neglijare feminina

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

quote:
Originally posted by Rodica

Dupa moartea mamei intr-un groaznic accident de circulatie, ea fiind pe jos, nu am mai folosit deloc fardurile, am slabit 7kg in trei zile, am inceput sa plang sau sa ma enervez excesiv, sa am atacuri de panica, sa reactionez exagerat la nazdravaniile copiilor, si nu am mai condus deloc masina proprie.
Am avut si o teapa cu serviciul, si alte "bube", adica belele....

Ma supara ochii de la calculator si cand ma fardez parca ma ustura si mai tare, plus ca atunci cand plang imi intind rimelul, iar cel rezistent la apa nu-mi iese la demachiat(de oboseala mai sar peste demachiat...)
O infuzie de optimism si veselie ar fi benefica, dar...tot in interior trebuie s-o gasesc. Putin echilibru psihic as vrea, si sa ma simt in siguranta...
Trebuie sa privesc partea plina a paharului. Stiu asta! Mai greu stau la partea practica.
Rodica

Draga Rodica, intradevar prin ce ai trecut tu este f. dificil, dar trebuie sa te rogi la Dumnezeu sa te intareasca sa treci peste asta cu bine pt. ca sunt persoane care au nevoie de tine.
eu am ajuns in starea asta dupa ce m-am despartit de prietenul meu.sigur, problema cu prietenul nu se compara cu a ta, dar m-a dat peste cap si mai rau este ca nu ma mai pot gandi la alt baiat.pur si simplu stau in casa, nu am grija de mine si, ce e rau, ca nu mai sper sa redevin fata fericita care eram inainte.

Mergi la inceput

acum am reusit.fetelor , astept in continuare parerile voastre.cum sa ma stimulez sa fiu din nou cea care eram?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Originally posted by nadyana

Draga Elise,nici eu nu cred ca este o mare diferenta data de farduri, dar totusi, parca atunci cand ma fardam si ma imbracam mereu asa cum imi placea, ma simteam, asa cum au spus si fetele, mai bine si parca eram alta.acum, de vreo doi ani, rar mai ies din treining pt. ca gasesc mereu motive sa nu ies din casa si, daca in final trebuie totusi sa ies, imi iau repede blugi si un tricou si..atit.nici macar cu crema nu am chef sa ma dau.

pai asta vroiam sa spun...diferenta este in interior, nu in exterior.

o femeie e frumoasa cind se simte bine in pielea ei.

mie uneori mi se pare ca sint o superbitate, alteori ca sint ciuma ciumilor - de fapt, sint aceeasi.

ca nu ma pot schimba asa, radical, de la o zi la alta.

difera 2-3 detalii.
pe care probabil nu le observa nimeni, in afara de mine, bineinteles.

totul tine de propria perceptie ...

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Acum inteleg care este sursa neglijarii propriei persoane la tine, Nadyana... Trebuie sa-ti recapeti increderea in tine, stima fata de tine, dorinta de a fi admirata. Chiar daca nu-ti face nicio placere acum, gandeste-te numai ca un look ingrijit, o coafura draguta, un chip luminos, haine in care sa te simti bine te vor face alta persoana decat esti acum... Cea mai frumoasa 'recompensa' este o privire admirativa, si nu neaparat a unui barbat, pe mine ma face sa ma simt bine si o remarca a unei colege 'ce bine arati azi!'.
Poti face exercitiul asa intr-o zi cand trebuie sa mergi undeva (nu neparat la o petrecere, fie si numai in oras cu prietenii sau la cumparaturi): cu o seara inainte relaxeaza-te cu o baie cu spuma... aplica o masca tonifianta pt fata... aplica o crema parfumata de corp. Dimineata spala parul si aranjeaza-l cu foen-ul si cu o perie, ia-ti niste haine casual care te fac pe tine sa te simti in largul tau, aplica un machiaj discret, un puf de fard de obraz, un rimel (de buna calitate, care sa nu curga) si la sfarsit un ruj in ton. Apoi iesi pe strada, si foarte important, nu uita sa iei cu tine ZAMBETUL!

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Din lipsa de timp (am o bb-lusha de 20 de luni care nici la WC nu ma lasa singura :-)) nu ma fardez si uneori nu apuc nici sa ma piaptan (am parul aprox de 2,5-3 cm). Dar - nu sunt neîngrijita si nici neglijenta cu mine însami :-) Adica: de 2 ori pe zii folosesc cremele antirid (Yves Rocher - excelente - mai ales cele cu ADN vegetal), aprox de vreo 3-4 ori crema de mâini (ca ma spal pe mâini foarte des+spalatul vaselor si rufelor bb) si CEL MAI IMPORTANT - NU UIT NICIODATA VITAMINELE! Am citit odata o carte a unui dr Perricone - parca - si am înteles ca lipsa vitaminelor si a unui regim alimentar cât de cât echilibrat face mai rau decât orice... deoarece se produc dezechilibre foarte mari în corp de unde apar starile depresive, si asa zisa nepasare/neglijenta de sine. Deci: pe locul I VITAMINELE - adecvate vârstei (eu am 38 ani), apoi FRUCTE - in special antioxidantele (afine, macese, coacaze, struguri, citrice, capsuni), apoi grasimi naturale (seminte, alune, avogado, ulei de masline), bineînteles legumele (ehh - cu astea nu ma prea împac eu :-() si cel din urma - dar FOARTE IMPORTANT: proteinele animale si vegetale (zilnic - daca este posibil - un min de 60g de carne - sau echivalentul în soia; + lapte sau iaurt sau kefir). Inainte de farduri - NU UITATI VITAMINELE. Eu am renuntat la vitamine dupa ce nu am mai alaptat si am avut perioade cu stari de oboseala, de nervozitate iesita din comun... ei - cum am reînceput cu vitaminele zilnice - cum sunt bine dispusa, mult mai calma, mult mai echilibrata... si în plus asta ajuta si ca lifting natural (o frunte fara prea multe creturi, ochi fara prea multe riduri, buze destinse nu strâns crispate, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliuta spune:

Elise e frumoasa.Va zic eu sigur. Toate suntem frumoase.

Nadyana, trebuie sa treci si tu peste despartirea de prietenul tau. Ai zis ca au trecut 2 ani........barbati sunt o gramada si daca te-ai despartit de unul inseamna ca nu el era jumatatea ta..............Gata, Fruntea sus aranjeaza-te si recapata-ti increderea in tine insati.......doar o viata avem.

Mihaela

Mergi la inceput

multumesc pt. mesaje fetelor.
Anca, in primul rand, sa-ti traiasca bb-luscha.Cred ca ai dreptate.Nu ar trebui sa ma neglijez.Si am sa pun in aplicare sfaturile tale.Apropo:ai spus ca folosesti cremele de la yves Rocher.Sunt acelasi lucru cu ROC din farmacii sau sunt diferite?ce gama au?esti multumita de ele?oare pot gasi ceva si pt. ridurile de expresie?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Avalon

Acum inteleg care este sursa neglijarii propriei persoane la tine, Nadyana... Trebuie sa-ti recapeti increderea in tine, stima fata de tine, dorinta de a fi admirata. Chiar daca nu-ti face nicio placere acum, gandeste-te numai ca un look ingrijit, o coafura draguta, un chip luminos, haine in care sa te simti bine te vor face alta persoana decat esti acum... Cea mai frumoasa 'recompensa' este o privire admirativa, si nu neaparat a unui barbat, pe mine ma face sa ma simt bine si o remarca a unei colege 'ce bine arati azi!'.
Poti face exercitiul asa intr-o zi cand trebuie sa mergi undeva (nu neparat la o petrecere, fie si numai in oras cu prietenii sau la cumparaturi): cu o seara inainte relaxeaza-te cu o baie cu spuma... aplica o masca tonifianta pt fata... aplica o crema parfumata de corp. Dimineata spala parul si aranjeaza-l cu foen-ul si cu o perie, ia-ti niste haine casual care te fac pe tine sa te simti in largul tau, aplica un machiaj discret, un puf de fard de obraz, un rimel (de buna calitate, care sa nu curga) si la sfarsit un ruj in ton. Apoi iesi pe strada, si foarte important, nu uita sa iei cu tine ZAMBETUL!

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Draga Avalon,cred ca ai dreptate si am sa pun in aplicare afaturile pe care mi le-ai dat.sunt sigura ca daca asi avea ambitie sa le aplic, mi-ar reveni iarasi cheful de a ma ingriji si ca, pe langa altele, asi deveni cea care eram altadata.am sa va tin la curent cum merge..si, astept sugestiile voastre in continuare.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by iliuta

Elise e frumoasa.Va zic eu sigur. Toate suntem frumoase.

Nadyana, trebuie sa treci si tu peste despartirea de prietenul tau. Ai zis ca au trecut 2 ani........barbati sunt o gramada si daca te-ai despartit de unul inseamna ca nu el era jumatatea ta..............Gata, Fruntea sus aranjeaza-te si recapata-ti increderea in tine insati.......doar o viata avem.

Mihaela

Ai dreptate Mihaela.Probabil nu era jumatatea mea.cateodata ma gandesc ca putea fi mai rau daca ramineam impreuna. Poate asa a vrut Dumnezeu. Sper sa reusesc sa redevin cea care am fost inainte.Asta cred ca imi trebuie:sa-mi recapat increderea in mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2 spune:

Anca(parca tu ai scris de vitamine) nu te ingrasi de la vitamine? Am luat si eu un timp ceva vitamine cu magneziu -tot pentru o stare de spirit mai buna- si mama mama ce mai mancam.
Oare nu am gasit eu combinatia buna?

Mergi la inceput