Bebelusi de iulie-august 2005 (80)
Raspunsuri - Pagina 10
Simonaci79 spune:
Corina- pai cum spuneam, Mario nu papa deloc iaurt simplu din comert! SI am incercat Brenac, Danone, Campina, Milli si degeaba. Daca imi dau Dede sau Diana ok, ii fac in casa si ii pun glucoza daca altfel nu papam! Multumesc mult!
Briana- parca stiam eu ceva, nu stiam daca tu sau Ella dar stiam oricum ca e o mamica de 2 fete si ca si cea mare vrea la fel. Scuze ca nu mai stiam exact. Multumesc mult si fac si eu chiar in seara asta!
Kasi- multumim mult! Noi am incercat deocamdata doar cu pere si piersici si Fructe de padure. Si papa cum spuneam de se si linge pe botic! Ce-or pune astia in ele de nu le rezista picii?
Monica- pai i-am dat deja. Stiu si eu ce spui tu de el, dar Milli are fructe mari si daca il bag la pasat se face flesca iaurtul si Campina luasem simplu si nu i-a placut deloc! O sa vad ce pot face, multumesc pt raspuns!
Albinutzza- felicitari puiului vesel, pupici sa-i treaca repede durerea si sa iasa dintisorii si mult succes la concurs! Dar sper ca mai vb noi pana atunci!
Joker- ma bucur ca e bine iedutul si nu a fot nimic, si bine ca ai descoperit despre musetel, cum ziceam si ieri nu am avut curaj sa spun de la in ca sunt f multe pareri pro si contra! Pt tine, eu am un remediu care la mine face minuni de fiecare data cand sunt racita1 O cana de ceai cald nu fierbinte ca sa nu ragusesti, in care storci o lamaie intreaga si pui o lingura mare de miere si iei pe gura vitamina C. La algocalmin de ce ai interdictie? Ca o fiola ar face minuni la febra si mie mi-a zis ca am voiesi cand alaptez! Pupici si sanatate multa! Eu nu vin cu puiul la baby-expo ca nu vreau sa il bag in aglomeratie acum!
Simona mamica lui
Mario 22.07.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/simonaci79/my_photos
Simonaci79 spune:
Anis- am uitat sa iti spun - nici dr mea nu cred ca iti va da detalii la telefon, dar cand te duci acolo nu stai la coada ca ea baga intotdeauna copii imediat oricat ar fi coada (si nu sre numai copii, deci e putin probabil sa mai fie un copil mai mic decat voi la coada) si mai ales daca e bolnava.... Daca te hotarasti sa mergi la ea, spune-mi si o sun inainte si te asteapta. Dar din ce spui tu sunt semne de imbunatatire. Laptele tau congelat eu nu i l-as da, pt ca acum avand probleme cu burtica, nu se stie niciodata, cel mai bine e sa ii dai numai proaspat. Daca vrea smecta da-i din aia ca e buna! Pupici!
Simona mamica lui
Mario 22.07.2005
Simonaci79 spune:
Irda- imi pare rau ca e bolnavioara Daria! Am patit-o si eu cu jetul de voma si din panate cu laptele meu muls cu truda! Si de 2 ori! Asa ca stiu cum e! Insa o sa treaca, eu va doresc multa sanatate si sa-i treaca repede mucisorii puiul tau dulce!
Yasmari- sa stapaniti sanatosi casa si sa va faceti o gradina de vis! (si eu am chestia asta, ca an de an am iesit si am sapat gradina din fata blocului si am pus gazon!) Pupici!
Ema- felicitari pt progrese! Ce faceti? Iar o luati cu dintii? Nu v-ati plictisit? Sper sa scapati mai usor de data asta! Pupici! Si nu-ti mai face probl pt greutaate, Mario a luat intr-o luna si jum de la ultimul control 300 g si dr a zis ca acum tb sa ia cam 250g pe luna si ca e ok!
Briana- esti curajoasa tare si sa te gandesti macar pt o sec la bb3, cu 2 fete si servici!
Si eu fac la fel cu carnea. Iau spuma, mai las vreo 3-4 min si apoi schimb apa, si cand fierbe iar mut numai carnea in supa de legume! Si cantitatile- ohiometric totul, inclusiv cerealele. Dar esti tare de tot daca ii place acru! Al meu nu papa kiwi, iaurt, portocala, si tot ce e acru! Parca ar fi facut numai de tasu'!
Briana- pai nu e nici un vaccin la 9 luni! Ar fi antirujeolicul de la 7 luni si tb sa asteptai o luna dupa antipolio, dar urm normal e la 12 luni si u cred ca e o probl sa-l faceti atunci!
Joker - aici sunt la datorie!
Simona mamica lui
Mario 22.07.2005
Oana C spune:
Anis, din ce ai spus despre ce si cit a mincat Ingrid, am vazut ca amincat mai mult decit maninca Eva de vreo sapt incoace. Si Ingrid mai bea si lapte de la tine si altele ...
Te inteleg perfect cum e cu stresul de mama, ti-am povestit ce am patit si eu cu Eva, dar asa cum ti-au spus toate fetele de aici, mai relaxeaza-te.
Lasa fata in pace, nu incerca toata ziua sa-i dai de mincare; copiii mici maninca atit cit au ei nevoie si niciodata nu stau nemincati daca le e foame. Atita timp cit poate sa inghita si nu are probleme in gurita (asa cum statea Eva mea cu limba afara ca un catzel si nu putea sa inghita nimic), inseamna ca nu-i e foame.
Te stresezi prea tare sa-i prepari tot felul de mincaruri; de ce nu cumperi niste borcanase cu mincare zilele astea si, in timpul in care l-ai pierde facindu-i de mincare, joaca-te cu ea; cum zicea si Yasmari, fa-o sa rida, tavaleste-te cu ea pe jos, gadil-o, cucu-bau ...
Sau spune-i sotului sa stea putin cu Ingrid si mergi la cumparaturi 1-2 ore; cumpara-i fetei ceva, asa ca o "recompensa" pt luptatoarea mica impotriva bolii. Eu asta am facut si m-am simtit super!!! Plus ca i-am cumparat super rochite si o gramada de jucarii frumoase la sale. Asta o sa te ajute sa te aduni si sa nu mai gindesti asa de negativ.
Sau intilneste-te cu fetele din Bucuresti (sau numai cu 1-2). Invita-ti prietena cea mai buna acasa la tine (si fara copii sau cu copii mai mari, ca sa nu te streseze si aia daca incep sa urle). Sau vb la telefon cu fetele din Bucuresti despre problemele cu Ingrid; poti sa si plingi, dar auzind ca si altii au probleme, poate te va face sa nu mai vezi totul asa de negru. Crede-ma, eu am sunat toate prietenele si le-am spus ce are Eva; deja ajunsesem la 3-4 tel date fiecarei prietene, ca a doua zi, cind au vazut ca nu mai sun, m-au sunat toate pe rind, sa vada cum se simtea Eva. AJUTA!!!
Cind Eva a fost bolnava si eu ma gindeam ca o sa fie bolnava mult timp ... Mi-o si imaginam bolnava toata viatza ...
, dar am cautat pe Internet si in carti mai multe informatii despre simptome si ce ar putea avea, iar cind am gasit raspunsul si un dr l-a confirmat, m-am linistit; in citeva zile i-a trecut, iar acum e din nou fetita cuminte si vesela dinainte.
Mergi la pediatra Simonei, vezi ce spune si ea.
Si am vazut ca ii dai Ca (sau ar trebui sa incepi sa ii dai). Ce legatura are Ca cu toate astea? Mai fa o pauza in toate medicamentele alea! Tu nu vezi ca ai inceput sa ii dai tot ce iti recomanda toti medicii? Pai ce e Ingrid, soricel de laborator, ca sa faca toti teste pe ea? Mergi pe Internet si verifica-i simptomele si medicamentele prescrise si vezi daca se potrivesc. Nu-i mai da tot ce-i mai trece pe chelie unuia sau altuia!
Eu ma uit de obicei aici: www.babycenter.com sau www.webmd.com sau groups.msn.com si scrii la search numele bolii pe care ti-a spus-o dr sau doar la yahoo, google un search cu simptome sau numele bolii.
Daca vrei, spune-mi simptomele sau numele bolii (ce ti-au spus de la spital) si iti caut eu.
Na, poate iar o sa te superi pe mine si o sa spui ca am ceva cu tine, dar trebuie sa te "scuture" cineva sa te trezesti! Ingrid o sa se faca bine in curind!
Pupici si multa sanatate lui Ingrid. 
Oana si
Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
Simonaci79 spune:
Joker- nu stiu ce e cu vaccinul ala, probabil pt ca antitetanosul da imunitate doar pt 10 ani, dar tu nu ai facut cand erai gravi in luna a 7-a? Ca eu l-am facut. Iar antirujeolicil poti sa-l refuzi dar pe barba ta ca sa zic asa, eu l-am facut de ex si nu avem nici un efect negativ, nici macar febra ca la vaccinul obisnuit!
Anis- acum am citit si de bubite! Chiar ca dai dintr-una in alta! Daca i-ai dat carne de vita si inainte si nu a patit nimic nu cred sa fie de la ea si in rest nimic nu alergogen din ce ai zis tu. De sapun de baie, eu ti-am mai zis cu uleiul Penaten care cica e super si din flacoane diferite a facut si Mario si fina mea la fel, nu stiu cum are Ingrid dar Mario era pln plin de bubite f mici, rosii si pe spate si pe burta si pe cap! Sper sa nu fie nimic grav, eu i-am data atunci o zi cu pivalat de flumetazon si i-a trecut. Daca ai putea fi sigura ca e de la asta ar fi bine sa-i dai tot cu unguent ca la cate doctorii ai bagat in ea mititica...... Si alergie nu avea cum sa faca totusi asa repede de la mancare! Poate sa nu fie si de la medicamente.... Dr ta nu poate veni sa o vada maine? Ca ar fi mai bine asa! Sanatate multa si sa scapati odta de belele! Si nu te mai gandi la prostii, stiu ca e greu dar incearca cat poti sa fii optimista pt ea, si va fi bine! Promit!
Simona mamica lui
Mario 22.07.2005
Simonaci79 spune:
Ema- am vazut pozele! Foarte frumusica dintosela ta cu ochimari si frumosi! Si am vazut ca aveti si agrafa in par! Ce sa mai vobim, domnisoara mare! SI ce dintisori mari are fata! Bavetica vad ca o roadeti si voi, si noi la fel, eu am sort ca la macelari, din musama, se baga si pe manute si e pana la genunchi ca al meu da cu mancare peste tot! Si una de-ai mica i-ar fi usor sa o bage in gura! Iar la patu.....duclcica tare. Vad ca si voi aveti grilaj inalt, e drept noi in avem putin mai inalt, i se vede numai fruntea cand sta in picioare, dar cu toate astea tot l-am gasit si eu azi in picioare spanzurat de grilaj si lingea la stinghiile alea. La mine e mai nasol ca stinghiile sint late rau si grilajul f inalt si copilul nici nu vede printre ele, e ca la puscarie. Dar lasa ca vom creste noi si ne uitam peste fara probleme! Pupci multi frumuselei tale!
Vali- stiu, offf, nu ma mai certati, promit ca de maine ii dau facut de casa. Nici eu nu eram de acord cu el ca de-aia am si intrebat de el cu inima indoita! Despre supararea ta, banuiesc cine e vinovatul, si te inteleg, imi pare rau ca ai patit asa, eu cred ca am fost mai rezistenta ca am avut si eu probleme mari la un mom de acelasi gen dar am scapat cu bine! Multumesc pt raspuns, dupa cum vezi nu e tarziu ca eu sunt mai noctabula decat toate! Si sunt cam chiauna de cap de nesomn, dar eu nu pot sa ma plang de baiat ca el doarme toata noaptea, ma-sa n-are noaptea somn! Pupici pt David si felicitari pt masuratori. De sirop nu stiu ce sa zic, chiar nu stiu pt ce ti l-a dat ca nu suntei slabi, chiar aratati bine!
Simona mamica lui
Mario 22.07.2005
Simonaci79 spune:
Oana- pai eu cred ca ii da calciu pt ca de obicei la alergii la copii mai mari si chiar la oameni mari se da clorocalcin, ca ajuta. Dar pt bubite, dupa cum am scris mai devreme, si eu sunt de acord ca deja sunt prea multe!
Anis- nu cred ca e prea tarziu maine daca incepi tratamentul (asta daca nu ai inceput deja!) Vad ca au mai zis si alte fete de hidrocortizon. Daca vrei si nu te superi pe mine ca indraznesc sa-ti dau un sfat, nu-i da si tu inca o zi nimic pe gura pt bubite, ca este f posibil (ai vazut ca a zis si Emanuela) sa fie chiar de la prea multe medicamente. Iar de la uleiul ala, mie nu mi-a facut deloc bube pe maini si picioare ci numai pe burta, spate si cap (si era prima oara cand ii dadeam si pe cap cu ulei!) Si dr mea mi-a zis sa-i dau cu ivalat de flumetazon dar numai 2 zile max, ca e prea mult hidrocortizon si numai pe zona cu bubite si daca in timp de cateva ore se inmultesc sa-i dau si 2.5 ml de romergan (ii provoaca somnolenta putin si o linisteste ca bubitele alea mananca teribil!) Eu sper sa fie mult mai bine maine, sa va linistiti un pic si sa fiti sanatoase. Si are dreptate Oana, incearca sa fugi de acasa macar o ora sa te relaxezi desi stiu ca nu iti vine sa o lasi asa, dar e imp in primul rand tu sa fii calma ca te simte! Mario plange rau cand ma simte nervoasa sau speriata! Eu cred cu tarie ca e o reactie alergica de la medicamente si ca sunteti pe drumul cel bun si ca daca maine terminati cu antibioticul poimaine veti fi mult mai bine! (si ajung si eu usor-usor la previziunea Brianei pt vineri!) Tot ce pot sa-ti spun e "Zoe fii barbata!" Multa multa putere si nu uita ca oricand ai nevoie suntem aici chiar si numai pt cuvinte bune, ca prea multe despre boli nu stim nici noi decat ce am avut si noi! Pupici multi!
Irda- am si eu o rugaminte la tine, nu stiu daca mai tii mine dar voiam sa te intreb la cate zile i-au aparut bubitele acelea Dariei dupa vaccinul antirujeolic? Ca avem si noi pe gat si dupa ureche, cred ca vreo 10 in total, fara nici o neplacere, nici febra nici nimic, dar eram curioasa daca e numai o coincidenta si sunt de la caldura (e drept ca de 2 zile transpira ca la sauna grasanul meu!) Si daca imi permiti o intrebare! De ce ii dai antibiotic pt rosu in gat? Mie mi-a dat dr nurofen sa- scada febra, 4-5 zile depinde cate zlie are febra, si i-a trecut de la sine! Numai daca e infectat cu microbi cica se da antibiotic! Ma rog, poate e mai rau la voi, nu am de unde sa stiu, oricum sanatate multa Dariei si pupici!
Simona mamica lui
Mario 22.07.2005
Simonaci79 spune:
Vreau si eu sa urez la multe luni cu sanatate ca-i mai buna decat toate (ca vedeti ce rau e cu bebe bolnavior) dar ca sa o citez pe mama ca are si ea o vorba, si putin noroc, ca si aia de pe Titanic erau si bogati si sanatosi si nu i-a ajutat cu nimic! Pupici multi pentru:
PAULA-IOANA [Ella2000]
ANDREI-MARIO [andatudor]
ALEX [nem]
RARES-ANDREI [Lory2004]
RAZVAN MIHAIL [mika1]
ALEXIA MARIA [rosi] 

Simona mamica lui
Mario 22.07.2005
Simonaci79 spune:
Cuscra- nu am uitat dar voiam sa va uram special pe voi!
Sa-ti traiasca mica minune, sa fie fericita si sanatoasa si sa-ti aduca toata viata numai bucurii si fericire asa cum a facut-o de cand s-a nascut si pana acum! Pupici pt nora noastra cuminte si papacioasa! Multe luni inainte, veselia, sanatate si noroc!

Simona mamica lui
Mario 22.07.2005
Simonaci79 spune:
Fetelor, cand vad atata suparare si bebei bolnaviori parca imi vine sa nu mai spun nimic, si am tot tacut cateva zile dar tb sa-mi laud si eu baiatul sa nu se supere pe mine ca doar il bomban!
Mario al meu papa iarasi bine, cam 200-250g/masa de solide (asa ochiometric ca numai cantaresc de mult) si asta fara cantece sau jucarii ci strict numai cat deschide pliscul! Si acum seara de ex a papat un controversat iaurtel danone de 50g si 100g de orez cu lapte si a lins tot si ar mai fi papat daca mai era.
A inceput de cateva zile sa doarma iarasi singurel, mai plange rara cateva minute dar daca ma duc la el si il iau 2-3 minute langa mine in pat si ne mangaiem si ne dragalim, il pun in patutul lui si adoarme repde de tot fara nici un sunet!
Azi cum spunea l-am gasit agatat de grilajul de la pat in picioruse, se ridica in genunchi cu viteza uimitoare, si sta asa in tarc cate o jum de ora, in genunchi si se uita pe geam si dupa jum de ora incepe sa planga ca-i amortesc piciorusele si daca il masez trece imediat! Azi s-a asezat si in fund pt prima oara si daca il tin de picioare e in fund in 5 sec (face abdomene baiatul!) Daca il pun pe jos in sufragerie face ture de mama focului, a prins viteza mare in 4 labe, imi pare rau ca nu l-am inscris si eu la concurs dar atunci nici nu se ridica dar sa si mearga!
In rest veselie cat cuprinde, somn continuu noaptea 10 ore si ziua 3 reprize de jum - 3 sf de ora si cam atat! Apa grupa mare pe jos la baita, chiar ma pandeste si cand sunt in raza lui atunci da cu apa, ma striga deja pe "nume", cum ii e dor de mine incepe "ma-ma-ma-ma" si cand aude miscare in casa se uita repede la usa si striga "ta-ta-ta-ta" Mi se pare ca creste cu viteza luminii dar vad ca toti copilasii sunt cam la fel pe aici. El dupa o per lunga in care nu facea mai nimic a inc acum sa le faca pe toate! Dinti nu avem inca dar dupa ce aud pe aici sa mai astepte ca nu ne trebuiesc asa urgent!
Hai gata cu laudatul puiului de cioara, ca m-am intins ca o balega pe aici!
Va pup pe toate si va doresc o noapte linistita, fara probleme si dintisori buclucasi! O zi frumosa maine si multa sanatate puilor bolnaviori!
Anis- sper ca nu va mai fi nevoie maine de dr, ca veti fi mai bine, dar avand in vedere ca eu intru numai tarziu pe aici, dara ai nev de ceva da-mi pm si voi intra dim sa verific eu. Sper sa fiti mult mai bine maine si mult mai linistite! Sanatate multa!
Simona mamica lui
Mario 22.07.2005