Suferinta dupa....haine
Raspunsuri - Pagina 2
Lona spune:
Stiu ca nu e locul aici, dar nu ma pot abtine (voiam chiar sa deschid un subiect).
Eu sunt moarta dupa verde. Daca n-am ceva de culoarea asta pe mine (macar o esarfa/cercei), nu sunt om toata ziua.
Kehleyr spune:
quote:
Originally posted by Principesa
Ruxandra, ai pus degetul pe rana!
Pai si atunci cum facem? Cum abordam problema, noi ca mame de fetite? Pentru ca eu as vrea sa o invat (si incerc) ca nu e frumos sa iesi din casa nepieptanata, sau cu lucruri care nu se potrivesc ca si culoare, sau ca nu merge sa iti pui rochita peste pantaloni. Adica vreau sa o invat sa fie ingrijita in aspectul ei si feminina.
Cand sa ma tem ca as sari pragul?... Ca o invat sa puna mai mare pret pe cum arata decat trebuie?
In aceasta nehotarare, la raspantia optiunii, eu insami, in restul de realitate pe care-l ignor, stau si ma astept in zadar.
Elena spune:
quote:
Originally posted by Kehleyr
Pai si atunci cum facem? Cum abordam problema, noi ca mame de fetite? Pentru ca eu as vrea sa o invat (si incerc) ca nu e frumos sa iesi din casa nepieptanata, sau cu lucruri care nu se potrivesc ca si culoare, sau ca nu merge sa iti pui rochita peste pantaloni. Adica vreau sa o invat sa fie ingrijita in aspectul ei si feminina.
Cand sa ma tem ca as sari pragul?... Ca o invat sa puna mai mare pret pe cum arata decat trebuie?
In aceasta nehotarare, la raspantia optiunii, eu insami, in restul de realitate pe care-l ignor, stau si ma astept in zadar.
Draga Kehleyr, pana apare Principesa sa iti raspunda, am sa iti spun cum procedez eu. Mi se pare normal cum ai spus si tu sa ne invatam fetitele sa nu iasa pe strada nepieptanate si sa fie ingrijite, insa ideea cred eu ca este sa nu exageram cumparandu-le haine in nestire si punand prea mult pretz si accent pe ele sau pe eleganta; adica daca ii cumperi mai mult rochite elegante, ea va intelege cumva mesajul ca numai purtand rochite elegante va fi frumoasa si atunci cand ii vei oferi si altceva mai simplu de imbracat te va refuza, va incepe sa faca fitze ca ea vrea numai cutare sau cutare rochita; sau alta situatie poate fi: chiar daca tu nu-i cumperi neaparat numai lucruri elegante sau de un anumit fel/culoare, cand va fi mai marisoara la gradi sau la scoala, va vedea la prietenele ei ca ele poarta una/alta si va vrea si ea sa urmeze trendul; ei, in cazul asta desigur ca va trebui sa-i cumperi si ei (cate ceva) din "ce se poarta", pentru ca altfel presiunea grupului este foarte mare si se va simti respinsa si va suferi daca ea nu va avea la fel sau nu va fi la fel ca celelalte (vezi cazul fetitei care a fost certata ca s/a tuns !! ), dar probabil ca asta depinde si de personalitatea copilului. Insa chiar daca ii cumperi acele lucrusoare si accesorii care se poarta, ideea este sa-i atragi atentia ca NU acele lucruri o fac frumoasa !! ea este frumoasa si valoroasa chiar si fara rochitza de voal sau fara coronitza de printesa sau mai stiu eu ce altceva.
Eu ii spun mereu Laurei ca cea mai frumoasa este atunci cand rade si cand e cuminte :) acuma nu stiu cat de mult ma crede, dar sper ca intr-o buna zi isi va aminti cuvintele mele....
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
Laura _Oprescu spune:
ioi ,ce viata grea cu fetele...Eu pana acum am scapat,dar m-am lovit de o chestie la Raresu.Nu suporta nici un fel de pantalon decat lasat pe solduri, pe motiv ca nerozii(il citez,) poarta asa.I-am spus ca nu-s de acord ,insa nu ii scot din cap asta si pace.Cu asta a venit de la scoala si nici picat cu ceara nu poarta altfel.Ce sa mai zic sa ii bagi maiou in pantaloni..de fapt care maiou ca nu poarta:).PLus ca sosetele trebuie sa fie de baieti ,joase,simple.Cu culorile nu are pb insa nimic ...insa asociaza orice este roz cu fetele.Inclusiv jucarii:) sa zicem un power ranger roz sau rosu deschis.
Ah ,am uitat sa zic...blugii abia i-a acceptat...
speel spune:
Laura,Serban al meu e exact opusul Raresului.Nu poarta pantalonii decit cocotati in git.Complet aiurea spun eu avind in vedere tendintele.Si mai si stringe cureaua tare de tot.In rest nu comenteaza la nimic.Poate mai tirziu,sa mai creasca! Off topic:Daca nu ma insel,ca trecu ceva timp de atunci,tu esti cea care i-a dat lui Serban reteta de brinza de casa!nu ti-am multumit atunci dar o fac acum!Pupici!
mstef spune:
Kehleyr,sa stii ca rochita peste pantaloni a inceput sa se poarte!
Si pe mine ma enerveaza fie-mea de 14 ani care nu poarta decat pantaloni cu talie joasa si bluze cu "vedere la buric",iar in frigul de afara e mereu cu burta si spatele goale!N-o pot convinge cu nimic.Poate ma lamureste careva daca va avea probleme de sanatate mai tarziu sau s-o las sa umble asa si sa nu ma mai enervez....
http://pg.photos.yahoo.com/ph/michistfn/album?.dir=c33a&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
irina.c. spune:
quote:Posibil sa o afecteze,am o prietena care umbla mai dezbracata si de la atatea anexite are deja un ovar nefunctional si pe cale sa devina si celalalt la fel( are 30 de ani acum).Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Originally posted by mstef
Kehleyr,sa stii ca rochita peste pantaloni a inceput sa se poarte!
Si pe mine ma enerveaza fie-mea de 14 ani care nu poarta decat pantaloni cu talie joasa si bluze cu "vedere la buric",iar in frigul de afara e mereu cu burta si spatele goale!N-o pot convinge cu nimic.Poate ma lamureste careva daca va avea probleme de sanatate mai tarziu sau s-o las sa umble asa si sa nu ma mai enervez....Michi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/michistfn/album?.dir=c33a&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
Principesa spune:
Kehleyr, de ce sa nu poarte rochie peste pantaloni ( Care mai de curand a fost tare in voga) ?
Cat de flexibile sunt reperele tale estetice si ce ii spui cand ea nu le respecta?
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
Durerea este inevitabila dar suferinta este optionala
oanabbb spune:
eu cred ca e bine sa te dai dupa personalitatea
copilului,sa.i explici punctul tau de vedere,dar daca
pe el il fac fericit aceste lucruri,e bine,inseamna ca
e un copil cu personalitate,ca stie ce ii place si asta nu e rau deloc
ramona-raluca spune:
Baiatul meu pe la trei ani era innebunit dupa un tricou cu maneca scurta, o combinatie de albastru cu rosu. In fiecare zi dorea sa se imbrace cu el. Nu stiam cand sa-l spal...niciodata nu era momentul pentru ca vroia tot timpul sa fie imbracat cu el. Am incercat sa-i cumpar alte tricouri cu combinatia aceasta de culori...nici unul nu l-a putut inlocui pe acela. L-a purtat pana a ajuns in ultimul hal...si intr-un final i-a ramas mic. Il pastrez si acum ca amintire...ne-a marcat.
Eu zic sa nu stresezi prea tare...sa lasi dupa ea...sa o consulti cand ii cumperi ceva...va trece si aceasta perioada. La 6 ani toate fetitele vor sa fie Barbie iar baietii Spiderman.