Endometru, ovulatie, monitorizari - 115

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Tabi, uite un ca sa-ti mai treaca supararea cu chistul... Ma gandeam... e chiar asa mare, de tre' musai AC? daca ai face tratament naturist? o gramada de fete au scapat de chisturi cu ajutorul plantutelor. Pe de alta parte, 2 luni de AC nu-i o nenorocire, trec repede... si stii cum zic dr-ii, ca dupa AC se ramane mai usor, ca ovarele "recupereaza". Hai, capusorul sus si fii asa cum te stim noi toate, adica o luptatoare optimista!

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stuart spune:

Tabitha, ca si Kitta si eu sunt de parere ca trebuie sa mai consulti si alt doctor. Nu contest profesionalismul dr. Moisa sau al oricarui alt dr. dar doctorii sunt si ei fiinte umane si au voie sa mai greseasca.
Si eu am patit cam acelasi lucru luna aceasta adica, in Z7 am facut echo si mi s-a spus ca am un chist de 2cm. Prima data a zis ca este folicul dar cand i-am spus ca sunt in Z7 a spus ca e chist. N-am contrazis-o pe cea care mi-a facut echo dar eu sunt sigura ca nu era nici un chist ci mai degraba 2 foliculi f. apropiati (in decembrie dr. Iosup a vazut tot pe partea cu pricina 2 foliculi de 9,3mm si 12,8mm si asta in Z6). Spun asta pt. ca la cateva zile au inceput vesnicele intepaturi de ovulatie care au tinut cateva zile si au disparut. Nu-ti spun ca pt.moment chiar am crezut ca intepaturile sunt de la chist si-mi faceam tot felul de probleme dar acum nu am nici pe naiba.

Sa stii ca tocmai am vorbit cu Amely si, si ea este de parere ca un chist se poate confunda usor cu un folicul (daca am inteles eu gresit o rog sa infirme cele spuse de mine).

Ce vreau eu sa-ti spun este ca nu trebuie sa-ti faci "ganduri negre" inainte de a mai verifica cele confirmate de dr. la care ai fost. In cazul in care este sa fie chist eu personal as incerca un tratament homeopat. Stiu ca este de durata dar homeopatia este mai sigura decat alte metode. La fel as incerca si pt. sotul meu daca ar fi nevoie.
Nu vreau insa sa aud tocmai de la tine ca vei depune armele asa usor. Sigur ca trebuie sa stim cand sa ne retragem din cursa dar eu consider ca la tine nu e momentul. Sper ca nu te-am plictisit cu "filozofarile" mele. Daca da, imi cer scuze!

Stu, cel buclucas

Ai izbutit? Continua!
N-ai izbutit? Continua!
(Nansen)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

Adriana mica

"Nimic nu-i imposibil!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

Katthy, Kitta, MAdana, BiancaB, Amely, Stuart: va multumesc. Ca sa va zic pe scurt povestea: in ziua 2 am fost la ecografie la mine in oras. Dr. de aici mi-a zis ca am un folicul de 13/18 mm. Am sunat-o pe Moisa care, auzind valoarea, a zis ca sigur nu este folicul, ci chist. Cu toate astea mi-a zis sa fac stimulare cu clomifen (iar pe prospect scria ca nu se face stimulare in caz de chisturi ovariene!!!). Am ascultat de Moisa si am facut stimulare. In ziua 8 m-am dus din nou la eco la dr. de la mine din oras. Formatiunea respectiva ajunsese la 25/29 mm. Dr. mi-a zis ca ar fi fost initial tentat, in ziua 2, sa zica ca e chist, dar faptul ca a crescut atat de mult in 6 zile ii sugereaza ca este totusi folicul. Si mi-a zis ca am endometrul de 8 mm (luasem si estrofem incepand cu ziua 6). Am sunat-o pe Moisa care m-a chemat imediat la Buc, in ziua 9, ziua urmatoare. M-am dus la Buc si mi-a zis ca acea formatiune care avea acum 30 mm este chist si ca endometrul este de fapt de 4 mm, nu de 8, ca dr. de la mine din oras masurase si peretii uterului. Si ca atare mi-a dat AC 2 luni de zile. Iata deci parerea a doi medici. Am inceput sa nu mai am incredere in medici. Dar o sa-mi revin. Va multumesc ca m-ati ascultat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristinna spune:

Tabi scumpa nu te necaji prea tare . Uite ca si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine. Am facut stimulare si cand am fost in ziua 10 la monitorizare, am vazut un superchist de 3cm si vreo 3 foliculi de 13-15mm. Asa ca te tin de manuta si mergem mai departe amandoua.Eu ma mai duc si maine sa vad cum stau, ziua 12 , dar am inceput deja sa iau zmeur si sa beau ceai de coada soricelului, poate asa scap mai usor de chist, care sper eu sa fie doar unul functional si in acest caz pana la ciclu urmator se reabsoarbe.

Cristinna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

Cristinna: imi pare rau ca esti in aceeasi situatie cu mine. Iti doresc din toata inima sa se resoarba chistul pana la urmatorul CM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Fetelor, eu am scris mai rar, ca am fost cam stresata ... Pt toate endomertistele :
Eu raportez : z 32 a CM, z 15 DPO, nici un semn....

Poze1Poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rami 73 spune:

Ia vezi, Felicia, poate ne faci o surpriza placuta ! Macar tu, ca noua... nu prea ne-au iesit pasentele luna asta.
Nu ti-ai facut nici un test pana acum ??

rami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Rami, nu am facut , ca eu am ciclu neregulat, intre 26- 35 de zile... deci inca nu consider ca e intarziere... mai astept...pana prin z 36

Poze1Poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

TABITHA, te cred foarte, foarte bine ca e cumplit de greu sa astepti...eu as avea 2 sfaturi pentru tine:
1.( ma scuzati daca o sa par baba)..incearca cu ceaiuri, ...in mod special pt aparatul genital feminin merg ceai de coada soricelului si cretisoara!!! am citit destul de mult pe tema asta si am folosit si eu, cu mare succes reteta, adica nu am mai avut DELOC cicluri dureroase (foarte dureroase, mai precis), au devenit f regulate (29z ) si..am ramas gravi din prima....acu nu zic ca nu stiu dr ce vorbesc, da eu una as prefera ceai decat AC..macar asa, ceai o luna si apoi repetata eco
2. daca totusi incepi sa iei AC, sa stii ca mai am eu o cutie de yesmine-nu pot sa zic ca ti-o dau cu draga inima, ca nu a asa o bucurie, mai bine iti dadeam vitamine ELEVIT, intelegi ideea, da?).

felicia, tinem pumnii, ca tare bine mai e sa fii optimist
adriana, miro!!! ce de bucurie ne aduceti!!!sa creasca sambureii mari si sanatosi

despre mine..sotul meu pleaca sapt viitoare in state, cu serviciul si nu stie exact pentru cat timp, probabil nu mai mult de 6 sapt, dar nu e sigur :( o sa imi fie cumplit de dor de el, nu am stat nicodata asa mult timp separat...maxim 2 sapt nu ne-am vazut...DAR intrucat nu stim exact cum e cu luna mai, am renuntat la unele idei de-ale mele..si prestam luna asta!!! sa vedem, e CUM O SA VREA DUMNEZEU! va tin la curent, dar va rog sa imi tineti deci si mie pumnii..sper sa fie ciclu ovulator, ca e primul dupa 2 luni de yasmine

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)

Mergi la inceput