Vopseaua de par poate afecta sarcina?

Vopseaua de par poate afecta sarcina? | Autor: mcrissa

Link direct la acest mesaj

Sunt o mamica aspiranta.De cand ne-am hotarat sa avem un bebe ezit sa mai merg la coafor sa-mi vopsesc parul.Mi-e teama ca substantele continute in vopsea sa nu afecteze o posibila sarcina atat de mica.Se poate absorbi prin pielea capului in sange?Mirosul foarte puternic are efecte nocive?
Am o prietena careia medicul ginecolog i-a recomandat sa nu se vopseasca pe perioada sarcinii.
Voi credeti ca chiar este nociva vopseaua de par?

Crissa, mamica aspiranta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MaryP spune:

Eu asa cred ca este toxica, desi unora li s-ar parea exagerat sa se gandeasca ca de pe pielea de pe cap ajunge direct in placenta. Eu cred ca e toxica pentru intreg organismul si mai ales pentru bb. Nici eu nu m-am vopsit ...dar numai in primele trei luni- cand era bb in formare, dar apoi a trebuit, ca imi crescuse si aveam doua culori in par...oribil!
Cred ca poti sa te vopsesti, daca tu asa simti ca esti mai frumoasa si iti da o stare pozitiva de spirit, dar nu exagerat de des.
Bafta si sarcina usoara!

Maria si Razvan Mihai in burtica (27 sapatamani)
nunta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Mie medicul mi-a spus ca inca nu exista studii care sa confirme cat de mult afecteaza o sarcina, dar cu toate astea multi medici restrictioneaza vopsitul numai pentru primele trei luni (cand BB se formeaza) si ultimele doua -trei saptamani de sarcina...preventiv.
Important este sa nu inhalezi prea mult, ca orice chimicale...dar uite un site unde poti vedea mai multe despre subiectul asta:
www.desprecopii.com/info.asp?id=503" target="_blank">http://www.desprecopii.com/info.asp?id=503
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cosmina spune:

Ceau, eu sincer, m-am vopsit pe tot parcursul sarcinii, lunar. Tot ce am fost atenta, am pus tot timpul un prosop pe fata, pt. a nu inspira prea mult chimicalele. Nu am avut probleme de nici un fel, nasc peste 2 sapt., bebelusul e in ordine, eu la fel. Deci nu cred ca poate afecta. Cel putin la mine. Sunt si printre doctori pareri impartite. Unii zic ca ai voie, altii ca nu, cel putin primul trimistru.

Va pup.

Cosmina 34w4d

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaryP spune:

Mai este un aspect: s-ar putea sa nu iti prinda bine culoarea, eu am iesit patata si a trebuit sa ma vopsesc din nou peste...

nunta mea

Maria si Razvan Mihai in burtica (29 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

cica nu ar fi studii relevante precum ca bb e afectat.
eu nu m-am vopsit deloc cand am fost .
la bb2 cred ca nu am sanse sa nu ma vopsesc pt ca am cam albit.

de fetita cu fundita

Uite atat suntem de mari

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Eu nu m-am vopsit. Prefer sa am parul nevopsit dar un copil sanatos decat sa fie cine stie ce problema si sa ma intreb daca nu cumva si asta a contribuit si sa ma macine toata viata. 9 luni nu a murit nimeni daca nu si-a pus vopsea pe par...

De asemenea am evitat manichiura si pedichiura.

Nastere usoara!

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

EU m-am vopsit toata sarcina, asta dupa ce am vorbit cu mai multi medici. atita vreme cit nu este dovedit ca face rau fatului (si logic vorbind chiar nu cred ca face rau, mai frica mi-e de poluarea din Bucresti, fara suparare), nu vad de ce sa nu te vopsesti. Daca face rau vopseaua, tunci sigur fac rau si parfumurile, eventual si fardurile!

Mergi la inceput