Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (2)
Raspunsuri - Pagina 13
Mirona spune:
amyzuca bine ai venit pe la noi pe la odisee ... m-am mirat initial cand ai scris ca nu ai mai intrat de mult ... incerc sa nu pierd nici un post ... dar apoi ai scris lui Pufymic ... si atunci am realizat ca tu voiai sa postezi in alta parte. Te-am regasit la Mamici de sept-oct 2006. Si DPN-ul tau este 08.10.2006
Noi te mai asteptam pe la noi ... sa ne mai spui ce ne asteapta.![]()
grati.ela bine ai venit in
, te-am trecut si in listutza. Felicitari pentru testul pozitiv ... si te asteptam sa ne mai scrii. Felicitari si pentru minunea Ozana, sa-ti traiasca si sa creasca mare si frumoasa. Si asa zici? la 34 incepe deja procesul de stafidiere? Mai mai putin si eu. ![]()
Si eu m-am hotarat asupra numelui de baietel ... tot Razvan as vrea ... dar mai avem de dus munca de lamurire cu tata lu samburica. La nume de fete ... am mai multe preferinte ... dar bineinteles ca nici unul nu-i place la tatic ... asa ca ... mai cautam.
Am incheiat o a doua tura de stat in pat ... deja fac bataturi ... (si mai am 9 zile de stat) ... dar io zic ca merita.
Acum plecam spre o prietena care-mi va face injectia, are o mana asa de fina si de usoara ... incat orice injectie (ca ii sau nu uleioasa) la ea nu conteaza ... nu o simti.
Va pupez pe toata si pe mai tarziu. 
Miro
7+Desenele Adnanei
almo spune:
Am fost la eco si l-am vazut pe bebica. Adica am vazut un punct alb intr-un sac negru. Doc. a zis ca totul arata bine. Parca am vazut ceva mic care pulsa dar cica era prea mic sa prinda pulsatiile inimii.
Voiam sa va intreb cum va calculati voi saptamanile de sarcina de la ultima zi sau de la prima zi a ultimului ciclulu. Aici se calc de la prima zi si voi parca de la ultima zi si voiam sa fiu in ton cu voi.
Miro ai grija de tine. Odihneste-te ca totul o sa fie bine.
Roana daca scurgerile alea continua sa apara eu ti-as sugera sa stai cateva zile la pat.
Simo si eu am fost fumatoare cam 3- 5 tigari pe zi si am fumat pana in momentul cand am aflat ca sunt insarcinata dupa care m-a mustrat constiinta sa mai fumez. A fost mai greu primele zile, acum aproape ca nici nu imi mai amintesc de tigari. Nu ma lasa insa sotul meu sa uit ca el fumeaza incontinuare. Noroc ca iese afara. Nu zic insa ca nu o sa mai trag cate un fum la cafea in weekend dar atat si nu mai mult. Trebuie doar sa-ti intre in cap ca poti sa faci rau lui bebita si o sa-ti fie mai usor daca nu sa renunti, cel putin sa le reduci. O sa zici probabil ca nu fumam mult si de aia mi-a fost usor. Iti spun insa ca adoram o tigara la cafeluta si imi era groaza ca nu o sa pot renunta, unde mai pui ca nici nu am greturi care sa ma fi ajutat putin. Mai mult te ajuta autosugestia decat vointa in cazul asta.
Fetelor, nu am greuturi, nu ma mai doare burta dar insa am o foame de mi se face rau. Ce ma fac? Ca eu sunt f stresata de kg in plus si ma gandesc ca daca o sa-mi fie la fel pana la sfarsit o sa ajung ca un balon ca nu sunt asa inalta.
Va pupacesc
Dacicica spune:
Buna dimineata gravidutelor.Totul e bine?
Miro eu zic ca nu te costa nimic sa treci si pe la Hrubaru sau pe la altul, sa mai auzi si alta parere.Eu o singura data am avut probleme mai nasoale, cu o hemoragie, dar m-a rezolvat in 3 zile Hrubaru.
Poate vei primi acelasi raspuns si de la alt doctor, dar nu se stie niciodata.
Indiferent de ce vei face fi sigura ca se va rezolva tot.Hai ca iti tin pumnii, pana la urma poate o sa fim si in acelasi salon cu bebeii ha ha ha.

Pupipci pe burtici.
6+
roana spune:
Fetelor, multumesc de raspunsuri dar sa stii ca e OK, adica scurgerea aceea cica e normala.am intrebat alte mamici si la fel au avut si ele si medicul a zis la fel. trebuie sa ne ingrijoreze daca e abundenta si daca e deschisa la culoare. asta a mea era maronie asa ca o mizerie.Bine ca e Ok si m-am linistit.
eu in continuare am sani durerosi si parca incep sa vad o burtica. sau poate e doar imaginatia mea![]()
Va pupic pe toate si sa aveti grija mare de voi si de burtici
tanima_i2002 spune:
Fatima, am vazut ca faci pregnyl. Esti cumva la dr Tutunaru? Uite ca nu m-am uitat la prima pagina. Dar stai linistita. O sa vezi ca pe prospect scrie ca nu e indicat la gravide, dar eu fac de 4 saptamani din 4 in 4 zile si e ok pana acum. Am avut ceva probleme pana acum cu 2 sarcini pierdute, dar acum am incredere ca o sa fie bine. Eu sunt o mamica de sept-oct, dar mai intru pe aici pe la voi sa vad ce mai faceti, ca practic ma apropii mai mult de voi decat de colegele mele care toate sunt mai mari cu bb-ei care misca deja. Eu am 8+. Si eu iau tot 4 magneB6, tocmai de aceea tind sa cred ca avem acelasi dr. Pare reteta lui. Am o prietena care a avut 2 sarcini oprite din ev si la a treia a facut acelasi tratament (bineinteles la acelasi dr) si acum e in 7 luni. Deci eu zic ca tratamentul face minuni. si am mai vb si cu alte fete in spital, ca eu am facut o saptamana si pe acolo din cauza contractiilor, si erau burticoase bine si avusesera acelasi tratament. Pregnylul se gaseste mai greu, e si cam scumput, dar da fuga si ia tratamentul: cu cat mai repede cu atat mai bine.
Miro, gravibinonul e bun ptr fixarea sarcinii. Este o alta alternativa la Pregnyl. Fiecare medic are stilul lui. La grabibinon chiar scrie ca e recomandat in sarcina. Eu am facut unul la prima sarcina, dar prea tarziu, sarcina nu mai era viabila.
Va doresc multa sanatate, si aveti grija de voi si de bebeii vostri.
Zina spune:
Oare de ce unele fete iau magneb6? Si inca 4/zi.
Daca nu ai carente de magneziu, mai trebuie luat?
Am vazut ca unii doctori l-au recomandat, dar as dori sa stiu, in ce situatie se prescrie.
Multumesc
Eseea spune:
Neata fetelor
Scuze ca nu va raspund acum la fiecare, poate intru mai tarziu.
Sunt cam ingrijorata. Am venit acum de la eco si nu s-a vazut decat sacul iarasi. Ieri am facut 6 sapt de la UM si azi dimineata avea sacul 9 mm. Nu s-a vazut embrionul. Dr a zis ca se poate sa fie prea devreme, sa ma mai duc vinerea viitoare si daca nici atunci nu se vede inseamna ca sacul ar fi gol.
( a zis ca de la 1,5 cm sacul gestational, daca nu are embrion, inseamna ca e gol ).
Spuneti-mi la 6 sapt cat avea sacul vostru si daca s-a vazut embrionul??? Fatima, am vazut ca ai UM pe 10.02, la o zi dupa mine, si ti-a zis alaltaieri ca embrionul avea 4mm, sau sacul?
Va rog raspundeti-mi ca sunt deja ingrijorata ( mai ales ca trei zile nu am avut nici o durere de burta si azi dimineata au inceput iar...).
madau spune:
Buna fetelor! Iaca ma bag si eu in seama, sper sa nu va suparati, dar tare mi-e dor de perioada cand eram ca voi....deja s-a facut un an de atunci, ati ghicit sunt mamica de nov-dec 2005

Vroiam sa va incurajez, sa va doresc sarcini cat mai usoare la toate si sa aveti grija de voi si de bebelusii din burtici

Imi permit sa dau si eu cateva sfaturi, sper sa va foloseasca:
Fatimaai grija cu branzeturile de orice fel, numai lapte pasteurizat, branza maturata ( din aia tare, cah, nashpa) iar branza feta iti vand un pont : exista un tip de branza facuta din lapte pateurizat, e la cutie rosie cu alb si se numeste Danish White ( Three Cows). Eu sunt bolnava dupa feta si numai asta am papat cat am fost gravi. Atentie si la mezeluri, doar pasteurizate, nu mici, carnati, carne insuficient preparata.
Referitor la tratamentul dat de Tutunaru, stai linistita si eu tot cu el am nascut si am luat Magne B6 cate 4/zi din luna a 2 de sarcina, zilnic. Nu face rau, e ok. Si cu pregnylul la fel. Poti avea incredere in el ca e un medic exceptional.
Eseea iti tin pumnii sa fie bine si sa-ti vezi inimioara mica.
Va pup pe toate si daca mai am timp si nu deranjez va mai scriu

Madau si
Miruna (15 dec 2005)
POZICI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">ASA S-A NASCUT MIRUNA
fatima spune:
Eseea, embrionul avea 4mm, nu sacul..l-am si vazut..era ceva extrem de mic, abia perceptibil, alungit, ca un samburel mic mic de pruna, situat "la ora 9" - asa s-a exprimat doctorul - intr-un inelus negru cu margini albe..scuzati descrierea prozaica..inca era prea mic sa-i vad inimioara pulsand..nu stiu ce sa zic, tu parca ai avut si ovulatia mai tarziu..poate inca nu se vede...hai, curaj pana la urmatoarea eco, si iti tin pumnii sa fie acolo..
Madau, o sa caut si eu branzica de care zici, ca si mie imi place mult feta, si in general branzeturile..si e cam tot ce pot sa mananc acum cu greturile astea..
Fetelor, da, intr-adevar, Tutunaru e medicul ce mi-a recomandat tratamentul....(cand ai timp, te rog mult sa-l si treci in listuta, Miro, la Elias vreau sa nasc, si data nasterii e 27.11.1977 - sunt sanse si la mine sa nasc de ziua mea,nu? sau in apropiere..)..oricum, m-am linistit..am intrat pe site-ul lui si m-am lamurit..si eu am mare incredere in el..e mai noncomformist, dar avand in vedere ca tratamentele lui au dat roade..le urmez cu sfintenie..
Voi cum luati magne..or fi bine cate 2 dimineta si 2 seara? ca asta nu mi-a zis doc...sau n-are importanta..de azi fac si Pregnyl-ul, adica azi mi-l aduce farmacista..e scump, ce-i drept, dar mai conteaza? oare nu se da compensat? o s-o intreb pe doctora de familie..
pupici si sa auzim numai vesti bune.
fatima spune:
va mai intreb si eu ceva, tot legat de alimentatie...oare am voie sa beau bors? (e facut in casa, de bunica-mea.. ma ajuta cand mi-e greata, si imi mai trec si arsurile la stomac..)