand vad ce amintiri frumoase aveti din perioada gravi. Bravo voua!
Moni eu nu am probleme cu sosetele, foarte rar ii iese cate una din picior. O fi de la sosete... In schimb eu am probleme mari cu caciulita ca nu o suporta. Si nu am ce sa-i fac, tre sa-i pun dupa ce o spal pe cap... si pana nu i-o scot nu se calmeaza (2h)... nasol.
J si Carla (05.02.2006)
utocatalina spune:
Mercic mult Janina..eu tot sper sa pot face pompa asta sa mearga, ca m-am obisnuit sa ma mulg cu ea, dar alta noua am vazut ca e 2 mil, deci nici nu ma gindesc sa mai imi iau..oricum in functie de ce face azi dan, diseara am sa te sun. Pupici Carlei!Sa stii ca nu e obligatoriu sa stea atit de mult cu caciulita dupa baie...si eu am incercat la Bia, dar cum a mai crescut, nu a mai suportat-o, asa ca sta cu ea, doar cit ii dau sa suga dupa baie, dupa care cu capul gol!
Ioana si Anda si eu ma uit cu nostalgie la pozele din timpul sarcinii si nu-mi vine sa cred ca aia era burtica mea si ca Bia era acolo..nici nu mai stiu cum era cu burtica....si eu sunt nostalgica!
Cafeluta mamicuta
Biencuta draguta
Giova spune:
Neatza!!!
Chiar ca e superb afara. dupa ce papa la 13.45 mergem in oras. Tati a dus cu el caruciorul, noi luam un taxi pana in centru, luam caruicorul din masina si ne plimbam multtttttttt, caci e super. de ppapat papam la tati la birou, asa ca.... .
Cata si eu am o poza si mai si, dar nu m-a lasat Clau sa o pun, caci in prim plan sunt podoabele lui Marco si dungile de grasime. si tat-su a zis ca nu e poza de pus pe net, asa ca....
Anda nu stiu daca ajung pana sambata la magazinul cu pricina, dar oricum vreau sa-i si sun sa vedem, poate putem lua direct de la ei si sunt mai ieftine, cu toate ca si magazinele se numesc tot Varuna's.
Janina la frumoasa.
Gio si Marco (6 ian. 2006)
TatianaG spune:
In primul rand
LA MULTI ANI sarbatoritelor acestei luni, ANCA, JANINA, DENISA si KIKIRIKI . Va doresc multa sanatate si sa fiti fericite alaturi de cei dragi!
Va invidiez fetelor care aveti timp de forum. Trebuie sa recunosc ca abia reusesc sa citesc ce scrieti. De aceea nuci nu ma aventurez in discutii.
Pentru listuta, la 3 luni aratam cam asa: Daniel, 60 cm si 4.960g, iar Eduard, 60 cm si 4.970g. Luna aceata n-au mai luat asa bine in greutate, cred ca de vina e si vaccinul, care a dat baietii peste cap.
De trei zile le dau si eu suc de morcovi. Am inceput cu 3 ml, atata are seringa cu care le dau. Inca nu folosesc lingurita, ca jumatate ar merge pe haine, dar cu seringa reusesc sa nu dau nici un strop afara. Le place foarte mult si-l tolereaza bine (n-au facut colici, diaree sau constipatie).Peste o saptamana voi da si suc de mere. Fac sucul cu storcatorul - chiar si cantitatea asta mica - dar pe urma ma rasfat si eu cu un suc proaspat, daca tot il murdaresc.
Nici eu nu folosesc servetelele umede. Am masa de infasat in baie si-i spal direct la chiuveta.
CATALINA, n-am prins firul pompei tale, dar n-are garantie? Am luat saptamana trecuta o pompa Avent (isis) si are garantie un an. Pompa mea electrica s-a stricat - cred c-am folosit-o prea mult - si am dus-o inapoi, era tot in garantie. Era a doua care se stricase la mine si pana la urma mi-au dat banii inapoi. Tocmai bine c-am luat pompa asta manuala si-s taare multumita de ea.
Cu sosetele am si eu probleme. Am vreo trei perechi care stau in picioare, celelalte aluneca, nici nu le folosesc. Si ce ma mai enerveaza sunt botoseii, care tot asa, aluneca. Am vazut niste pantofiori din panza, dar erau pe roz si pe rosu. Trebuie sa mai caut, doar sa am timp.
Si-acum despre baieti: sunt taaare zambareti, nici nu trebuie sa le adresez vreun cuvant, ca zambesc de cum ma vad. Iar daca mai si vorbesc cu ei, nu-si mai inchid gura de fericire. Si scot niste sunete haioase.... Ce e rau ca inainte de masa dorm alternativ, dar dupa ora 14 au acelasi program. Inca mai au masa de noapte la ora 2-3, dar dupa ce-si beau lapticul, adorm in patuturile lor. Acum dorm in patuturi separate, nu mai incapeau intr-unul. Mai ales ca Daniel "cerceteaza" in cursul noptii fiecare coltisor al patului. Trebuie sa-l pun in sac de dormit, caci patura nu sta pe el.
Am pus poze noi in albumul comun, dar si in albumul propriu.
Tatiana si
Clara Maria (31 ian 2004) Album 1 Album 2 Album 3 Copilasi ian-feb2004
Daniel Cornel si Eduard Mihai (09 dec 2005) album NOUwww.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">Mamici ian-febr 2006
monica70 spune:
Buna dimineata,chiar ca-i o zi super! Mai un pic si apare mami s-o scoata la plimbare,eu il astept pe tipul ala sa rezolvam cu PC-ul!
ANA eu am folosit servetele umede intr-o veselie,chiar si doua odata la cat kk face Eu credeam ceva reclama unde zice ca nu stiu ce substanta contoin,antiiritatie La cat de des face ar trebui sa stau juma de zi la chiuveta s-o spal,plus ca pana vaine apa calda fac cu nervii. Mai nou m-am smecherit.Al doilea servetel umed folosit - nu prea murdar il spal bine si data viitoare il ud cu apa calduta si o spal,apoi o "finisez" cu altul nou - pe care iar il spal si tot asa ... Culmea e ca madam aia care tot vine pe aici mi-a adus trimis de fiica-sa printre alte cadouri si un pachet de servetele umede si imi da indicatii cum sa-l folosesc - cica sa rup in doua un servetel sa folosesc numai jumate odata A facut o mutra cand m-a vazut ca folosesc si doua odata Inteleg ca-s econoame,dar ... totusi. Plus ca ele spalau fetitza la chiuveta,nu ca mine risipitoarea
CATA sa stii ,apropo de sfoara,ca am o pereche de ciorapei cu siret la glezan,ce crezi ca pe aia n-a reusit sa-i dea jos?
Cred ca de aia face asa de des kk,nu ziceati voi ca trebuie facut "bicicleta" la bebei la constipatie? Eu nu trebuie sa-i fac,are ea grija!
GIOVA,ANDA,JANINA pusi am uitat ce voiam sa zic,ma uit si revin!
MONI si DIANA (01.01.2006)
TatianaG spune:
Hai sa va spun si experienta noastra din spitalul de copii. Din nefericire in we trecut eram "prizonieri" acolo. Sper din tot sufletul sa nu mai fiu nevoita sa-i calc pragul.
Baietii mei au inceput sa fie cu mucisori si sa tuseasca din cauza lor inainte c-o saptamana. Medicul de familie mi-a zis ca e reactie la vaccinul de la doua luni (n-aveau rosu in gat, nici febra). Ne-a dat tratament, dar n-a trecut de tot. Le curatam nasucul cu pompa clasica si plangeau pana raguseau. Pana la urma, le-am pus doar apa de mare si n-am mai folosit pompita. Cred c-aici a fost greseala mea. Sambata de cate ori se trezeau, tuseau de se innecau (de la mucisorii depusi) si nu mai aveau aer. Asteptam sa-si faca efect tratamentul. Dar sambata noaptea n-am mai avut nervi si-am fugit la urgente, mi-era teama nu cumva sa se trezeasca, sa nu-i auzim (la cat de obositi suntem amandoi) si sa se innece. Ma gandeam ca le curata nasucul si scapam. Acolo am dat peste o doctorita afurisita, care m-a facut iresponsabila c-am adus copiii in halul acela. Ce sa va spun, pentru ea, temp de 37,3 era FEBRA MARE. Atat avea Daniel, Eduard avea 36,7. Si amandoi erau bine dispusi si zambeau (si la ora 2 noaptea ). Iar cand a auzit ca-i tratez homeopat, a facut si mai urat, ca fac experimente pe copii, ca-i nenorocesc etc etc. Va spun ca asa ne-a tratat parca eram ultima tiganca de pe drum cu plozii dupa ea, iar copiii intr-o stare fara scapare. Si bine-nteles ne-a internat (chiar ma intrebam oare primesc ceva "puncte" pentru numarul internarilor) si ne-a dat tratament cu antibiotic. A urmat cea mai urata zi din viata mea - nu exagerez. In primul rand au vrut sa ne puna intr-un salon cu 8 paturi, si in fiecare pat era copilul cu un parinte. Am facut un scandal - eram plina de nervi - de cum se gandesc sa puna doi bebei intre atatia bolnavi. I-am zis asistentei ca sau ma pune intr-un salon cu mai putine paturi sau ma duc acasa. Pana la urma am ajuns intr-un salon cu trei paturi, era o fata (singura) cu alergie si un baiat (cu bunica-sa) cu anemie. A foat OK, doar ca am stat toti 3 intr-un pat deci odihna pentru mine, nimik. Baietilor le-au pus branule (ca sa nu le faca atatea injectii). Cand le-au pus, Eduard a plans foarte mult si atunci nu mi-am dat seama de ce. Daniel a scapat foarte repede. Dimineata am vazut ca Eduard avea mai multe intepaturi, cand am intrebat-o pe asistenta de ce, mi-a zis ca nu i-au gasit vena. Duminica la 12 cand le-au injectat medicamentul, amandoi au plans. Li se miscasera branulele. Trebuiau inlocuite. Alt calvar. Lui Daniel au pus-o fara probleme, dar lui Eduard iar nu-i gaseau venele. Atata a plans de m-a apucat si pe mine o criza de plans si mi s-a facut rau. Am vrut sa merg sa le spun sa-l lase in pace, dar n-am avut putere, simteam ca lesin. L-au adus inapoi, l-au invelit in patura si mi-au spus ca-l duc la terapie intensiva. Asta mi-a pus capacul, am crezut c-a patit ceva. De fapt il duceau la asistente mai experimentate. Am urlat la ele sa-mi lase copilul in pace (m-a enervat si remarca unei asistente, ca "uite, si mama plange"). Pana la urma l-au dus si l-au adus cu branula pusa. Va vine sa credeti ca pentru doua branule, l-au intepat de 10 ori (la mana, la brat si la glezna)??????? N-a luat atatea doze de antibiotic. Am observat prea tarziu intepaturile si asistenta plecase, c-ar fi auzit de la mine cateva vorbe de duh. Luni dimineata deja imi pregateam bagajele. Am zis ca daca nu plec, bolunzesc acolo. Doctorita de pe sectie a vazut ca baietii sunt OK si ne-a si lasat. Sa va mai spun ca nu aveam conditii sa incalzesc laptele - in bucatarie nu aveau "acces" produsele din afara (pana la urma mi-a adus sotul un termoplonjon si un vas in care sa incalzesc biberoanele). Iar apa calda pentru lapte praf o aduceau la orele stabilite de ele, nu la orele la care mananca bebeii (mie nu mi-a trebuit, dar erau alte mamici care aveau nevoie). Dar macar aveau frigider. Nu ma puteam mulge in "intimitate" caci era un du-te-vino ca la gara. Acolo mi s-a stricat si pompa...alta distractie. Noroc ca n-am pierdut laptele, mi-a scazut productia (nici nu ma mir), dar ajungand acasa si luand pompa noua, am revenit la productia normala (cat sa ajunga la amndoi si sa mai pun si pentru zile "negre").
Si ar mai fi multe de spus, dar cred ca v-am ametit destul. Vreau sa vorbesc cu doctorita de familie (saptamana trecuta era la o conferinta si n-am putut da de ea), cred c-o sa faca urat cand ii voi povesti ca le-am dat antibiotic. Offf, asa-s de suparata ca am ascultat-o pe dr de-acolo. Dar internata, n-aveam nici o scapare. Sper ca baietii sa nu fie prea afectati.
Dupa ce-am iesit din spital, am luat "batista bebelusului", am vazut-o cum functioneaza pe bebeul unei prietene si mi se parea OK. Chiar daca pare sadic c-o pui la aspirator, nu-i rau deloc si curata foarte rapid nasucurile. Nici nu apuca sa planga si-i gata curatat
Fetelor, va doresc din toata inima sa nu ajungeti prin spitale!!!!
si la noi e soare!!! Astept sa se trezeasca flacaii, le dau sucul de morcovi si iesim afara!
Tatiana si
Clara Maria (31 ian 2004) Album 1 Album 2 Album 3 Copilasi ian-feb2004
Daniel Cornel si Eduard Mihai (09 dec 2005) album NOUwww.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">Mamici ian-febr 2006
Bee spune:
Buna fetele. Si eu aici pana ma lasa missa.
Eu sunt neca. Fata mea urla la san de numa numa! E chiar ciudat. SUge numai dupa ce a dormit. Si cum doarme numai noaptea.....in rest e un adevarat chin. Asa ca in loc de un muls pe zi, voi trece la minim 2 (si acum am pompa in mana). DE luat in greutate, am luat 230 g saptamana asta, ceea ce pentru noi e record.
Am fost si eu la Baby Expo si am luat fotoliu auto Inglesina la super oferta 2 mil 800. L-am luat pe ultimul, cel expus si prafuit. Am fost evident cu fata, de 2 ori. Ursoico, daca m-ai vazut pe la 17, 18, atunci m-ai vazut vineri nu sambata! Si daca m-ai vazut (aveam o geaca rosie cu negru), de ce nu m-ai tras de maneca? Am fost vineri seara si duminica la pranz.
ANda, parca am vazut si eu floarea aceea de la Varuna. Lumineaza si canta un cantec de leagan? Daca e aia, era 650 mii. Si n-am luat-o ca sunt zgarcita.. Am vazut si caruselurile tot acolo. Dragutze, dar noi avem de la fratele meu unul care ii place Anei la nebunie.
Tatiana, spor la muls cu noul Avent. Pompa asta e prietena mea cea mai buna. Cred ca fara ea, eram de mult doar pe lapte praf. Sa-ti traiasca gemeneii mari si sa le fie de bine sucul de morcov.
IN legatura cu diversificarea asta, eu una sigur astept pana dupa 4 luni. Ana face 4 luni cam de Pasti. Dupa Pasti o duc la vaccin si vorbesc atunci cu pediatra. Deci sigur la 4 luni jumate am de gand sa incep cu suc de portocale si apoi suc de mar si cereale speciale fara gluten. Cam asta-i planul. EU ma gandesc ca atata timp cat are o curba de crestere in greutate multumitoare doar cu laptic, nu are sens sa ma grabesc (eu vb care atat ma chinui cu papa). Divesificarea se incepe cand nevoile alimentare nu mai sunt satisfacute doar cu lapte, nu? Trebuie sa mai studiez problema, dar eu o tin pe a mea: 4 luni jumate.
Moni,tu risipitoare cu 2 servetele? Pai eu cum sunt. O data la 3 zile cand face kk cred ca pun si 10 servetele..
IN rest? Ne trezim noaptea pe la 3, papa si apoi somn pana la 7-8. Ziua somn doar in carutz, la plimbare.
AM vazut pozele si-mi place tare mult un Razvanel razacios foc. Dar nu va suparati, ca toti sunt minunati, n-vem noi timp sa facem comentarii cat ar merita fiecare.
Felicitari fetele cu kilogramele la vale. Eu tot balena ucigasa sunt. DAr pana la urmatorul bebe, pe care abia il astept (la anul sigur sunt iar in productie), tot dau eu jos 15 kg.. MAcar ciocolata aia, daca nu m-ar tenta.
fetele, ca maraie printesa mea.