N-am curaj sa conduc..........

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Elise

Si eu am patit asta sambata seara cand mergeam spre ai mei. Oana si taica-su se jucau nu stiu ce ... si aud deodata un tipa langa mine STAI normal ca am oprit imediat. Si ma intreaba apoi de ce ai oprit???

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

am gasit niste articole

Cum îți ia carnetul noul Cod Rutier
de Mihai DUTA
Noul Cod Rutier, care va intra în vigoare în septembrie, precizează clar situațiile în care permisele de conducere vor fi reținute, pe loc, pe o perioadă de 30, 60 sau 90 de zile. În momentul de față, în majoritatea cazurilor, se acordă din start o perioadă de suspendare de 90 de zile. După noua lege, șoferii pot rămâne fără permis și atunci când acumulează 15 puncte de amendă. În această situație, va fi trimisă o înștiințare prin poștă.
Adevărul vă prezintă situațiile în care se poate reține permisul:

Suspendare pentru 30 de zile:
* depășirea coloanei de autovehicule oprite la culoarea roșie a semaforului sau la trecerile de nivel cu calea ferată
* neacordarea priorității de trecere a pietonilor aflați în traversare regulamentară, pe sensul de deplasare al autovehiculului
* nerespectarea culorii roșii a semaforului
* depășire neregulamentară
* nerespectarea indicațiilor agentului de circulație
* neprezentarea imediată la poliție după producerea unui accident ușor

Suspendare pentru 60 de zile:
* nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea pe culoarea roșie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident soldat cu pagube materiale
* nerespectarea interdicției temporare de circulație instituite pe un anumit segment de drum public
* nerespectarea regulilor de circulație la trecerea unei coloane oficiale
* circulația pe sens opus, cu excepția cazurilor în care se efectuează regulamentar manevra de depășire

Suspendare pentru 90 de zile:
* conducerea sub influența băuturilor alcoolice
* conducerea vehiculului cu defecțiuni grave la sistemul de frânare sau direcție
* neoprirea la trecerea de nivel cu calea ferată când barierele sunt coborâte sau în curs de coborâre
* depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv.

http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?section_title=Actualitate&article_title=178522

Medicii vor lua carnetul soferilor
Andrei Luca Popescu
(865 vizualizari)

Print Trimite articolul prin e-mail Scrie opinia ta
Soferii vor conduce dupa un nou Cod rutier incepind din septembrie. Amenzile si sanctiunile vor fi mai drastice. Medicii de familie vor fi obligati sa-i pirasca pe soferi la politie daca au o boala incompatibila cu volanul.
Dupa ani de zile in care soferii din Romania au fost bombardati cu diferite hotariri si ordonante de urgenta privind regulile de circulatie, un nou Cod rutier a primit girul lui Traian Basescu. Lipsit de formularile pasaresti ale precedentelor regulamente, care necesitau citirea de cinci ori a unei fraze pentru a intelege ceva, noul Cod rutier este mult mai exact in definirea regulilor de circulatie, dar si mult mai aspru. Amenzile o iau in sus, ajungind si la 6 milioane de lei. Celebrul sistem cu puncte-amenda si puncte de penalizare, despre care se invata la scoala de soferi degeaba, pentru ca nu era aplicabil, va intra in sfirsit in vigoare.
Doctorii care tac fac inchisoare
Pietonii surprinsi si accidentati, ca urmare a traversarii pe rosu, prin locuri nepermise sau nerespectind alte reguli de circulatie, poarta intreaga responsabilitate pentru accidentarea lor. Conditia este ca soferul care i-a lovit sa fi respectat regulile de circulatie din acel sector de drum. Medicii de familie au si ei un rol in siguranta rutiera: cel care observa afectiuni incompatibile cu sofatul la un pacient cu permis de conducere este obligat sa atentioneze politia. Daca nu o face si pacientul omoara sau accidenteaza pe cineva, ca urmare a afectiunilor sale, medicul e pasibil de inchisoare de la 3 luni la 2 ani. De asemenea, s-a renuntat la pedepsirea soferilor cu inchisoarea pentru o concentratie de peste 0,4 miligrame/litru de alcool pur in aerul expirat.
Repertoriul de sanctiuni contraventionale se imbogateste cu punctele-amenda si cu punctele de penalizare. Un punct-amenda va fi unitatea de masura dupa care se va calcula cuantumul unei amenzi si va reprezenta valoric 10% din salariul minim brut pe economie, care la ora actuala este de aproximativ 3.300.000 de lei vechi.
15 puncte te lasa fara permis
Acumularea punctelor de penalizare, acordate in functie de gravitatea contraventiei, atrage suspendarea carnetului. La 15 puncte acumulate, 30 de zile de suspendare. La 15 puncte acumulate in mai putin de un an de la ultima suspendare, 60 de zile. La savirsirea anumitor fapte in mai putin de sase luni de la ultima suspendare, 90 de zile. Punctele de penalizare se anuleaza la trecerea a sase luni de la constatarea contraventiei sau la suspendarea permisului. •
Penalizare pe puncte
• 2 puncte pentru:
- depasirea cu 10-20 km a vitezei maxime
- lipsa sau defectiunea luminilor
- nepurtat centura de siguranta
- folosirea telefoanelor mobile
• 3 puncte pentru:
-depasirea cu 21-30 km a vitezei maxime
-intoarcere, mers inapoi, schimbarea benzii, daca s-au soldat cu accident
-nerespectarea distantei regulamentare, daca provoaca accident
-patrunderea in intersectie, daca circulatia e blocata
• 4 puncte pentru:
-depasirea cu 31-40 km a vitezei maxime
-nerespectarea indicatorului STOP
-mers fara lumini noaptea sau pe ceata
• 6 puncte pentru:
-depasirea cu 41-50 km a vitezei maxime
-stationarea sau parcarea neregulamentare pe autostrada
-mers inapoi sau schimbarea sensurilor pe autostrada
-nerespectarea semnelor de la calea ferata
Citeste si: Politistii habar n-au de Cod

http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4468&art=10633&cHash=fe58032ef9

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliuta spune:

Anca, lasa ca o sa fei bine ma. Nu mai urca si tu cu sotul, fa-ti curaj si mergi singurica.

Elise, hai ca esti de coma cu sotiorul tau......i-am zis si sotului meu faza, si evident ca.Oricum sa stii ca te admir multtttt.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Originally posted by iliuta

Elise, hai ca esti de coma cu sotiorul tau......i-am zis si sotului meu faza, si evident ca.Oricum sa stii ca te admir multtttt.

Mihaela

multumesc...dar pentru ce?
ca el a fost de coma... nu eu..... eu pedalam linistita....

Elise

Mergi la inceput

Pai am zis....cu sotiorul tau

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmita_baby spune:

Uneori femeile sunt mult mai infipte la volan decat barbatii.
Hai sa va povestesc o faza.
M-am dus odata cu prietena mea draga Oana si cu sotul ei la aeroport sa il asteptam pe un tip din familia regala a Marocului cu care sotul Oanei face afaceri. Sotul prietenei mele are un Volvo mare, dar din cauza faptului ca are nevoie de loc pentru bicicleta si diverse alte lucruri nu foloseste decat 2 locuri. Atunci am zis sa mergem cu masina mea. In fine zis si facut. L-am asteptat pe bietul om la aeroport, dupa care ne-am indreptat spre hotelul unde era cazat. Insa mie imi place viteza(de obicei 140km/h, uneori 160km/h si mai rar 180km/h), prin urmare am condus tot drumul pe autostrada numai pe banda de viteza Oana imi zicea sa mai incetinesc, eu ii faceam 'Stai fata sa-l iau si pe asta', ca sa nu mai zic ca am luat o curba de 30 km/h cu muuuuuuuuuuuuult mai mult (nu imi mai aduc aminte viteza exacta). In fine dupa aia il intreaba Oana pe saracul oaspete 'Ei si cum a fost, v-a fost frica?' la care el raspunde foarte franc 'Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa'
Deci nu numai femeile sunt fricoase, ci si barbatii

Mello motanelul iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Sfatul meu este sa iei masina si sa te duci sa conduci singura intr-o zona mai libera. Iar cand esti cu sotul tau sa conduca numai el, in felul asta evitati discutiile.
Multa bafta!

Nana Motoc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

am impresia ca se pune de-un club aici.ma inscriu si eu:-D

am carnet din 95(cred ca nici nu mai e valabil),dar n-am condus niciodata,decat pe portiuni f. mici.
durerea mea cea mare e ca noi avem o masina f voluminoasa in care nu ma simt bine deloc(la volan).as vrea una micuta asa,sa simt ca o imbrac ca pe o haina:-D.cu sotul la volan:a vrut sa ma (re)invete sa conduc si se enerva pe mine ca nu stiu sa apreciez distantele,nu stiu cand sa intorc ,eu intorceam in mijlocul drumului,el vroia sa intorc exact de pe margine:-D.pai mai frate,are masina asta un bot asa de lung,ca mi-e tare frica sa nu lovesc gastele si gainile cu el,asa ca-s precauta:-D.
si mi-e frica si din cauza ca se circula haotic-cum mai spunea cineva pe aici-dar cred ca se insela:-)-haotic se circula aici nu in Romania:-D

oricum,eu insist:-)

curaj fetelor!

...if you know what I mean.(proverb american :-D)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pagurschimag spune:

Fetelor, si eu m-am numarat printe persoanele care au avut frica de urcat la volan.. Am carnetul din 1997 dar am condus foarte putin. Prin 1998 am avut un accident nasol(nu eram eu la volan) in urma caruia am ramas cu o frica teribila....Nu am putut conduce multi ani, aveam impresia ca toate masinile vin spre mine....
Sotul meu in schimb a fost foarte intelegator cu mine, nu m-a cicalit niciodata si mi-a zis ca o sa conduc cand voi fi pregatita psihic...
Ei bine anul trecut am inceput sa sofez...La inceput in afara orasului si catinel, catinel ajungeam la destinatie...Sotul in dreapta mea statea atent si nu scotea un cuvant...Cand simtea ca e cazul intervenea cu mici observatii pe un ton calm sa nu ma sperie....
Ei bine am prins curaj si anul acesta mi-am luat masinutza mea(WV Polo)...Imi doream sa conduc din ce in ce mai mult si vroiam sa conduc o masina mai mica (sotul meu are un Peugeot Partner...cam maricel pt gustul meu).
Din februarie conduc zilnic....si sincera sa fiu pe zi ce trece sunt tot mai sigura pe mine si chiar am descoperit ca este o placere sa sofezi...
Acum cand plecam undeva cu masina eu sunt motz la volan de fiecare data, sotul meu nu mai are dreptul la condus....ca de, nebuna vrea si vrea si nu se mai satura....
Deci fetelor, eu va incurajez din tot sufletul si va garantez din proprie experienta ca se poate sa treci peste frica si sa incepi sa sofezi....chiar foarte bine...

Magda si Fabian (17.11.2003)
http://community.webshots.com/user/pagurschi

Mergi la inceput

Ortansa bine ai venit, dar spersa nu stai mult, sa-ti gasesti puterea sa-ti infrangi frica si sa CONDUCI.

Magda, ma bucur ca tu ai reusit deja sa faci asta, te apreciez mult, si .......te invidiez un pic asa....
Ti-am vazut pozele, sa-ti traiasca frumusete de baiat.

Mihaela

Mergi la inceput