O poveste olandeza...
Fetelor am scris ceva...e pentru un scurt-metraj...sper sa va placa, e doar un fragment, dar as vrea sa stiu parerea voastra...adica daca ati vrea sa aflati si continuarea...
si daca suna interesant:
"Fulgii de zapada amestecati cu ploaie picau ca o perdea groasa de fum acoperind turla catedralei si eu ma uitam pe geam cu o melancolie greu de inteles pentru cineva ferici...sau nu? Era ca o joaca, mana lui se rasucea pe spatele meu si revenea pe plapuma ca un barbat obosit dupa ce facuse dragoste…si revenea iar pasind incet pe saptele meu. La etajul sapte unde locuiam era liniste in jur ca si cum toata lumea dormea lenesa in asternuturi calde sau fugise undeva departe. Masuram secundele dupa umbra perdelei ramasa pe perete, caci soarele iesise printre nori grei plini de zapada uda de martie…se juca si el.
Mana lui ridica sticla de vin de pe covor...aveam pofta de un izvor de vin, sa uit de mine.
-Ai buzele uscate.
-Stiu
-Da-mi-le sa ti le ud.
Eram o prizoniera voita…vroiam sa rasucesc perna, plapuma, cearceaful si sa ma lipesc cu trupul gol de patul ala care ciudat in clipa asta era ca un adapost.
Ma simteam prizoniera in tara asta prea verde si ploioasa cu cafenele calde si luminate feeric de parca doar acolo in interior trebuie pastrata o caldura vesela de sarbatori de iarna.
Ma tinea strans in brate mirosindu-mi parul, mi se rupea inima stiind ca o sa-l parasesc si o sa ma viseze in fiecare seara pana o sa oboseasca.
Si iar ma uitam la pulovarul turcoaz care parca concentrase in moliciunea lui si intensitatea culorii imaginea aceea obsedanta. Imaginea care proiectata printr-un tunel al timpului si spatiului se fixase pe retina mea flamanda din clipa in care vazusem cerul Olandei. Un cer pictat, atat de ireal, uneori la apus, rosu arzand si de cele mai multe ori argintiu, sclipind sau fumuriu siroind ca o pelerina de ploaie. Turcoaz cand este primavaratec si atat de turcoaz incat ti se pare ca totul in jur e proaspat spalat, autostrazile, campiile inverzite crud cu oi albe si lebede la fel de albe, care printr-o logica inversata se gasesc acolo pe iarba, la fel de natural ca pe apa."
Mentionez ca urmeaza a avea forma finala de script, dar asta mai tarziu.
Personajele se numesc Anna si Peter![]()
t-rex